САЩ започва евакуация на посолството си в Киев

От понеделник започва изтегляне на семействата на служители
22 яну 2022 19:58, Анисия Иванова
348
САЩ започва евакуация на посолството си в Киев
Снимка: БГНЕС

Държавният департамент на САЩ разпореди евакуацията на семействата на служители на американското посолство в Украйна от 24 януари.

Това изявление беше направено в Туитър в събота от журналиста на Fox News Лукас Томлинсън, който се позовава на неназовани американски служители. "Държавният департамент разпореди евакуацията на семействата на служители на американското посолство в Украйна да започне още в понеделник“, написа той, цитиран в медиите.

Още по темата


По-рано агенция „Блумбърг”, позовавайки се на неназовани източници, съобщи, че през следващите дни се планира задължителна евакуация на членове на семействата на служители на посолството на САЩ в Киев.

Както отбелязва агенцията, служителите на дипломатическата мисия, чиито задължения не включват изпълнение на решаващи за работата й функции, също ще могат да напуснат страната, но сами ще вземат решението за напускане. /БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още по темата: УкрайнаСАЩевакуация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Oкрайна няма никакъв шанс да спечели война срещу Русия... затова САЩ ще дадат оръжие на окраинците и ще се евакуират от Окрайна, да гледат сеира от безопасно разстояние. Щото ако окраинците нямат оръжие от САЩ, много бързо и безкръвно ще свърши войната, а това не е в интерес на САЩ. САЩ иска колкото се може повече жертви, за предпочитане от окраинска страна, а ако Окрайна си взриви сама някой ядрен реактор - това ще донесе бонус точки за зрелище...
159
26
 
3
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Съединените Американски Щати са глас и съвест на епохата и бъдещето на планетата Земя. Русия е блатото и земния Ад за 99% *** и Рай за 1% "бизнесмени". Да се родиш в Русия е висше наказание на Провидението и/или орисниците.
158
11
 
5
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
До Голяма грешка ---- Белогвардейците са били хора с образование, интелект и възможности. Същите никога НЕ са предполагали, че разни дрипльовци ще нападнат Зимния дворец. Разполагали са със силна армия и са можели са да изтрепят пияните руски унтери. Надявали са се да преговарят, но... между интелектуалците и простаците винаги е имало дълбока пропаст. Това им е коствало гражданска война, СеСеСеРетата и крахът на цялата шибанялска идеология.
157
2
 
25
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
щатите са отговорни за целия безпорядък и насилие по света! отвратително е цялото им налагане на тяхната "демокрация" и завладяване на свободни и независими земи по доста подъл начин и модел ! комплексари и консуматори които са изкуствено създадени....
156
0
 
17
 
! Отговори
Film преди 2 години
Е бти простото племе- народ,как може да се радваш на война и то срещу братята ни.Поне се надявам този път като почнат да не спират докато не измре всичко джендерско.Без значение дали ще съм жив или умрял.ОТВРАЩАВАМ се човека,всичко което му се случва си го заслужава.
155
3
 
17
 
! Отговори
факт преди 2 години
Американците обичат войни по време на олимпиада-влече ги извратеното.По време на Пекин 2008-а накараха Грузия да нападне Осетия,а през 2014-Сочи организираха Майдана.Само тоя път да не се окаже последен за тях.Съвсем в буквалния смисъл.
154
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фейк на кремълската пропаганда...утре ще съобщи обратното - че САЩ са изпратили една дивизия морски пехотинци към дипломатическия корпус в Киев !!!
153
10
 
3
 
! Отговори
Човек преди 2 години
ОТДАВНА ОПРОВЕРГАНА "НОВИНА"!!
152
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно готвят провокация по време на идващите Олимпийски игри. Ще се опитат да изтласкат рускоезичното опълчение от Донбас. Но Русия ще довърши този конфликт, а украинците ще се окажат жестоко използвани от техните господари във Вашингтон.
151
1
 
10
 
! Отговори
1500 преди 2 години
Функционери на Щази в ГДР са бивши нацисти,помилвани, отделно и комунистите са антисемити
150
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците къде поради многото меки ки..тки в армията, къде поради подлата си природа, се научиха да водят мръсни войни с чужди ръце.
149
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грешка в голяма си грешка. Защото сащ приюти над 1000 нацита от владенията на фашистка германия след войната. Отделно и си имат куклус клан там, което почти същото.
148
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С толкова много руски граждани в Украйна битката ще е кървава и братоубийствена. Зеленски ще го наричат в историята украинският Грозний.
147
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Афганистан има само дрога, но в Донецк и Луганск са най-големите газови находища на шистов газ в континентална Европа.
146
16
 
6
 
! Отговори
Голяма грешка преди 2 години
По добре САЩ и Запада да бяха подкрепили Хитлер, вместо тези ублюдъци!
145
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Синчето на Байдън и него ли ще го евакуират или ще седи в някой окоп заедно с Плевнелиев и Паси?
144
10
 
11
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Набор 93: Младежо, БГ се напускаше само с изходяща виза, независимо дали ще ходиш на изток или на запад. Но това не беше достатъчно, трябваше ти и входяща виза за съответната страна. За СССР ти трябваше освен визата и така нареченото "приглашение". Това ти забраняваше да ходиш другаде освен района в който си поканен. Ако те хванат извън този район, лежиш в затвора а депортирането ти се вижда като невероятен късмет. Вие днес нямате идея какво е комунизма и по добре за вас е да не знаете.
143
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски подарява Украйна на американските газодобивни гиганти и не му пука, че страната му ще се превърне във 2-ри Афганистан.
142
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като в Афганистан, пак бягат. Коя е втората санкция наистина?
141
8
 
5
 
! Отговори
Ленин преди 2 години
е издигал на ръководни позиции евреи, защото с право е заявявал че счита руснаците за *** и мързеливи!