Конфликт САЩ - Русия няма да има, никой не е готов за война!

Пламен Грозданов: Русия иска максималното, за да получи нещо
27 яну 2022 14:28, Елка Василева
148
Конфликт САЩ - Русия няма да има, никой не е готов за война!
Снимка: архив, БГНЕС

"Русия знае, че исканията ѝ са неизпълними, но важното е да се преговаря. НАТО и САЩ няма да затворят вратите за нови страни, но всички добре знаят, че Алиансът не е готов да приеме Украйна и Грузия. Има възможност за започване на разговори за ракетите със среден и с малък обсег, за неразполагане на натовски бази в Украйна, тоест, има шансове за разговори". Това каза пред БНР Пламен Грозданов, посланик на България в Русия в периода 2006 - 2012 година.

Още по темата

Той посочи, че никой не е готов за война.

"Нито САЩ искат да воюва с Русия, нито НАТО, нито Русия иска да воюва със САЩ или с НАТО. Ако Русия искаше да вземе част от Украйна, нямаше да действа по този начин. Русия ползва методите на дипломацията - да поиска максималното, за да получи все пак нещо - от гледна точка на сигурността. Конфликт между САЩ и Русия няма да има", каза Грозданов.  

Той очерта началото на конфликта. "Генезисът на проблема между Русия и НАТО е след края на Студената война, когато беше изоставена старата система за сигурност, която съществуваше. Новото съотношение на силите преформулира начина, по който се осъществяваше сигурността на Европа - под ръководството на САЩ и НАТО. Русия тогава беше слаба, за да се противопостави на новата ситуация. Но една голяма страна, загубила определена война и поставена в подчинено положение, ще търси в един момент компенсация. Тя направи няколко заявки в това отношение, но тогава се появиха условията за преразглеждане на системата за сигурност. Никой не искаше да чуе руските претенции и Русия смени подхода. И през пролетта на миналата година Русия реши да използва натиск, за да принуди САЩ да седнат на масата за преговорите. Преговорите Байдън - Путин в Женева се случиха, макар и без съществен резултат. Русия усили натиска с единствена цел - да принуди САЩ за преговори", посочи Грозданов.

Според него правителството ни е взело балансирана политика относно проблема. Той не допуска, че при евентуален конфликт ще настъпи проблем с газовите доставки за България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС ту е възникнало като общ пазар за стомана и въглища . Днес стоманата я заменя никела титана и алуминия а въглищата газа . Всички тия работи ги има Русия. Тоест разпадането на ЕС е напълно естествен процес и няма как да бъде спрян. Ако преди освободи металите и енергоизточниците то сега ЕС то ги спира. Не е изгодно да го има.
46
2
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Ако в следващите дни ме няма във форума да знаете че съм заминал за Украйна.:)))))))))))))))))))))))))
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и от самолет се вижда, че никой не иска конфликт с Русия, нито някой има изгода от такъв конфликт, не виждам за какво е всичко това и не разбирам, не разбирам, наистина не разбирам, време е вече да се разберат и да спре този конфликт и няколковековния геноцид над славяните, стига, коментиращите, да престанат да пишат провокиращи и фобски коментарии, всяващи омраза и нагнетяващи напрежение !
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо НАТО се меси в конфликтаСАЩ/Русия след като Украйна не е член на алианса иЧл.5от договора не я,защитава?Отговор никой не дава.Явно не Русия иска война аСАЩ,но прехвърля топката в Европа,друг да вади горещите кестени от огъня.САЩ вечни приятели нямат те имат вечни интетереси.Но този път грешат.Русия ще отговори адекватно и срещу САЩ,в случай на"горещ"конфликт в Украйна,ако НАТО извърши провокация.Всички си мислят че Русия няма да воюва,може би,но само ако НАТО изпълни условията.ИСАЩ са вНАТО
43
7
 
3
 
! Отговори
до 50 преди 2 години
КАК СИ ПОЗВОЛЯВАШ ДА ТВЪРДИШ ЧЕ УКРАЙНА И ГРУЗИЯ СА БЕЗЗАЩИТНИ БЕ ДОЛЕН КОМУНИСТ.
42
2
 
