Лавров: САЩ ще дадат писмени отговори на предложенията ни

Руският министър отново заяви, че Русия не е заплаха за Украйна
21 яну 2022 16:53, Елка Василева
83
Лавров: САЩ ще дадат писмени отговори на предложенията ни
Снимка: БГНЕС

Русия и САЩ се разбраха следващата седмица Вашингтон да представи писмени отговори на руските предложения за гаранции за сигурността.

Още по темата
Това заяви днес на пресконференция след срещата си с американския държавен секретар Антъни Блинкън руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

"Днес обсъждахме Украйна. Нашите американски колеги опитаха отново да акцентират върху проблемите на границата между Русия и Украйна, опитаха се да обвържат всичко друго с необходимостта от така наречената деескалация. Това вече се превърна в заклинание. Ще подчертая отново обаче, че в крайна сметка се разбрахме, че следващата седмица ще ни бъдат представени писмени отговори на нашите предложения", каза министърът.

Лавров каза, че диалогът ще продължи и изрази надежда, че страстите около Украйна ще се охладят. Той отново повтори, че Русия не е заплаха за съседката си.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
СЕКРЕТЕН преди 2 години
Днес САЩ поискаха от Русия да запази в тайна писмения им отговор и да не го публикува. Надявам се Русия да не се съгласи. Това ще им коства същото, каквото им костваше липсата на писмено споразумение между Горбачов и Рейгън.
67
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писменият отговор е даден. Добавят се още две точки към досегашните санкции. САЩ дават на Украйна неограничен лендлиз за закупуване и наемане на американско оръжие и записване на РФ в списъка на държавите спонсори на тероризма до Иран и КНДР.
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакал мероприятия... Ти дори няма да разбереш като ти дойде ракета
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
77 Отиваш право в Белене
64
3
 
1
 
! Отговори
рушката краста преди 2 години
се лекува с огън!
63
0
 
1
 
! Отговори
куция кон цвилеше преди 2 години
радостно, когато дончУ белината ги покани в Белия дом съсСвинята....посланик, а сега иска пИсмо.
62
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Война няма да има. Руснаците се уплашиха че ще ядат боя и взеха да хленчат за писмени обяснения. То като зарежеш някоя любовница и първата и работа е да иска обяснения.
61
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е хайде де чакаме обещаните военно-технически мероприятия. Вместо тях руснаците се оправдават че нямали писмен отказ на глупавите им ултиматуми от 17 декември подпечатани с мокър печат на държавния департамент. Горките русначета чудят се как да се измъкнат от кашата дето я забъркаха без да станат за смях и подигравки на цивилизования свят.
60
6
 
3
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Другаре, ДНЕС силен е онзи, който има силни пари и здрава икономика. За не/щастие Русия е въздух под налягане във всяко едно отношение - финансово, битово, и оръжейно.
59
2
 
2
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
До Ха-ха ---- В интерес на истината, точно така ще стане. За разлика от управляващите в България, онези - в Русия - въобще не са ***. Знаят перфектно как да манипулират обществото си и да изглаждат мозъци, но ние сме българи и какво става в Матушката радная е русофилска задача и дело на онези от българо-руско-съветските сдружения, които другаря Гешев трябваше отдавна да арестОва и разквартирова из подходящи сгради с луминисцентно осветление и фенери.
58
9
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Рушофилистиците верно ли си вервате, че НАТО бил съюз на "мижави" държави? Най-мощните икономики ,били "мижави"? А бе, с такива небивалици пълните главите на мужиците! Трябва много да сте им изгладили мозъците, за да ви се вържат! Само да тръгнат руснаците, и ще получат такива финансови санкции, че и Щатите и другите богати държави ще си оправят баланса! Ще им дойде добре дошла такава агресия! Хем ще си продават оръжията, хем ще оберат парите на олигарсите!
57
6
 
6
 
! Отговори
Контранаблюдател преди 2 години
До Надблюдател: NATO винаги е била на военен туризъм във мижави държавици. Сега като има силен опонент търчат насам -натам като ритнато куче! Почнат ли да карат кофчезите, и се свърши и със алинаса и със ЕС ценностите!
56
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Имперски интереси, от двете страни. Вместо, да дават тези пари за гладуващи и бедни дечица, харчат милиарди за оръжие.
55
7
 
3
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Русия никога не е излизала в пряк конфликт с НАТО! Така че нека да не се набират толкова! Руснаците тепърва ще ги чака тежки времена и мизерия, тъй че, една война отгоре ще им дойде вповече! Почнат ли да карат кофчезите, и се свърши с Путин!
54
6
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Има ли някой,който да се връзва на Кремълския динозавър ? Путин разправяше, че нямали нищо общо с Крим , пък после лично ги награди в Кремъл! Всяка втора дума е опит да те прекара ! Дано американците не му се вържат на приказките! А и знаех, че България е заплаха за сигурността на Русия?
53
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Не, не ме хапят мухите а говоря за истинска пълномащабна война а не локална ограничена като тази в Сирия. Някой настъпи ли Русия ще бъде смазан за минути. Това изобщо не е шега работа. В НАТО разбират много добре какво ги очаква, но им е неудобно да си признаят.
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блинкен ще му напише "всички руски войски зад Урал"!
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента ако съм на мястото на Киро-куролацията бих се притеснявал.
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Русия в момента имат толкова колосална военна мощ че могат да прегазят НАТО и САЩ за 30 минути точно. ----- и теб те хапят мухите :)
49
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като САЩ не могат вече няколко години да подчинят Русия с най-мощното си оръжие - санкциите и финансовата мощ, как си представяш да победят във военен план след като са многократно по-слаби от руснаците? Русия в момента имат толкова колосална военна мощ че могат да прегазят НАТО и САЩ за 30 минути точно.