НАТО в готовност за решителни действия при инвазия на Русия в Украйна

Джо Байдън заплаши Владимир Путин с персонални санкции
26 яну 2022 07:25, Елка Василева
257
НАТО в готовност за решителни действия при инвазия на Русия в Украйна
Снимка: БГНЕС

Продължава размяната на остри реплики по оста НАТО-Русия. Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг предупреди Москва, че силите на НАТО са в готовност за решителни действия при евентуална инвазия в Украйна.

Американският президент Джо Байдън заяви, че Вашингтон може да наложи персонални санкции на руския президент Владимир Путин, предаде БНТ.

Още по темата

"Нека изясня на президента Путин едно нещо - ако реши да започне инвазия в Украйна, ще има сериозни последствия, включително икономически санкции. Чувствам се длъжен да засиля нашето присъствие, присъствието на сили на НАТО по източния фронт, Полша, Румъния. Ако реши да нахлуе с всички тези части, които в момента са разположени по границата с Украйна, това би била най-мащабната инвазия от Втората световна война насам. Това би променило света", заяви президентът на САЩ Джо Байдън.

"Съществува реална опасност от нов военен конфликт в Европа - сега, когато Русия отново заплашва да използва военна сила срещу суверенна държава - в случая Украйна. Но НАТО и съюзниците ще положат всички усилия да предотвратят това. Ще го направим, като предложим на Русия политическо решение на ситуацията, а също и като отправим ясно послание за евентуалните последствия - включително икономически, ако Москва реши да използва военна сила. Целта на онези 8000 военни, които са в готовност, е да покаже, че силите на НАТО могат и ще реагират, ако се налага да защитават нашите съюзници или да предотвратят военен конфликт", допълни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
9
 
17
 
! Отговори
115 преди 2 години
В целият свят съществуват НАТО, демек Америка, и врагът.Това че Русия има собствено мнение, и то е различно от това на останалите о в ч и народи, членуващи в НАТО, демек Америка, явно е проблем за Американците.
143
12
 
9
 
! Отговори
До 182 преди 2 години
"Сталинград" вече не съществува! За радост на свободните хора.
142
2
 
12
 
! Отговори
~ преди 2 години
Война - моите управници които мразя се скарали с твойте управници, които ти мразиш. И затова ние трябва да се избиваме помежду си.... Малоумие е това гарнирано с много пропаганда за промиване на мозъците на народите...
141
0
 
7
 
! Отговори
До 179 преди 2 години
Афганистан с американците или Афганистан с руснаците? Вече казахме, това да се уточнява.
140
4
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Анонимен 179: Кьорфишеци са това. ............................................................................ А по темата: За решителни действия Байдън предвижда 8000 военнослужащи. И какво очаква с тях да направи е пълна загадка.
139
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълно разочарование. Няма кой една война като хората да спретне.
138
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Украйна не е в НАТО", обаче Румъния и България са в НАТО. Ако Путин не бъде спрян сега, следващите сме ние! Не е задължително чрез военни действия, задължителното е да се върнем под крилото на матушката. Путин ще измисли как!
137
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хм, да не са същите решителни действия като при изтеглянето от Афганистан?
136
3
 
7
 
! Отговори
Американец преди 2 години
Обама звъннал на Меркел и казал: - Ангела, моите хора от Пентагона ми инсталираха контролен панел за управление на системата HAARP. На панела имам три копчета: едно златно, едно сребърно и едно платинено. Ако натисна сребърното копче, с Африка е свършено, ако натисна златното - ще затрия Азия, a ако натисна платиненото - Европа. Доволно се посмял Обама по телефона, но Меркел го прекъснала: - Обама, ти си умен човек и знам, че това което ще ти кажа, ще го разбереш правилно. От баба знам, че имала вкъщи три гърнета: едно бяло, едно черно и едно старо, от алпака. Но когато дошли руснаците, тя се
135
11
 
6
 
! Отговори
ганьо преди 2 години
Страшилището на моретата, най плашещия сред плашещите - самолетоносача Адмирал Кузнецов подгрява ли пещите си на въглища?
134
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Krom - Не не са нинджи , а са млади с промити мозъци НЕ особено интелигентни Американци , семействата на които по цял изрязват купончета за намаления на тоалетна хартия защото са безработни , но надъхани че са велика нация са готови да си погребат децата за едно сгътато знаменце и грамота напечатана от принтер , която вече е на склад ! В историята са им казвали " ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ " ( за дъжд , за слънце и т.н.) , сега е същото но е зради едната фалшива стока - наричат я " демокрация " !
133
5
 
7
 
! Отговори
! преди 2 години
До Анонимен 161 - Много ги искат , защото са велика икономика и много ценна нация - горе -долу като нас !! То НАТО всъщност е Америка - другите са балъци за пушечно месо ! Тя и баба Пенка комшийката го знае това !
132
0
 
3
 
! Отговори
до 167 преди 2 години
А другите са терористите.
131
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ше обръснат на Герги мишниците...
130
6
 
15
 
! Отговори
Старостта е нещастие преди 2 години
СЛОЖИХА те за президент и ти сменят памперсите именно хора ЖАДНИ за война , защото знаят , че днес няма да помниш че си бил президент и вчера , но когато започнат да пристигат ковчезите , те няма да ти сменят памперсите и ще те посочат като виновника за всичко , и така всичко което си постигнал в животеца си и всичко за което си работил отива в канала !
129
8
 
18
 
! Отговори
Cuddy M.D. преди 2 години
НАТО Е АГРЕСОР
128
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна не е член на НАТО, че това ОТАН-че да се намесва.
127
7
 
21
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Нещо не схванах от речта на сенилния старец? На границата на Украйна има над 120 хиляди обучени военни. И НАТО ще реагира "решително" с 8 хиляди?! военни? Извинете, тея да не са някакви нинджи?
126
9
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
защо са решили НАТОвците че Русия заплашва, провеждат си ученя и някой пълни гащите ... ахаха и какви биха били тия решителни действия, може ли някой експерт да бъде по-конкретен какво биха направили освен да гледат отствани
125
13
 
6
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
всеки момент англичаните ще открият бункерите в кремъл с химическото оръжие,и уса ще атакуват за да донесат така очакваната и желана демокрация на руският народ,а путин ще бъде отровен с новичок/ама не руско производство,не убива,само мъчи/,а газът ще го произвеждат уса компании,и ще го продават на германците на двойни цени,и всичко ще цъфне,а на нас ще ни докарат демократични ПРАВИ банани,щото доматите са скъпи