НАТО в готовност за решителни действия при инвазия на Русия в Украйна

Джо Байдън заплаши Владимир Путин с персонални санкции
26 яну 2022 07:25, Елка Василева
257
НАТО в готовност за решителни действия при инвазия на Русия в Украйна
Снимка: БГНЕС

Продължава размяната на остри реплики по оста НАТО-Русия. Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг предупреди Москва, че силите на НАТО са в готовност за решителни действия при евентуална инвазия в Украйна.

Американският президент Джо Байдън заяви, че Вашингтон може да наложи персонални санкции на руския президент Владимир Путин, предаде БНТ.

Още по темата

"Нека изясня на президента Путин едно нещо - ако реши да започне инвазия в Украйна, ще има сериозни последствия, включително икономически санкции. Чувствам се длъжен да засиля нашето присъствие, присъствието на сили на НАТО по източния фронт, Полша, Румъния. Ако реши да нахлуе с всички тези части, които в момента са разположени по границата с Украйна, това би била най-мащабната инвазия от Втората световна война насам. Това би променило света", заяви президентът на САЩ Джо Байдън.

"Съществува реална опасност от нов военен конфликт в Европа - сега, когато Русия отново заплашва да използва военна сила срещу суверенна държава - в случая Украйна. Но НАТО и съюзниците ще положат всички усилия да предотвратят това. Ще го направим, като предложим на Русия политическо решение на ситуацията, а също и като отправим ясно послание за евентуалните последствия - включително икономически, ако Москва реши да използва военна сила. Целта на онези 8000 военни, които са в готовност, е да покаже, че силите на НАТО могат и ще реагират, ако се налага да защитават нашите съюзници или да предотвратят военен конфликт", допълни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен руснаците още не са готови но до 3 години ще са . Сега трябва да се работи в областта на Финансите и дигиталните разплащания . Така или иначе Русия ще е в по изгодна позиция.
163
2
 
4
 
! Отговори
Опааа... преди 2 години
Тия от САЩ и НАТО-МАТО-НАСРАТО тоя път забравиха да споменат България...защо ли..???ДаГИеба...!
162
4
 
4
 
! Отговори
14-ти януари преди 2 години
""Сталинград" вече не съществува"---------------------------------- Там си е. На река Волга. Само дето името му сега е Волгоград. Избрано е нарочно да е такова безлично от един троцкист и враг на руския народ на име Никита Сергеевич. Ще минат буквално още няколко години и овеяният с велика слава град ще си върне името на Великия ръководител. И още: ще минат буквално още няколко години и овеяният с велика слава руски народ ще си върне червеното руско знаме, вместо сегашния бандеровски трикольор.
161
4
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
А, извън темата - в Пловдив е изложена реплика на костюма на Нийл Армстронг с който краваря е "кацнал" на луната. Кацнал е другия път.Първо самите американски журналисти доказаха,че всичко " на луната"е снимано в Холивуд от Стенли Кубрик а китайците преди 2-3 месеца доказаха,че с тези костюми и скафандри посмъртно не може човек да просъществува на луната.
160
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха, явно сте пропуснали яката гавра която руснаците си направиха преди месец, руското министерство на отбраната съобщи, че са потопени 2 кораба на Нато в техни води, нашите герой се ***, министъра веднага заяви че е против разполагане на войски в България, и се скри, и тук руското министерство на отбраната малко след това уточниха че ставало въпрос за стрелба по холограмни цели, между другото румънците другите натовски герой също се бяха подмокрили, и ако това не е гавра здраве му кажи.
159
2
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Изкукалия дядка вчера каза на журналист от фокс нюз " що за глупав *** син ". И това е президента на имащата претенции да е цивилизована и демократична държава.
158
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върнете Тръмп веднага! Обонговците подпалиха света...
157
2
 
2
 
! Отговори
Брус Лиий преди 2 години
До Георги По скоро и двата великана си подават топката и играят играта в приятелски мач. Тръмпи даже се хвалеше с това... Но и 2-те не ги кефи как Китай се развива ... за едните противник за другите уж приятелски клиент. Много независими анализатори намекват че на дръпнатите са им пуснали биологичното оръжие с което те явно лесно се справиха и мълниеносно отвърнаха с милионите им китайчета пръснати навсякъде - отвориха шишенцата... сигурно и около Вас има я някой Китайски мол или ресторант ..
156
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решително ще напишат остро отворено писмо до "когото засяга", както направиха през 2014 и преди това при войната в Кипър.
155
9
 
4
 
! Отговори
жалки руски подлоги2 преди 2 години
безполезни, стига САЩ и партньорите им да решат това. САЩ могат да ги загробят икономически, когато си пожелаят. Отидете първо в Русия и после в САЩ и ще видите разликата със собствените си очи. Не се заблуждавайте, гледайки филми за руско-турската война.
154
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хърватия каза, че няма да участва с НАТО ако нападне Русия, България също няма да участва, Литва също няма да участва.. Финландия също.. Освен това голяма част от самите Украинци също са руснаци. Да не мислите, че на американците им пука за Украйна ? Голяма част от тях няма да знаят къде е на картата. Цялата работа е да дразнаят Русия
153
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво ги разкарвахте войничетата,сега цял свят ще се смее
152
3
 
12
 
! Отговори
Георги преди 2 години
НАТО е куче на каишка, с което американците плашат. Накрая ще ядосат руснаците и ще стане лошо.. От война между Русия и Америка няма да има печеливши. Но аз си мисля, че всичко е циркове. Не четете новини и не го мислете. Русия не са са талибани.. не може да им пускаш ракети и да ги гърмиш от дроновете. Американците нападат там където знаят, че ще победят, а Русия няма да я нападнат защото Русия е с Китай и с половината Европа.
151
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко глупав трябва да си за да помислиш, че Русия наистина ще нападне. Кой ще се мотае толкова и ще се разгръща месеци, ако наистина иска да напада?? Просто изнервят сенилните старци зад океана. А може да решат да си държат тази армия там колкото си искат :)
150
7
 
4
 
! Отговори
. преди 2 години
Този на снимката няма да дочака следващата Нова година!
149
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви решителни действия няма да извършвате, съсухрен папардак. Украйна не е член на съюза, а това е съюз за самоотбрана по дефиниция.
148
5
 
7
 
! Отговори
Кацнала на покрива преди 2 години
До РУСОФИЛИТЕ Ми те и Наполеон и Хитлер така подценяваха Руснаците ама загубиха на времето. .. а сега какво е по различно. На Хамериканците им лесно, те далеко на друг континент.... Да му мислим ние дето сме им под носа на Путин ... На чужд г.з и 100 тояги са малко.... Още повече че за сегашните технологии 1000 км са си едно нищо... и някоя заблудила се "ракетка" като нищо може да ни изненада - спомняме си когато стреляха по съседите Сърби ... когато нямахме още налични натовски бази....
147
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чии банкови сметки ще замразят този път докато се репчат пред медиите след инвазията? :D
146
1
 
5
 
! Отговори
До 177 преди 2 години
177, чакам края на вица. Хайде, че две спирки пропуснах вече!
145
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, решителни действия за тях означава, да викат по силно - "Хайде, наште!" Евентуално "Българи, юнаци!" и подобни насърчителни и окуражаващи призиви!