САЩ започва евакуация на посолството си в Киев

От понеделник започва изтегляне на семействата на служители
22 яну 2022 19:58, Анисия Иванова
348
САЩ започва евакуация на посолството си в Киев
Снимка: БГНЕС

Държавният департамент на САЩ разпореди евакуацията на семействата на служители на американското посолство в Украйна от 24 януари.

Това изявление беше направено в Туитър в събота от журналиста на Fox News Лукас Томлинсън, който се позовава на неназовани американски служители. "Държавният департамент разпореди евакуацията на семействата на служители на американското посолство в Украйна да започне още в понеделник“, написа той, цитиран в медиите.

Още по темата


По-рано агенция „Блумбърг”, позовавайки се на неназовани източници, съобщи, че през следващите дни се планира задължителна евакуация на членове на семействата на служители на посолството на САЩ в Киев.

Както отбелязва агенцията, служителите на дипломатическата мисия, чиито задължения не включват изпълнение на решаващи за работата й функции, също ще могат да напуснат страната, но сами ще вземат решението за напускане. /БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още по темата: украйнаСАЩевакуация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янките бягат, а онова още ***. На мен ми е смешно как тролчета се охълцвате накрая. Либерастката демокрация приключи. Само тук още в нета пърдите още. Не можете да излезете никъде. И не заради ковида. Просто ще ви бият. Я направи сега прайд да те видим :))
179
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 21 април 1975 г. започва бягството на американците от столицата на Виетнам Сайгон
178
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зaпacитe нa пpиpoдeн гaз в Гepмaния, ĸoятo имa eдин oт нaй-гoлeмитe пoдзeмни гaзoви мoщнocти в Eвpoпa, ca пaднaли дo иcтopичecĸи ниcĸи нивa в cpaвнeниe c пpeдишни гoдини. Toвa cъoбщиxa cвeтoвнитe aгeнции, цитиpaйĸи Mиниcтepcтвoтo нa иĸoнoмиĸaтa нa cтpaнaтa."Cпopeд ĸoнcoлидиpaния peгиcтъp нa гaзoвитe xpaнилищa нa Eвpoпeйcĸaтa acoциaция (Gа nfrаtruсturе Еurоре), cъopъжeниятa зa cъxpaнeниe нa гaз в Гepмaния ca зaпълнeни c 50,6%", зaявиxa oт гepмaнcĸoтo миниcтepcтвo нa иĸoнoмиĸaтa.Toвa cъoтвeтcтвa нa тeopeтичнa нaличнocт нa пpиpoдeн
177
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само забравяш че натото решава кой да вкарва и кой не. А натото е сащ. На сащ не им трябва алжир. На сащ им трябва украйна. Обаче това е руска територия. Не е като разни хаити и други острови които са заграбили подлите янки
176
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна желае да влезе в НАТО.Всички са доволни.Русия не е.На кого е нужна ескалация в случая? Кой е губещия?Ами недоволния!
175
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взимам пуканките и бирата.
174
15
 
3
 
! Отговори
До Кранчето !! преди 2 години
Ако го врътне, на кого ще я продава тая газ, на талибаните ли или на марсианците ? И без това от друго вече почти не му остана от какво да прави рубли !
173
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин няма да се спре,докато Русия не заприлича на КНДР!Ама виновни са западняците,че в Русия има заводи на всякакви западни фирми!Да ги изнесат оттам! Защо са направили заводи на Рено,БМВ,Фолксваген Самсунг и много други!Да ги затворят и изнесат извън Русия!
172
0
 
6
 
! Отговори
до 256 преди 2 години
Всички си минаха по реда.И СССР и НАТО!
171
2
 
13
 
! Отговори
Позорът продължава ! преди 2 години
Байдън поне в това е последователен ! Но нищо чудно утре да забрави какво се е случило, и да ги върне !
170
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само баварските фирми в Русия били над 1600! Има 4 завода на Бош.Аз имам дрелка Бош произведена в Русия. Никой няма интерес от война-Путин-също.
169
3
 
10
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
До до 247Гледай да няма Казахстан 2-укротяване на опърничавата Украйна.Впрочем,последните ос*рани в Афганистан бяха американците.
168
2
 
2
 
! Отговори
идея преди 2 години
Да си внесат 100-на талибани и да им дадат по един калашник и РПГ.Останалата работа талибаните ще си я свършат сами!
167
1
 
11
 
! Отговори
Една добра идея преди 2 години
Американците по-добре да строят бункери у тях си,щото Украйна е дребна цел за Путин.
166
1
 
19
 
! Отговори
Кранчето !! преди 2 години
Путин да врътне кранчето и не само Украйна ще разбере. Европа също. Каква война ??
165
9
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
Служех по времето на Щит 82! В последният ден от занятието така напихме руснаците,че отмъкнахме антената на радиостанцията им!В замяна им оставихме нашата.И то защото старшината беше хвърлил око на руската антена.Купи пиене за 60 лева и руснаците бяха в безсъзнание ,а ние офейкахме с антената!Та украинците да дойдат да ги обучим как се вари 65 градусова ракия!През 988 година Русия за малко да стане ислямска държава.Но ислямът забранявал водката и така се покръстили.Стари традиции имат в пиенето!
164
0
 
15
 
! Отговори
до 247 преди 2 години
В такава война победител няма да има.Ще има Афганистан 2!
163
0
 
7
 
! Отговори
Е нищо преди 2 години
Те вече имат солиден опит !
162
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам да не помагаме на Украинската ЕССР(европейска съюзна съветска република), докато не приемат Истанбулската Конвеция и не си назначат за върховен управляващ нeгър-гeй в инвалидна количка... да се покажат и те малко европейци! Иначе да си вървят с Русия и да не ни занимават!
161
0
 
12
 
! Отговори
РАНО Е! преди 2 години
Американците са големи бързаци, защо толкова рано евакуират посолството си, като мужиците ще нападнат Украйна чак през март.