Конфликт САЩ - Русия няма да има, никой не е готов за война!

Пламен Грозданов: Русия иска максималното, за да получи нещо
27 яну 2022 14:28, Елка Василева
148
Конфликт САЩ - Русия няма да има, никой не е готов за война!
Снимка: архив, БГНЕС

"Русия знае, че исканията ѝ са неизпълними, но важното е да се преговаря. НАТО и САЩ няма да затворят вратите за нови страни, но всички добре знаят, че Алиансът не е готов да приеме Украйна и Грузия. Има възможност за започване на разговори за ракетите със среден и с малък обсег, за неразполагане на натовски бази в Украйна, тоест, има шансове за разговори". Това каза пред БНР Пламен Грозданов, посланик на България в Русия в периода 2006 - 2012 година.

Още по темата

Той посочи, че никой не е готов за война.

"Нито САЩ искат да воюва с Русия, нито НАТО, нито Русия иска да воюва със САЩ или с НАТО. Ако Русия искаше да вземе част от Украйна, нямаше да действа по този начин. Русия ползва методите на дипломацията - да поиска максималното, за да получи все пак нещо - от гледна точка на сигурността. Конфликт между САЩ и Русия няма да има", каза Грозданов.  

Той очерта началото на конфликта. "Генезисът на проблема между Русия и НАТО е след края на Студената война, когато беше изоставена старата система за сигурност, която съществуваше. Новото съотношение на силите преформулира начина, по който се осъществяваше сигурността на Европа - под ръководството на САЩ и НАТО. Русия тогава беше слаба, за да се противопостави на новата ситуация. Но една голяма страна, загубила определена война и поставена в подчинено положение, ще търси в един момент компенсация. Тя направи няколко заявки в това отношение, но тогава се появиха условията за преразглеждане на системата за сигурност. Никой не искаше да чуе руските претенции и Русия смени подхода. И през пролетта на миналата година Русия реши да използва натиск, за да принуди САЩ да седнат на масата за преговорите. Преговорите Байдън - Путин в Женева се случиха, макар и без съществен резултат. Русия усили натиска с единствена цел - да принуди САЩ за преговори", посочи Грозданов.

Според него правителството ни е взело балансирана политика относно проблема. Той не допуска, че при евентуален конфликт ще настъпи проблем с газовите доставки за България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
8
 
! Отговори
Толкова преди 2 години
Саудитска Арабия хич не харесва Байдона,щото е шорошняв ***. От там тръгват проблемите на Байдъна. Едно време ОПЕК вдигна цените на горивата и Запъдът изпадна в потрес. После пък арабите и Рейгън държаха цените на горивата ниски и СССР колабира. Сега пък саудитите,Русия и Иран държат цените на горивата високи а и дават на Китай и Югоизточна Азия и Западът прискримтя на високите цени - колкото и да се пъне алтернатинивите са мижави и още по-скъпи. САШ за тях си си имат горива,нооо толкова.
86
6
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
След два потопени Доналд Куци иняколко свалени Ф-35 САЩ няма да седнат да преговарят а директно ще се на.дупят !
85
15
 
4
 
! Отговори
Ай стига преди 2 години
Русия може да я купи всеки за 50 милиарда евро
84
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не конфликт, а цирка САЩ Русия
83
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма нито технологичино, нито финансово, най вече духовно превъзходство за да се налага на когото и да било, изостаналостта им е на хуни, които искат да разрушат цивилизацията, а европейската, с локомотив англосаксонската цивилизация е толкоз напред от алкашите, останали в 19-20 век, че трябва да си защитаваме достиженията от техните домогвания за място на масата. Русия на нищо полезно не може да ни донесе, напротив, военщината и моралната бездуховност, опиянчавне и шивинизма са разрухата
82
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Конфликт САЩ - Русия. Защо тогава не идат да "дрънкат война", както рече премиера, във Владивосток и Аляска, вместо се навират в Европа?"------------------------------------------ Колко "умно" изречено за пред мат'ряла от харвардския плондер. Що не попита директно своя ментор, защо струпва отановски войски на западната руска граница? Защо директно не каже на началника си, че няма да му разреши да разполага войски в България и да го посъветва да иде да заплашва РФ откъм Тихия океан, че по-близо.
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Военен Това го кажи на троловете, които насъскват омраза и русофобия, еврофобия, не осъзнават, че тази пропаганда вреди изключително много на всички, те още живеят преди миналите 3 десетилетия на "антикомунистическа пропаганда" от която да си получат грошовете и не осъзнават, че това публично говорене и русофобия,еврофобия са опасни и много хора може да пострадат, даже Европа.
80
1
 
