Боян Чуков: Русия и САЩ се надиграват, европейците са пешки

На прага на криза сме със снабдяване на храни за населението
27 яну 2022 16:44, Анисия Иванова
65

"В този момент премиерът има право, защото в момента не очакваме някой да ни нападне. Заобиколени сме от държави приятели и държави членки на НАТО и ЕС. Премиерът е прав, че трябва да обърнем внимание върху нашата национална сигурност, но като се потрудим самите ние, а не все да чакаме някой да ни изпрати помощ. Трябва да погледнем себе си, преди да очакваме като просяци някой да ни изпрати нещо и да ни каже какво да правим", заяви експертът по национална сигурност Боян Чуков.

След заседанието на Министерски съвет вчера премиерът Кирил Петков заяви, че в своята отбранителна стратегия България ще разчита на своята армия.

Още по темата

По думите на Чуков министър-председателят не е получил достатъчно информация и няма ясна картина за случващото се по света, като се е задоволил само с политически декларации.

"КСНС не може да изпълнява своите основни задължения, защото няма този капацитет да предоставя на премиера аналитично-информационна продукция от много високо ниво. В България няма звено, което да събира и обработва целия поток от информация, който касае националната сигурност, и да го предоставя на премиер, президент, председател на НС", подчерта Чуков пред Bulgaria ON AIR.

През последните 4-5 години за Българската армия е направено много, смята той. И отбеляза, че преди 7-8 години немалка част от политиците казваха, че няма смисъл да даваме пари за армията.

"В момента едва ли български войник ще отиде да се сражава някъде. Не става дума за пристигане в България на огромни въоръжени контингенти. Никой не говори за разполагане на допълнително оръжие на територията ни. Отделните страни в НАТО имат различен подход към случващото се в Украйна. Преди два дни министърът на отбраната на Украйна започна да изказва същото мнение като Москва - че не се очаква война между Украйна и Русия. Тук е надиграване между големите - Русия и САЩ. Повечето европейци участват като пешки, които ги местят на шахматната дъска", обясни експертът по сигурност.

Чуков коментира още, че германците много добре си правят сметката, докато ние сме залисани кой какво е казал и не разбираме, че сме на прага на криза със снабдяване на храни за населението. Китайците имат чудовищни запаси от ориз, жито и царевица, изтъкна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от експерти по сигурносттаРусия не може да е спокойна докато НАТО се разширява и се докопва до границата имСащ не били искали войнаАми не искат война,те искат чрез цветни революции да дирижиратСвета и да грабят безмилостно от всякъдеНо руснаците не са глупавиИ докатоСАЩ не изпълнят изцяло исканията им и не престанат да се изживяват като световен полицай,ще ги държат на мишката на ядрения си арсенал и в критичен момент ще го употребят без да се съобразят с останалия СвятСтига сте ни лъгали.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слушайте какво говори Боян Чуков!!! Същият още в началото на годината в интервю при Росен Петров разказа за ултиматума на Русия, който останалите медии го подхванаха едва преди няколко дни! Човекът ако не друго поне следи нещата изкъсо!
6
2
 
1
 
! Отговори
С ПРОСТИ ХОРА.... преди 2 години
...НЕМА ОПРАВИЯ....ХА,ХА,ХАААААААА
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бояне, това, че европейците са пешки го казвам от 8 години. Коя европейска държава е събект в глобалната политика? Никоя. Субектността няма нищо общо с БВП в $. Всички те са слуги и васали на изключителния Хегемон.
4
3
 
22
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
"На прага на криза сме със снабдяване на храни за населението" - ционистките кукловоди ни спретнаха мор с ковида, сега ще инициират глад, трусове и слухове за война. Банките им ще ни удушават. Те така - готвят ни за своя нов еврейски месия - Антихриста...
3
1
 
20
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Русия и САЩ накрая ще се договорят за взаимни гаранции за сигурност, но това сигурно няма да стане съвсем скоро. САЩ използват като пешки съседите на Русия, а Русия ще трябва да използва като пешки съседите на САЩ и държавите от ОНД. А и Китай е третият голям играч. След като си премерят възможностите при новото разпределение на силите, ще се договорят.
2
2
 
20
 
! Отговори
Пешко преди 2 години
Американофилите- Руснаците си публикуваха исканията, Я кажете 'отворените и открити' американци къде са публикували отговора да го прочетем и него?
1
6
 
19
 
! Отговори
Мразядебили преди 2 години
В България се извършва Геноцид от милиции близки до Борисов!Но това не е важно, важна е Геополитиката!