Кремъл: Напрежението в Европа напомня за Студената война

За Русия е възможно продължаване на диалога по сигурността със САЩ
27 яну 2022 13:41, Елка Василева
80
Кремъл: Напрежението в Европа напомня за Студената война
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл заяви днес, че има възможност за продължаване на диалога със САЩ, но че изглежда ясно, че основните искания на Русия в областта на сигурността не са били взети предвид, въпреки че Москва не бърза да прави заключения, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Описвайки напрежението в Европа като напомнящо за Студената война, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че на Москва ще й е необходимо време, за да разгледа отговора на САЩ на мащабните искания на Русия в областта на сигурността.

Той заяви, че е в интерес както на Москва, така и на Вашингтон диалогът да продължи, макар че според него забележките от страна на САЩ и НАТО, че основните искания на Русия са неприемливи, не оставят много място за оптимизъм.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е политически труп - факт. Милиони руснаци излизат в Москва и в цяла Русия да протестират срещу Путин. Със сигурност може да се твърди, че времето на диктатора Путин изтече. Руснаците искат да живеят свободно както в ЕС и Америка, руснаците мразят Путин и Русия и всеки руснак мечтае да живее като американец или западно-европеец.
42
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Oсъзнавате ли, че като подкрепяте Путин и неговата политика сте срещу Руснаците и ги обиждате като ги приобщавате към него"---------------------------------------------------------------- Признавам, че тази нова опорна точка на атлантиците е хитра, но подценява мислещите българи.
41
12
 
5
 
! Отговори
221 преди 2 години
Рашките уж нямаше да влизат в спирала от преговори, а ето че влизат.Пак на дуи силни, но на дела - не чак толкова.
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При такава скорост кинетичната енергия на две ракети от високоточните хиперзвукови Циркон или Кинжал дори без никакъв боен заряд - нито ядрен нито конвенционален, само с масата си, е достатъчна да извади от строя всеки американски самолетоносач. Какво ще стане ако някой американски самолетоносач които струва 13$ милиарда изведнъж потъне. Ще започнат ли САЩ ядрена война с Русия, защото някакъв предмет паднал от небето и потопил кораба, или ще го обявят за авария, и ще подпишат всички споразумения с Русия?
39
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия превъзхожда запада във военните технологии. Русия, която благодарение на санкциите и заместването на вноса постигна самодостатъчност в продоволствената сигурност и изнася всичко - газ, торове, зърно и месо, е доволн от всички сценарии. Русия е осигурена с изобилие от ресурси, храна и енергия. В Русия дъвчат сандвичи, усмихват се и махат с ръка на Запада.
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А България я чакат студ и глад. Дано зимата свърши по-скоро, но гладът ще си остане.
37
9
 
8
 
! Отговори
До 40 преди 2 години
А какво ще стане ако още някой "Курск" потъне като пирон в кисело мляко? ЛилиПyтин ще гледа ли пак като кoзeл в бъз или да?
36
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия извърши успешен опит на нова хиперзвукова ракета. Ракетата беше изстреляна от Средиземно море, прелетя над цяла Европа и порази целта на 6000 километра в района на Бяло море, Архангелск.
35
4
 
6
 
! Отговори
Курск преди 2 години
Какво ще направят САЩ ако в рамките на няколко часа някой техен самолетоносач потъне, няколко навигационни спътника изчезнат и някоя тяхна военна база в Тихия океан бъде залята с радиоактивно цунами с вълни високи 200 метра? Ще започнат ли ядрена война с Русия, или ще обявят самолетоносача за авария, базата за природно бедствие а за спътниците така и никой няма да разбере?
34
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите технологии на Русия - самоварите вече не са им с въглени...
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яков Кедми: Российский "Посейдон" не зря называют оружием "Судного дня"
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия започна инициатива за създаване на единен енергетичен пазар в Евразия.
31
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук в коментарите има Путинисти.Вие осъзнавате ли,че като подкрепяте Путин и неговата политика сте срещу Руснаците и ги обиждате като ги приобщавате към него и неговата мафиотска структура.Това все едно Руснаците, когато говорят за Бойко ,да казват Българите.Аз съм Българин и освен че не искам да имам общо с Бойко ,не искам и се срамувам да ме приобщават чрез него.Не бъркайте Путин и мафията му с Русия и Руснаците.
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владимир Путин лично прие по видеовързка пускането във въоръжение на двете нови подводници "Княз Олег" и "Новосибирск". Княз Олег е обурудвана с ядрени хиперзвукови ракети Авангард, Новосибирск разполага с ядрени ракети Булава. Двете подводници ще изпълняват военната си служба по защитата на сигурността на Русия в Тихия и в Атлантическия океан.
29
4
 
7
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Никой не ти е виновен, че сиГлупав и неможеш да четеш чужди и руски издания. Руснсците направиха собствен процесор, попти е готова тяхна компютърна система а в военната система са номер едно .
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия сама се е погрижила да се пази, и може да се пази. А за България - защо трябва да я пази?
27
11
 
6
 
! Отговори
бай Геро преди 2 години
Абе кво ми ги хвалите тея чeбyPашки бе?Половината още cеpaт в дупки на двора!
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военният експерт Игор Коротченко председател на обществения съвет при Министерството на отбраната на РФ заяви по руската телевизия, че в случай на заплаха за националната сигурност Русия няма да нанася удари по центровете на НАТО в Европа, ами ще нанесе удари директно във САЩ и Вашингон където се взимат решенията и от където се изпращат заповедите на Европа.
25
9
 
3
 
! Отговори
хахаяхахах до 21 преди 2 години
с техните технологии ще изгорят първо те. спрвка - скоршното изтрелване на ракета, която без мако не си върна и не нацели кораба им. без малко.
24
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименРусия и нови технологии? ГАЗ-ка с двигател WV.