Русия осъди думи на Байдън, че я очаква „катастрофа“

Тя щяла да се случи, ако Русия нападне Украйна
20 яну 2022 13:26, Екип на Dnes.bg
114
Русия осъди думи на Байдън, че я очаква „катастрофа“
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл осъди думите на президента на САЩ Джо Байдън, че Русия я очаква "катастрофа", ако нападне Украйна, и подчерта, че това дестабилизира и без това напрегнатата ситуация.

На пресконференция по повод първата година от встъпването си в длъжност Байдън предупреди Русия, че ще плати висока цена за пълномащабно нахлуване в Украйна, но внесе объркване, като предположи, че едно "незначително" нахлуване би предизвикало много по-малък отпор.

Още по темата

„Подобни изявления рискуват да улеснят дестабилизирането на ситуацията, защото могат да вдъхнат фалшиви надежди на някои горещи глави в Украйна", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

В същото време Песков не изключи възможността за нови разговори по въпросите на сигурността между руския президент Владимир Путин и американския му колега Джо Байдън.

След като десетки хиляди руски войници са се струпали на украинската граница, се засилват опасенията, че в Европа може да избухне голям конфликт, предаде БГНЕС, като цитира АФП.

Москва настоява, че няма намерение да нахлува в Украйна, но в същото време постави редица искания за сигурност, включително забрана за присъединяване на Украйна към НАТО, в замяна на деескалация.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще се срещне в петък в Женева с руския външен министър Сергей Лавров за нов кръг от преговори по сигурността.

Блинкен заяви в сряда, че няма да предостави официално с писмени отговори на исканията на Русия, а вместо това се надява да проучи областите на сътрудничество.

Песков заяви в четвъртък, че Русия все още очаква да получи "писмен" отговор "през следващите дни".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
13
 
! Отговори
:) преди 2 години
Тия са като кучета които, се джавкат през вратата, а като я отвориш се гледат умно...Всичко е защото руснаците искат да ги броят за сила както навремето...
9
19
 
7
 
! Отговори
v преди 2 години
*** май ще бъдат шамарени скоро
8
3
 
20
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Американците и европейците приличат на паленца, които лаят срещу мечка. ;-) Не им стиска да се сдавят, ама лаят ли лаят!
7
4
 
23
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Доколкото разбирам, руснаците нямат ни най-малко намерение да нахлуват в Украйна, но ако продължават да ги дразнят, току-виж анексирали Донбас и Луганск, ей така, само за да видят какво толкова ще им направи Байдън.
6
6
 
24
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Да не забравяме, че Украйна няма нищо общо тука. Това е намеса на САЩ в Европа и чист опит да бъде предизвикан *повикан подобен акт.Русия няма никакви интереси да напада Украйна, няма нищо ценно там. Те имат повече от достатъчно ресурси, територия, поданници и вътрешни проблеми за решаване. Единствено САЩ "настовяват" за "НАТО разширяване" като се надяват на натиск към чисто икномически съперник. Идеологиите на двете империи са всъщност еднакви и няма политически сблъсък. За пари става въпрос
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Дън май пак ще падне няколко пъти ама сега може и да не успее да стане
4
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз осъждам Байдън, не може така да обижда нашия десет кратен освободител на катастрофа. После кой ще ни освобождава?
3
27
 
9
 
! Отговори
Ахмед преди 2 години
Русия са пълен въздух. Нямат нищо с което толкова да са страшни. Само плашат гарите. Гола вода са.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ако не я нападне, какво?
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се има в предвид какво племе са урките, може и да е бил прав.