Русия осъди думи на Байдън, че я очаква „катастрофа“

Тя щяла да се случи, ако Русия нападне Украйна
20 яну 2022 13:26, Екип на Dnes.bg
114
Русия осъди думи на Байдън, че я очаква „катастрофа“
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл осъди думите на президента на САЩ Джо Байдън, че Русия я очаква "катастрофа", ако нападне Украйна, и подчерта, че това дестабилизира и без това напрегнатата ситуация.

На пресконференция по повод първата година от встъпването си в длъжност Байдън предупреди Русия, че ще плати висока цена за пълномащабно нахлуване в Украйна, но внесе объркване, като предположи, че едно "незначително" нахлуване би предизвикало много по-малък отпор.

Още по темата

„Подобни изявления рискуват да улеснят дестабилизирането на ситуацията, защото могат да вдъхнат фалшиви надежди на някои горещи глави в Украйна", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

В същото време Песков не изключи възможността за нови разговори по въпросите на сигурността между руския президент Владимир Путин и американския му колега Джо Байдън.

След като десетки хиляди руски войници са се струпали на украинската граница, се засилват опасенията, че в Европа може да избухне голям конфликт, предаде БГНЕС, като цитира АФП.

Москва настоява, че няма намерение да нахлува в Украйна, но в същото време постави редица искания за сигурност, включително забрана за присъединяване на Украйна към НАТО, в замяна на деескалация.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще се срещне в петък в Женева с руския външен министър Сергей Лавров за нов кръг от преговори по сигурността.

Блинкен заяви в сряда, че няма да предостави официално с писмени отговори на исканията на Русия, а вместо това се надява да проучи областите на сътрудничество.

Песков заяви в четвъртък, че Русия все още очаква да получи "писмен" отговор "през следващите дни".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
8
 
! Отговори
Припомнихме си преди 2 години
До Да припомним: "Русия даде писмени гаранции на Украйна че ще защитава суверенитата и" - на суверенна държава извън НАТО. "и държавните и граници во веки веков." - ти си го измисли! защото 1994 няма демркационна линия на границата - и така до ден днешен!
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как щяха да реагират щатите, ако Никарагуа, Куба или Иран утре встъпят в ОДКБ и получат руски ракетни бази на територията си?? Руснаците са военен фактор, който нямя как да бъде ликвидиран с военни способи, без ответния им удар да унищожи практически човечеството. Ако бъдат критично притиснати (било с разширяване на натовската военнаинфраструктура, било с икономически лостпве), ще отговорят именно, като на опит за унищожаване на дуржавата и нацията им - контраудър за пълно унищожение на агресора
68
8
 
1
 
! Отговори
Да припомним преди 2 години
През далечната 1994 г. Русия даде писмени гаранции на Украйна че ще защитава суверенитата и и държавните и граници во веки веков. Младите украинци не могат да се начудят как предното поколение са били такива наивници.
67
1
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
американците си избраха един неадекватен за президент и сега ще си патят отизбора
66
1
 
13
 
! Отговори
На страха очите преди 2 години
До Анонимен: "Разходи се в някой парк на Варна, Бургас или София и ще ги видиш довляклите се руснаци." - Наричат се ТУРИСТИ! И парите нямат националност! Другото е английско говорящи с танкове и въоръжение! - което е Окупационна войска марка НАТО....
65
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разходи се в някой парк на Варна, Бургас или София и ще ги видиш довляклите се руснаци.
64
3
 
8
 
! Отговори
Личи си преди 2 години
До Пхахахахаааааа: Мен ми се струва точно обратното - и по поведение и по изява: "Американофилите са в паника от пророчицата Ванга !" открай време! Интересното е че ПРОРОЧЕСТВОТО СЕ СБЪДВА!
63
12
 
5
 
! Отговори
Пхахахахаааааа преди 2 години
Русофилите са в паника от пророчицата Ванга !
62
3
 
10
 
! Отговори
сбъркани ора преди 2 години
300 хиляди руснаци? -и де ги?
61
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Даа Дядка, *** си, гледай си офцете в ТКЗСто. И дано внуците от Америка се сещат за тебе и да ти се обаждат.
60
5
 
5
 
! Отговори
Баба Вуна преди 2 години
Ох да ми падне това русо котараче с рижо мустаче.....хитрец такъв
59
4
 
8
 
! Отговори
целия цитат преди 2 години
До Ванга: "Русия ке падне ! Ке стане и всички ке трперат!"
58
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 64 това ли ти казаха да казваш от пасолството русофилче? Не е ли факт че 300 хиляди руснаци се довлякоха в България? А уж било лошо.
57
11
 
3
 
! Отговори
Стига бе, преди 2 години
Ще поставят някакви изисквания за "писмен" договор, без въобще да се интересуват , какво мислят самите държави! Търсят си само повод , да започнат касапницата! При Кремъл всичко е лъжа и перверзия! Като се почне от там, че още държат мумията на най-великите Гей на миналия век в центъра на Москва! Добре че Хрушчов извади мумията на грузинеца оттам,иначе и на нея щяха да се кланят ! Путин също си е запазил място!
56
4
 
7
 
! Отговори
ВАНГА преди 2 години
До Ван го: КОЙ НЕ С РУСИЯ НЕМА ГО БИДЕ!
55
1
 
11
 
! Отговори
Стига бе!! преди 2 години
До Стига бе, : ОБЪРКАЛ СИ СЕ! вярното е: "Странно как УРКАИНСКИТЕ таракани говорят за нахлуване в чужди територии и саморазправа с местните като нещо ..."нормално"? Няма по-болни мозъци от краварофилите - нацисти!"
54
11
 
2
 
! Отговори
Ванга преди 2 години
Русия ке падне !
53
1
 
6
 
! Отговори
А нема нужда преди 2 години
До Анонимен: "колонисти, те се размножават там" - Стига си чел наръчника на чичо Сам с доводи- не е актуален и вече има интернет!
52
1
 
13
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
То и примaтът обонго така разправяше 14-а година, как щял да умори руснаците от глад. В резултат още на другата година Русия стана най-големият износител на пшеница, а сега вече е и на 8-9 място по износ на месни продукти. Всъщност катастрофата ще е за заслепените съюзници на САЩ - украйна ще изчезне от картата, а ЕС ще мре от глад и студ.
51
1
 
11
 
! Отговори
краварска дума преди 2 години
РУСИЯ НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ И "ДЖЕНТЪМЕНТСКИ" ОБЕЩАНИЯ! - "Русия все още очаква да получи "писмен" отговор "през следващите дни"