Руски космонавт допуска край на сътрудничеството със САЩ на МКС

Щатите са отказали входна виза на руския космонавт Николай Чуба
Обновена: 22 яну 2022 22:59 | 22 яну 2022 22:45, Анисия Иванова
58
Руски космонавт допуска край на сътрудничеството със САЩ на МКС
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин стана известно, че САЩ са отказали входна виза на руския космонавт Николай Чуба, без да се мотивират. По този повод руският космонавт Михаил Корниенко коментира ситуацията с неиздаване на американска виза на неговия колега Николай Чуба. Според него досега МКС е бил остров извън политиката, но сега "всичко това се е прехвърлило в Kосмоса", цитира думите му "Московский Комсомолец".

В тази връзка Корниенко допусна възможността за пълно прекратяване на съвместната работа на САЩ и Русия по МКС. "Не знам всички планове на НАТО и Роскосмос, но такава възможност не може да се изключи", каза той, цитиран от радиостанцията "Говорит Москва".

Той допълни, че станцията вече 23 години, което е близо до лимита ѝ. И на фона на сегашното политическо напрежение "не може да се изключи такъв момент". Освен това той призова за симетричен отговор на действията на САЩ, предава "Фокус".

Николай Чуба трябваше да пътува до САЩ, за да участва в обучение в космическия център "Линдън Джонсън". През пролетта на следващата година той трябва да лети до МКС. Пътуването на руските космонавти до САЩ и на американските до Русия е обичайна практика, за да може да се запознаят с работата на модулите на другата страна.

Главният изпълнителен директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин отбеляза, че ще поиска позицията на ръководителя на НАСА Бил Нелсън относно случилото се. Той добави, че действията на американските власти са "опасен прецедент за сътрудничество на Международната космическа станция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
10
 
10
 
! Отговори
До 50 Ние допускаме преди 2 години
Ти това го пишеш на краварски"компютър,работещ под краварска оперативна система ,свързан с Интернет който е измислен също от,,краварите"!! Ех мозъци примитивни ,когато говорите нещо ,май не мислите че режете клона на който сте седнали!?!?
44
4
 
13
 
! Отговори
11 преди 2 години
Ъм сега МКС-то ще стане само руска.
43
7
 
12
 
! Отговори
Ние допускаме преди 2 години
Че този път краварите са наседнали на теслата дръжката.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошо, залагай на кушията на Тудорица. Там ръси акъл.
41
20
 
7
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Добре, че са американците, на чиято издръжка е МКС, че Роскосмос няма да може само да си изхрани хората пътуващи до там. Вече водят преговори за използване на ракетите на Мъск, щото техните вече отказват.
40
0
 
6
 
! Отговори
В. преди 2 години
Тука простотията се шири от 1989 насам. Не знам каква връзка можеш да направиш. Ама може да си блогър бе.
39
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Do 49 Гледай филмите на блогъра Иля Варламов в ютуб. За живота в бившите републики. За митовете за уж даровити руски и съветски личности. Да видиш какво е мизерия и пр остотия! Предполагам, че щом обичаш Русия разбирането на руски няма да ти е проблем.
38
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък Джокович допуска край на турнирите по тенис!
37
3
 
8
 
! Отговори
Гудериан преди 2 години
До бай Танас Едни и същи простотийки, смени плочата
36
31
 
8
 
! Отговори
бай Танас преди 2 години
Руснаците одат само да пият горе у станцията, носат си водка и сельотка и се правят на щайги!
35
35
 
11
 
! Отговори
Демократите 90те преди 2 години
Щом на обикновените руснаци им е скъпо в България правете си изводите колко добре живеят.45 години да ги държат извън Европа както ние бяхме .Не МКС до Урал и обратно.Да махат Путин да стават европейци.
34
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и на Джокович отказаха и си имаше причина за това.
33
37
 
10
 
! Отговори
Мирон Сабята преди 2 години
До Анонимен43нашия, на руснаците космодрума им се строи още. тоя в казахстан е на 80 години. на мкс се ходи със совалките на мъск, с неговите ракетни двигатели. железния вова може да се ежи колкото си иска, но е гостенин в космоса. а космонаутите му, без аналогов де факто са стопаджии, щот се возят на аванта. все пах в наса не са сибиряни, да се ерчат на умрело куче, и влизат в положение.
32
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЖЕЛЕЗЕН ВОВАТА. СЛОЖИ БОТУША И ЗАПОЧНА ДА РИТА КРАВАРИТЕ ВЪВ ПЪР*ДЕЛНИЦИТЕ. ВИДЯХМЕ ГИ "СМЕЛИТЕ". СВИХА ПЕРКИТЕ.
31
12
 
11
 
! Отговори
Лекарства за нос преди 2 години
До кттне забравяй, че руснаците също са изобретили радиото, водката, жигулата и калашника, по техен проект. ако са имали проект за такава станция, да са я направили за себе си.
30
21
 
7
 
! Отговори
Лекарства за нос преди 2 години
До Анонименонанимен, бръкаш мкс с станция мир. откак нема нужда от двигатели за ракети, нема нужда и от руска космическа програма. да не говориме за последните р0ски "космонафти", дето са снимачен екип на сапунка и наложницата на незнамкойси
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С делтапланер около Крим
28
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвсем скоро и до Варна няма да летят ушанкитее.
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали има добра страна всичко това? Разбира се. Стига да не се стигне до война. Може би това противопоставяне ще е тласък и бум на нови технологии. :)
26
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лоши руснаци бе. Изпъдиха ги от Киев, Изпъдиха ги от МКС. Просто ненужни никому.