Блинкън: Разговорът с Лавров беше откровен и съдържателен

Лавров: Сега НАТО работи срещу Русия
21 яну 2022 18:34, Елка Василева
46
Блинкън: Разговорът с Лавров беше откровен и съдържателен
Снимка: БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза, че разговорът с руския външен министър Сергей Лавров е бил "откровен и съдържателен".

Още по темата

"Днешната дискусия с г-н Лавров беше откровена и съдържателна. Предадох позицията на Съединените щати и нашите европейски съюзници и партньори. Ние сме твърдо с Украйна в подкрепа на нейния суверенитет и териториална цялост“, заяви след края на срещата Блинкън.

Той обаче отбеляза, че Русия трябва да реши по какъв път желае да поеме.

Според американския държавен секретар съюзниците на САЩ знаят, че Русия има "обширен игрови наръчник за агресия". Той обаче се надява, че Русия ще продължи напред и ще поеме по пътя на дипломацията, а не на агресията, предаде БНР.

От своя страна Сергей Лавров каза, че руският президент Владимир Путин е "готов винаги" да разговаря с президента на САЩ Джо Байдън. Той повтори, че Москва очаква отговор от Вашингтон на исканията на Русия за сигурност и че следващите срещи ще бъдат насрочени в зависимост от резултата.

След срещата с държавния секретар на САЩ Лавров каза, че "трябва да видим дали има конкретни предложения".

Той продължи да твърди, че Русия "никога не е заплашвала украинския народ" и обвини Европейския съюз и НАТО, че се опитват да разширят своите сфери на влияние на изток.

"Ние имаме опасения относно оръжията и военните експерти, които отиват в Украйна. Сега НАТО работи срещу Русия. Ще разберем дали сме на прав път, след като получим писмен отговор от САЩ", отбеляза Лавров.

Той също така отбеляза, че Блинкън е потвърдил готовността на САЩ да помогнат за прилагането на Минските споразумения за Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
11
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Нямам нищо против Блинкън и Байдън да се срещат колкото си искат където и да е с Лавров и Путин, но да престанат да дрънкат с оръжия и да заплашват световния мир.Едните и другите!
37
9
 
6
 
! Отговори
МАЙОРА преди 2 години
НАТО по-принцип е създадено за да спре сибирските изостанали ооррккии да напъплят из Европа!
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32......Хитлер, а? Фашаго наследствена, комунистите такива - онакива, ама не избиваха деца! И не носеха отрязани глави на колове! Така и трябваше! Но в душата ми взе да се прокрадва съмнение, като срещна текстове като твоя! Путин е изключително смел човек! Да долетиш на Су-27 до летището на Грозни, когато душманите стреляха със Стрела или Стингър, се изискват качества, които не са ти познати! При това да караш свръхзвуковия звяр сам!
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че с какво ще помогнат Минските споразумения на украинския народ и за цялостна Украйна от срещата им в Швейцария,ще направят от нея буферна витрина ли да знаят от туй що толкова са влагали как инвестирали що се изказаха всички през 2014г,кой от кой повече-5,15,35,че продължавали да влагат и след туй,получава се тихомълком до сега и все ненужни неща също стари,че отседнали в Женева при парата да теглят чертата с калема що още мож се вземе от тях докарани до бедни свързани с нас 2-те от НАТО и ЕС.
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ......Друже, честити и на американците! Путин ясно заяви, че първовъзмездието ще постигне тези, които са издали нареждането за атака срещу Русия! Или "ядренный подводный ракетоносец ХХ" ще изстреля от подводно положение в Атлантическия океан хиперзвукова ракета с бойна глава от 5-10 килотона в градинката на Пентагона и друга - в прозорец на Овалния кабинет с точност +/- 1 МЕТЪР! Много се надявам на Шабла да й се размине с конвенционален или хипербарен заряд!
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А териториалната цялост на Сърбия, Ирак, Виетнам, Панама, Сирия????
32
0
 
19
 
! Отговори
Невероятни лицемери! преди 2 години
"Той обаче се надява, че Русия ще продължи напред и ще поеме по пътя на дипломацията, а не на агресията," Дс си спомним: Ирак, Иран, Сърбия, Сирия, Либия, Афганистан, Венецуела, Куба....ТАМ ДИПЛОМАЦИЯТА ЛИ РАБОТИ?
31
0
 
