САЩ започва евакуация на посолството си в Киев

От понеделник започва изтегляне на семействата на служители
22 яну 2022 19:58, Анисия Иванова
348
САЩ започва евакуация на посолството си в Киев
Снимка: БГНЕС

Държавният департамент на САЩ разпореди евакуацията на семействата на служители на американското посолство в Украйна от 24 януари.

Това изявление беше направено в Туитър в събота от журналиста на Fox News Лукас Томлинсън, който се позовава на неназовани американски служители. "Държавният департамент разпореди евакуацията на семействата на служители на американското посолство в Украйна да започне още в понеделник“, написа той, цитиран в медиите.

Още по темата


По-рано агенция „Блумбърг”, позовавайки се на неназовани източници, съобщи, че през следващите дни се планира задължителна евакуация на членове на семействата на служители на посолството на САЩ в Киев.

Както отбелязва агенцията, служителите на дипломатическата мисия, чиито задължения не включват изпълнение на решаващи за работата й функции, също ще могат да напуснат страната, но сами ще вземат решението за напускане. /БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още по темата: украйнаСАЩевакуация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
3
 
1
 
! Отговори
о боже преди 2 години
Лошо ако от бг тръгнат да се евакуират. То се знае какво следва. Няма да има милост към нашите души
219
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не пише нищо за харемите с украинки. Тях с танкери ли ще ги евакуират?
218
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що си мислят че циркон няма да ги настигне
217
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Непобедимата Испанска армада идва в Черно море!С тази мощна испанска подкрепа нещата се обръщат в полза на Украйна.Амерканска и британска техника постоянно пристига в американските бази в Гърция.До няколко дни ще завърши цялостната прегрупировка на силите на НАТО в Полша,Румъния и Латвия.
216
7
 
2
 
! Отговори
До 258, Шойгу преди 2 години
Звучиш точно като бос от руската мафия! Зловещо! На руснаците май си им идва отвътре?
215
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В СССР някога, Украйна имаше всичко. И произвеждаше почти всичко най нужно. Сега са на хранилка от НАТО. И НАТО ще иска да види приходи.
214
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо чудно, че янките имат такъв афинитет към г.й парадите...
213
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ подготвят провокация в Донбас с химическо оръжие за да обвинят Русия. Третата световна война последна за човечеството на земята вече е пред прага провокирана от САЩ и усрайнските фашисти.
212
3
 
13
 
! Отговори
Какво следва? преди 2 години
Конфликт ще има ако Киев започне масирана военна операция срещу Донбас и Луганск. Руските войски затова са до границата, за да им попречат това да се случи. А САЩ и ЕС ако искат да има мир трябва да спрат да поощряват и въоръжават Украйна за да търси военно решение на конфликта със сепаратистите в Донбас и Луганск. Ако изобщо има война, ще бъде ограничена. Русия ще присъедини Донбас и Луганск и с това ще се приключи.
211
3
 
11
 
! Отговори
Къде е проблема преди 2 години
До българин: Ръсиш г'лупости както винаги. В сърцевината на конфликта Русия-Украйна е положението на рускоезичното население в Донецк и Луганск. Като територия на Русия те не са и нужни. Но Русия не може да си позволи да ги остави на издевателствата на украинските националисти. А САЩ и НАТО подклаждат конфликта като внушават на Киев, че може да решат конфликта с военна акция. Ако от Киев искаха, можеха да дадат автономия на Донецк и Луганск и всичко щеше да приключи. Не, те искат военна победа.
210
7
 
19
 
! Отговори
джо преди 2 години
Причината за евакуация на семействата , на дипломатите от САЩ е ясна. Когато американците хукнат през глава , спасявайки се от кашата която забъркаха, да не забравят децата си , както забравиха съюзниците и кучетата докато бягаха от Авганистан. А драскачите хубаво да прогледнат , кой тика Украйна ,към война с Русия.
209
3
 
15
 
! Отговори
Какво следва? преди 2 години
А украинската армия е придвижила към границата с Донбас и Луганск установки за залпов огън (по модела на знаменитата "Катюша" от ВСВ), въпреки че по Минските съглашения там тежко въоръжение не трябва да има. Един залп да дадат, и войната е започнала. И естествено цялата западна преса ще обвинява Русия за това.
208
0
 
12
 
! Отговори
Комент преди 2 години
Няма да има никаква война.Сащ и Русия играят на бридж . Най-важните козове обаче светът няма да ги види.Няма да има победители , ще има преразпределение....
207
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен рускини нищо друго руско не харесвам.
206
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лоша новина, това май означава, че сащ ще накарат укрите да нападнат донецк и луганск и русия ще ги защити, т.е. с една дума след като русия не иска война, ние/сащ/ ще ги въвлечем в такава.а по-лошото е, че бг-то е близо , много близо до тази война
205
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да започват евакуация и от София. Най-добрият американец е умрелият.
204
2
 
3
 
! Отговори
Защо подвеждаш преди 2 години
Става дума за семейства на служители само. Анисия да не е руско име?
203
9
 
12
 
! Отговори
Объркан преди 2 години
Русите 200 години се правиха на славяни, а напоследък излизат с тезата че били източни викинги. Някой да обясни, моля!
202
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пасивните от ПП не могат да се оправят в тази обстановка. Костов трябва да се върне.
201
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
STAR- ДЕМЕК И НИЕ СМЕ ТУРЦИ, ЩОТО ЗА 500 ГОДИНИ НЕ САМО НАРОДНОСТ ИЗЧЕЗВА А И ВСИЧКО СВЪРЗАНО СЪС НЕГО.РУСНАЦИТЕ СИ ИМАТ СВОЯТА НИЕ НАШАТА КАТО ВСИЧКИ. А ТИ ТВОИТЕ БЕЛЕЖКИ СИ ГИ НАВРИ ВЪВ ПЪР*ДЕЛНИКА.