Кремъл: Напрежението в Европа напомня за Студената война

За Русия е възможно продължаване на диалога по сигурността със САЩ
27 яну 2022 13:41, Елка Василева
80
Кремъл: Напрежението в Европа напомня за Студената война
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл заяви днес, че има възможност за продължаване на диалога със САЩ, но че изглежда ясно, че основните искания на Русия в областта на сигурността не са били взети предвид, въпреки че Москва не бърза да прави заключения, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Описвайки напрежението в Европа като напомнящо за Студената война, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че на Москва ще й е необходимо време, за да разгледа отговора на САЩ на мащабните искания на Русия в областта на сигурността.

Той заяви, че е в интерес както на Москва, така и на Вашингтон диалогът да продължи, макар че според него забележките от страна на САЩ и НАТО, че основните искания на Русия са неприемливи, не оставят много място за оптимизъм.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
9
 
10
 
! Отговори
Русомраз преди 2 години
А Кремъл и Песков дали помнят как свърши студената война или да им напомня ?!?
2
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да, правилно! На Москва ще и бъде предоставено време да осмисли писмения отговор от НАТО и САЩ! Колкото време и е необходимо, цялото време на света ако иска, Москва ще го получи. Нека мислят, нека осмислят факта, че исканията (или ултиматомите) на Москва никога няма да бъдат уважени! На Москва и трябва време да го преглътне!
1
13
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Не ми се иска да стане война но вътрешно ме кефи мисълта, че ако стане много столици и държави ще испезнат от картата на света още в първите 12 минути.