7
 
! Отговори
западна откритост преди 2 години
Американофилите- Руснаците си публикуваха исканията, Я кажете 'отворените и открити' американци къде са публикували отговора да го прочетем и него?
41
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАС НЕ НИ БЪРКА, КЪДЕТО ИМА АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ РУСНАЦИ НЯМА ДА СМЕЯТ ДА ВЛЯЗАТ! ТЕ СА ВЕЛИКИСАМО ПРЕД БЕЗЗАЩИТНИТЕ ГРУЗИЯ, КАЗАХСТАН И УКРАЙНА.
40
4
 
7
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Гладай глупави коментари от посланик. Кой е казал,че ще има конфликт Русия-САЩ. Конфликта е Русия-Украйна.Разбира се,че подобна война САЩ-Русия е изключена.Поредната манипулация на народа Български.
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да се дуят, да вземат да помислят за народите си- и руснаци и европейци, и американци страдат от управляващите им! Каква вражда имаме помежду си?
38
0
 
8
 
! Отговори
Росен Плевнялиев преди 2 години
КАК ТАКА НИКОЙ НЕ БИЛ ГОТОВ ЗА ВОЙНА. НИЕ СМЕ ГОТОВИ И САМО ЧАКАМЕ СИГНАЛА ОТ НАТО.ТОЗИ КОЙТО КАЗВА ТОВА Е МРЪСЕН КОМУНИСТ И КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР.
37
4
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Кво става ся? Кремълският Смийгъл ще влиза ли в Украйна? :)))))))))))))))))))))))))
36
2
 
4
 
! Отговори
Дотук: преди 2 години
Руснаците получиха обяснителна бележка в писмен вид - ЗАЩО страните от южна америка могат да имат хипезвуково ядрено оръжие на територията си. Чакаме следващия сезон на сериал да видим завръзката.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че няма да се бият! Те от 46-та само се заплашват!
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е ясно че няма да има война,от 30 години само се дрънкат оръжия и лаят като кучета но без да хапят..
33
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Животът на Путин е белязан от дълбока травма. Той е сред тези 500 хил. руснаци, които трябваше позорно да напуснат Източна Германия след 1990 г. След 45 г. се оказа, че победителите всъщност са победени. Светът се промени много и от мира спечелиха германците, а не руснаците. Времето на завоевателните войни мина. САЩ затънаха в Ирак и Афганистан и изхарчипа 2 трилиона $ напусто, а накрая и позорно напуснаха. Най-добре е Русия и САЩ да си сядат на Д-то. Един дол империалистически дренки са=
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така или иначе ще има ново преразпределение ама няма да е като в Ялта. Русия и Германия ще имат нужда една от друга и няма да имат нужда от останалите . Китай и Азия ще поискат своето Източна Европа няма да я има щото не се научи да е независима и да лавира.
31
3
 
8
 
! Отговори
смях преди 2 години
Добавям още един щрих към картината. Преди да се реши една империя на война, ти си прави анализите. Ползи/вреди, плюсове минуси. После като вземе решение действа. Да вземем пример с САЩ и ИРАК. Измислиха си някакъв казус бели, и дейстаха. Събраха отбора кучета около тях, не да хапят ами да вдигат врява, влезнаха и го изораха Садам. Ама тва било онова било. Много им пука. Същото е и Путин. Той ако искаше война, щеше да събере Си Дзипин, Президента на Иран, с.корея, сърбия за цвят и влизаше на нож
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти да не си дедо Ванго Г-н Грозданов.
29
9
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Значи Русия се моли за преговори
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А че Русия е готова да воюва и с ядрени оръжия няма никакви съмнения.Тя има противоядрения щит и система наречена"мъртва ръка"която не може да бъде спряна,веднъж задейства ли се.А това неминуемо ще се случи,след ядрен удар срещу територия на Русия,незавидимо от ситуацията на печелившс или губеща.Просто Светът ще бъде унищожен.Защо им е на руснаците Свят без Русия ве ***.Не си играйте с огъня.Ще изгори целия СВЯТ.Ядрена война не може да бъде спечелена.Защото ще е пирова победа.