Руски космонавт допуска край на сътрудничеството със САЩ на МКС

Щатите са отказали входна виза на руския космонавт Николай Чуба
Обновена: 22 яну 2022 22:59 | 22 яну 2022 22:45, Анисия Иванова
58
Руски космонавт допуска край на сътрудничеството със САЩ на МКС
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин стана известно, че САЩ са отказали входна виза на руския космонавт Николай Чуба, без да се мотивират. По този повод руският космонавт Михаил Корниенко коментира ситуацията с неиздаване на американска виза на неговия колега Николай Чуба. Според него досега МКС е бил остров извън политиката, но сега "всичко това се е прехвърлило в Kосмоса", цитира думите му "Московский Комсомолец".

В тази връзка Корниенко допусна възможността за пълно прекратяване на съвместната работа на САЩ и Русия по МКС. "Не знам всички планове на НАТО и Роскосмос, но такава възможност не може да се изключи", каза той, цитиран от радиостанцията "Говорит Москва".

Той допълни, че станцията вече 23 години, което е близо до лимита ѝ. И на фона на сегашното политическо напрежение "не може да се изключи такъв момент". Освен това той призова за симетричен отговор на действията на САЩ, предава "Фокус".

Николай Чуба трябваше да пътува до САЩ, за да участва в обучение в космическия център "Линдън Джонсън". През пролетта на следващата година той трябва да лети до МКС. Пътуването на руските космонавти до САЩ и на американските до Русия е обичайна практика, за да може да се запознаят с работата на модулите на другата страна.

Главният изпълнителен директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин отбеляза, че ще поиска позицията на ръководителя на НАСА Бил Нелсън относно случилото се. Той добави, че действията на американските власти са "опасен прецедент за сътрудничество на Международната космическа станция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕМА САМО ДА ГИ ВОЗИТЕ БЕЗПЛАТНО Я. САЩИСАНИТЕ ДА СИ НАПРАВЯТ СТАНЦИЯ "ЕДВА ЛИ МОГАТ" И ДА СИ ОДАТ ТАМ "АКО МОГАТ" АМА НЕ МОГАТ.ХОЛИВУД ША ГИ ВЪЗПЕЕ ПАК.
24
1
 
30
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Много експерти тук.Отказването на виза за космонавт е прецедент. Факт.Притеснително е че отношенията между САЩ и Русия деградират с безумни темпове.Нищо добро няма да излезе от това.Кой е по-виновен не знам, няма значение. Регионална или глобална конфронтация е неизбежна ако продължават в същия дух.Поредната война. Която може и да е последната.
23
7
 
25
 
! Отговори
ктт преди 2 години
До индианецПреди "Мир"имат Салют 1 и Салют 2 - Мир е третата , а сегашната е изцяло по руски проект.
22
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В един филм космонавти гледаха Земята от орбита и единия каза " Ако политиците от ООН можеха да видят това, то нямаше да има повече войни ""----------------------------------Вуйчо, филмът вероятно е холивудска продукция и тамошните идеолози пак са успяли да заблудят сума ти народ. В ООН, с малки изключения, седят не политици, а пиндостански слуги, които до ден-днешен не са попречили на нито една започната от Пиндостан война, да се реализира по пиндостански сценарии.
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През пролетта на следващата година на Николай Чуб едва ли ще му се наложи да лети до МКС. Той е в състава на резервния екипаж, а не е член на основния, излъчен да осъществи дадения полет.
20
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-вероятно руснака е член на мафиотската организация КГБ.
19
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Станцията ще бъде свалена с руска ракета против спътници. Евакуация.
18
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата статия е представяне единствено на руската интерпретация за това какво е станало.
17
4
 
22
 
! Отговори
Забелязвате ли? преди 2 години
Заглавието: "Руски космонавт допуска край", съдържанието - "стана известно, че САЩ са отказали входна виза" ! Забелязвате ли под-съзнателната манипулация? СТИГА СТЕ НИ РАБОТИЛИ БЕ ЕЙ!
16
0
 
10
 
! Отговори
Star wars преди 2 години
Започват нови междузвездни войни.
15
31
 
14
 
! Отговори
Стоянчо преди 2 години
Не пускайте никъде руснаците. Те са като вируси. Или като бълхи.
14
19
 
16
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 2 години
Да не стане така алкашитеДа няма до къде да летят след 2025 година? И без това американците плащат 90 процента от издръжката на МКС така че ще им дойде добре ако алкашитеНапуснат прокта.
13
17
 
4
 
! Отговори
До Факт преди 2 години
Китайците отдавна имат станция до която руснаците не могат да долетят заради неудобната за тях орбита. Енергетиката на Съюз не издържа толкоз. А на руснаците последния модул дето го качиха бе започнат 1994 г. Докато не направят Ангара нищо смислено не могат да качат.
12
18
 
6
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
Ако (когато) руснаците се откажат от МКС ще мине много време преди да могат да пуснат тяхна станция. Ако изобщо го направят. Изследването на космоса с космическа станция и хора е скъпо и все по-малко ефективно. Но се прави отчасти и за да не се губи технологичния потенциал. Затова сега борбата е космоса да стане производствена среда за производство на материали в безтегловност, което да изплати инвестициите. А там рашките са много назад. Отделно нямат и достатъчно голяма
11
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и без друго руският модул е целият на шупли и дупки които руснаците не успяват да запушат вече 2 години. Така че правилно не са дали виза на руския наглец.
10
18
 
36
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Силата на наса и американската космонавтика се крие в холивуд :) преди можеха да заснемат, че са кацнали само на луната, сега след толкова годи развитие могат да заснемат, че са кацнали и на марс, децата ни ще гледат сигурно "кацане" и на слунцето, ще забият американското знаме и това на кока кола на слънцето
9
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво има да учат американски астронавти в Раша!
8
37
 
16
 
! Отговори
НИЩО ЧУДНО! преди 2 години
КОСМИЧЕСКА АМЕРИКА НЯМА КАКВО ДА НАУЧИ ЗА КОСМОСА ОТ ФЕОДАЛНА РУСИЯ. НАСА И БОЙНАТА ЕДИНИЦА НА ПЕНТАГОНА "АМЕРИКАНСКИ КОСМИЧЕСКИ СИЛИ" ЖИВЕЯТ В 25-ТИ ВЕК, 400 ГОДИНИ ПРЕДИ ЧОВЕЧЕСТВОТО...
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В космоса няма да има хора изобщо понятието човек става безпредметно извън Земята основната характеристика размножаването при бозайниците се обезсмисля извън Земята деца тамнне са необходими.
6
5
 
8
 
! Отговори
Казали са, че преди 2 години
В Америка може да има само един Супемен.