15
 
! Отговори
ЗА НАДЕНИЦАТА ЛИ преди 2 години
Проблема е за глобалната сигурност а те Украйна та Украйна! Кравари!
30
0
 
8
 
! Отговори
УКРАИНСКОТО ГОВЕДО преди 2 години
OT SNIMKATA ЩЕ БЪДЕ ВИНОВНИКА ЗА ВАШАТА СМЪРТ!
29
1
 
11
 
! Отговори
ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ преди 2 години
Предстои вашето унищожение! За тези които се намират в епицентъра на взрива то ще бъде чрез изпарение. Те ще страдат най малко! Останалите ще умират бавно и мъчително от лъчева болест! Така, че благодарете на това нещо от снимката за това, че вие, вашите деца и внуци предстоят да се пренесат в един по добър свят. БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ И ДА ВИ ОПРОСТИ ГРЕХОВЕТЕ! АМИН!
28
2
 
0
 
! Отговори
ПРЕПОРЪЧАНО преди 2 години
Лечение на лъчева болест: Човек, който е получил облъчване, трябва да бъде третиран по специален начин: свалете всичките си дрехи, бързо се измийте под душа, изплакнете устата, носа и очите, измийте стомаха и му дайте антиеметик. Задължително при лечението на това заболяване е анти-шокова терапия, приемаща сърдечно-съдови, седативни и детоксикиращи агенти. Пациентът трябва да приема лекарства, които блокират симптомите на стомашно-чревния тракт.
27
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилството като не може да измисли нищо друго започва да плаши как откачените руснаци ще ни нахвърлят атомните бомби върху главите. Все едно ние не сме в НАТО и все есдно че още след първата руска бомба от Путин и Русия ще остане нещо читаво. Разберете че диктаторите като Путин са най-голямите страхливци и треперят за кожите си. Историята помни само един диктатор който е постъпил по-смело и се е самоубил Хитлер. Всички други са чакали до последно да ги застрелят или обесят.
26
1
 
2
 
! Отговори
ПРЕПОРЪЧАНО преди 2 години
Профилактика на лъчева болест: Превантивните мерки срещу радиационната болест се състоят в защита на онези части от тялото, които са изложени на радиация. Предписани са и лекарства, които намаляват чувствителността на организма към източници на радиоактивно излъчване. На тези, които са изложени на риск, се предлагат В6, С, Р витамини и анаболни хормонални медикаменти. Счита се, че най-ефективните превантивни мерки са радиопротектори, които са химически защитни съединения, но имат голям брой стра
25
1
 
14
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ БЪЛГАРИ преди 2 години
Как се лекува лека форма на лъчева болест? Но най добре е да помислите за евакуация. Препоръчвам ви Аржентина или Чили. Там ще сте в относителна безопасност, защото там най късно ще дойде радиацията!
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали Блинкен би казал същото и на Садам,преди да нападнат Ирак.Няма вече шикалкавене,няма вече дипломация на"канонерката",САЩ вече са в тунел без изход и искат да предизвикат война,но за чужда сметка.Украйна не е в НАТО и отделните страни членки нямат интерес да се месят в конфликта.Не ги засяга и чл.5 от договора.САЩ имат интерес от конфронтация с Русия за да не си помислят Китайците,че могът да променят Светът.Но Русия ги сбара точно по без ***,след Афганистанското"фиаско".
23
1
 
10
 
! Отговори
отец Кирил преди 2 години
Този от снимката е АНТИХРИСТА!
22
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ Бягай в Москва там няма да те стигнат руските бомби. Не ти препоръчвам Воронеж защото това ще бъде първата цел на хунтата на Путин.
21
3
 
9
 
! Отговори
ВАНГА ГО Е КАЗАЛА преди 2 години
Живите ще завиждат на умрелите за това, че са се изпарили! Ще се мре бавно и мъчително от лъчева болест!
20
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТ Скоро ще бъдеш Груз 200. Честито.
19
8
 
18
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Както винаги, САЩ се опитват да протакат и избягват конкретните въпроси! Но търпението на Путин и Русия вече е изчерпано !