13
 
! Отговори
намеци, намеци преди 2 години
е е на добре за Украйна. Лошите знаци идат един след друг - падна им кръста от купола на храма Света София в Киев. Сцепи им се на две по хоризонтала националния флаг във Харков във същото време във Тернопол огромния лик на Бандерата се скъса през средата. Сега и единствения сателит от 11 години насм, дето Миск им изведе съвсем скоро- и той ги напусна уплашено...
79
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъкмо русофилите се бяха наточили за война, приготвиха цветя и големи портрети на царя-батюшка и ... ядец!
78
1
 
16
 
! Отговори
Война преди 2 години
Ще има само ако в Украйна открият нефт,газ или злато!Заради гладни Украинци никой не иска да се бие.
77
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Алтернативна газ ,за да падне цената на тока. Само *** могат да искат война.
76
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се да е така, но има нещо сбъркано във военните доктрини. Но на няколко пъти сме били на прага на ядрени катастрофи, а инциденти колкото искаш. Резултата от Чернобил, Фукушима, ваксините кемтрейлса е налице.. Вече няма да има столетници :-x https://nukewatch.org/tests.html
75
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте дрънкали за войни, не ни трябват войни и хората да се избиват помежду си, само загуби и загуба на човешки животи, никакви печалби, трябва ни "Южен поток" и да намалее цената на енергията, че вече сме режим на тока, както чета, няма ток и са на режим по улиците и градовете даже!
74
2
 
17
 
! Отговори
Военен преди 2 години
Още във Военното училище когато изучавахме военните науки бяхме наясно какво значи ядрен военнен конфликт.Залп на само една ядренна подводница означава слой ядренна пепел задържащ се с десетилетиа над повърхноста на земята.Температура на земната повърхност минус 150-200 градуса.След ядренния конфликт живота на земята Умира.А ядренните подводници не са само една.Конфликт може да започне самоубиец с извратен мозък.Затова САЩ И Русия няма да започнат война.И в САЩ и Русия има умни и отговорни хора
73
5
 
11
 
! Отговори
ВОЙНА -НЯМА ДА ИМА! преди 2 години
МИНУСИТЕ НА ЕДИН СВЕТОВЕН КОНФЛИКТ ----СА ДАЛЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ ПЛЮСОВЕТЕ, ЗАЩОТО ВЕЧЕ СВЕТА СЕ ДВИЖИ ОТ ДРУГИ СИЛИ ...СИЛИТЕ НА ПРОГРЕСА И ИНОВАЦИИТЕ И НИКОЙ НЯМА ЖЕЛАНИЕ ДА ЗАПОЧВА ПАК ОТ АБСОЛЮТНАТА НУЛА!ЗАБРАВЕТЕ !!!!!!!!!!!!!!
72
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааа, ще има конфликт, ще има....ще плачете за Тръмп, единствения президент, който не искаше война. Бидона иска война и то неистово.
71
6
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
"Руснаците ядат черен хайвер с лъжица".....АМИ ХОДИ ТАМ И ТИ ДА ЯДЕШ ,БЕ.......ТЕ ДАВАТ И НА ТАКИВА *** И ПРЕДАТЕЛИ , КАТО ТЕБЕ НАЛИ...??!....ШЕ ТИ ДАДАТ , ЕДИН ДЕБЕЛ И ЯК И НА ТЕБЕ ---ЗАЩОТО УТРЕ И ТЯХ ШЕ ПРОДАДЕШ ...ХА,ХА,ХААААААА..БЪДИ СИГУРЕН!---/Никой не обича предателите ---дори и тези на които, ПРЕДАВАТ И ДОНАСЯТ/
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коректно
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англия 16 в. започва да воюва срещу австрийците и руснаците, руснаците, немците, австрийците, българите, сърбите,унгарците, са отблъснали атаките на османците, но де факто Англия води тази война срещу австрийци и руснаци,славяни, Полша е създадена чак в началото на 19 век, турска нация също е нямало, те са били различни народи от Азия - европейци, монголоиди,персийци,гърци,арменци и други, много араби от Африка,Азия под османско робство и славянско(преобладващо българско) население на Балканите
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 76 Това не са мои теории,чета архиви и се търкалям от смях!Прилъстени и изоставени.