Блинкън: Разговорът с Лавров беше откровен и съдържателен

Лавров: Сега НАТО работи срещу Русия
21 яну 2022 18:34, Елка Василева
46
Блинкън: Разговорът с Лавров беше откровен и съдържателен
Снимка: БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза, че разговорът с руския външен министър Сергей Лавров е бил "откровен и съдържателен".

Още по темата

"Днешната дискусия с г-н Лавров беше откровена и съдържателна. Предадох позицията на Съединените щати и нашите европейски съюзници и партньори. Ние сме твърдо с Украйна в подкрепа на нейния суверенитет и териториална цялост“, заяви след края на срещата Блинкън.

Той обаче отбеляза, че Русия трябва да реши по какъв път желае да поеме.

Според американския държавен секретар съюзниците на САЩ знаят, че Русия има "обширен игрови наръчник за агресия". Той обаче се надява, че Русия ще продължи напред и ще поеме по пътя на дипломацията, а не на агресията, предаде БНР.

От своя страна Сергей Лавров каза, че руският президент Владимир Путин е "готов винаги" да разговаря с президента на САЩ Джо Байдън. Той повтори, че Москва очаква отговор от Вашингтон на исканията на Русия за сигурност и че следващите срещи ще бъдат насрочени в зависимост от резултата.

След срещата с държавния секретар на САЩ Лавров каза, че "трябва да видим дали има конкретни предложения".

Той продължи да твърди, че Русия "никога не е заплашвала украинския народ" и обвини Европейския съюз и НАТО, че се опитват да разширят своите сфери на влияние на изток.

"Ние имаме опасения относно оръжията и военните експерти, които отиват в Украйна. Сега НАТО работи срещу Русия. Ще разберем дали сме на прав път, след като получим писмен отговор от САЩ", отбеляза Лавров.

Той също така отбеляза, че Блинкън е потвърдил готовността на САЩ да помогнат за прилагането на Минските споразумения за Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров излезе от срещата с Блинкен като нас ран. Обясниха му за пореден път като на малоyмен какво ще се случи с Русия, Путин и руските глyпаци ако нападнат Украйна. От този момент нататък Путин и глyпаците около него трябва да изберат по кой път да тръгнат. По пътя към деескалацията и живота или пътя на войната и неминуемата смъpт на Русия.
17
3
 
15
 
! Отговори
Татул преди 2 години
Тея кравари са супер нагли, лъжци. Нагнетиха обстановката, сега Русия била агресор. Мисля, че този път преиграха и се захванаха, не с когото трябва. Честно да ви кажа ще ми се Руснаците да ги опукат набързо в Украйна и да изметат цялата натовска пасмина разположена в региона. Жалкото е, че няма да го направят, защото какво и да говорят, те не са агресори.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
джуджа се чеши, без да го сърби нещо.
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,,
14
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блинкън попада под ударите на Закона за борба с тероризма.
13
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блинкън разговаря с Православна държава. Скандални новини. Договорки и задкулисие с обявени от САЩ за терористи.
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блинкън преговаря с терористи. Световен политически скандал.
11
8
 
5
 
! Отговори
Фашиста Гешев преди 2 години
Прокурора Иван Гешев поръчва изтезания и убийства срещу неудобни, чрез Пернишка Терористична организация!Селяни с манталитета на Гешев се използват за разчистване на сметки като в дивия запад!Всички подчинени на Гешев са селяни завършили незнайно как долнопробния Югозападен Университет!
10
3
 
10
 
! Отговори
Хайде почвайте преди 2 години
войната,че ни писна от глупотевините ви.Но...Няма да стане.Защо?Западът е богат и не му стиска,може само за загуби добрия си осигурен живот,тоест ще дрънка оръжие,но няма да обяви война.Русия се управлява от диктаторско-олигархична "аристокрация",която също може само да загуби лукса и привилегиите си в една война с неизвестен край(по-вероятно световен апокалипсис).Така че "войната" е само дрънкане на оръжие и замитане на проблемите на хората и света.
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото Русия иска мир. "Ако искаш мир, готви се за война."
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сделано в Китае, Ростех разработи, произведе и демонстрира пред руското правителство действащ модел на базова станция 5G.
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ ни предаде. Разговаря и се среща с терористи. САЩ предаде НАТО. Не се борят с тероризма. Това е Световен политически скандал. Да обявява Русия за Православна държава и да действа, както действа срещу Ислямска държава.
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блинкен се надявал, че Русия ще продължи напред и ще поеме по пътя на дипломацията, а не на агресията. Лицемерно. Как Русия да поеме по пътя на дипломацията, като Путин не се е отделял от този път в продължение на 22 години. Та той си спечели толкова критики сред собствения си народ, който го обвинява именно в дипломатичност.
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1. Северен поток 2 ще се пуска. 2. Ще се пуска ток и вода по суша към Крим 3. Територията по суша до Крим се предава на Русия. 4. Донбас и Луганск се предават на Русия..................От решенията на Женевската конференция и Женевския договор от 2022 година.
4
7
 
8
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 2 години
Гледах ПресКонференцията на Лавров и Блинкин от Женева - Микрофоните "TAIDEN" - Китайската компания основата 1996, т.е. 6-7 години след като СССР вече нямаше. Това само по себе си показва, че и Русия и САЩ вече са Залезли Сили ДеИндустриализирани и източени от ЮдеюСемитите принудени да ползват и разчитат на Китайски Технологии!!
3
10
 
12
 
! Отговори
За сведение преди 2 години
Лавров, в природата на всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие! ПОНЯЛ?
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вкарваме Блинкън в Списъка "Пеевски", при Прокопиев и кръга Капитал. Санкции за сътрудничество с терористи и врагове на НАТО.
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блинкън защо говори и преговаря с терористи? Той вече трябва да е под санкциите на САЩ по закона за борба с тероризма. Ще наложим санкции на САЩ за сътрудничество и колаборация, преговори с терористи. НАТО е против това предателство на САЩ. Да се наложат санкции на САЩ по американския закон.