Колко голямо е струпването на руски войски край Украйна?

Най-малко 100 хил. войници са в района
28 яну 2022 20:15, Нели Христова
177
Колко голямо е струпването на руски войски край Украйна?
Снимка: БГНЕС

Русия e струпала около 100 000 войници, както и оборудване - от танкове и артилерия до боеприпаси и въздушни сили - по границата с Украйна, но отрича, че планира инвазия.

Около 35 000 руски служители са постоянно разположени близо до украинска територия.

А в сряда руското министерство на отбраната пусна снимки на военни части на път за тренировъчен обект в Ростов, близо до границата с Украйна.

Някои новопристигнали части са изминали почти 4000 мили от руския Далечен изток.

Според повечето оценки броят на руските войски, разположени около Украйна - на север, юг и изток на страната - е около 100 000 души. Но според данни на Украйна, съобщени от CNN, казва, че има 106 000 сухопътни войски и 21 000 военноморски и военновъздушни сили.

"Разузнаването е категорично, че има 60 руски бойни групи по границите на Украйна", съобщи във вторник министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън. Това е около една трета от общия наличен брой,

В допълнение към редовните руски войски се смята, че има около 15 000 руски сепаратисти в украинските райони Луганск и Донецк.

Някои западни анализатори обаче твърдят, че не е ясно дали Русия е събрала всичко необходимо за наземна инвазия. Те посочват липсата на напълно оборудвани мобилни полеви болници в някои райони. Пристигането на медицински персонал обаче според тях може да показва готовност за атака.

Сателитните изображения предоставят допълнителни улики.

Присъствието на войски понякога може да се установи по цвета на палатките. Те обикновено се нагряват, а това топи снега по покривите им и изглеждат по-тъмни отгоре.

Бронираните превозни средства
могат да бъдат идентифицирани по техните форми. А следите от гуми или калта показват превозни средства в движение.


Руски сили от няколко хиляди бяха преместени в Беларус за съвместно военно учение, което ще достигне своя пик между 10 и 20 февруари. Лидерът на страната Александър Лукашенко подкрепя руския президент Владимир Путин.

Украинската столица Киев е на по-малко от 150 км от границата с Беларус.

И западни наблюдатели твърдят, че учението "Съюзническа решимост" може да даде възможност за репетиция на мисия срещу Украйна.

Публикуваните онлайн изображения твърдят, че показват военно оборудване, включително бронирани превозни средства, танкове и ракетни системи, пътуващи към района.

Русия обяви разполагането на усъвършенствани изтребители Су-35 в Беларус, заедно със системи за противовъздушна отбрана, боеприпаси и медицинска помощ.

Русия провежда световни военноморски учения от Атлантика до Тихия океан, започващи този месец и продължаващи до февруари, включващи около:

140 кораба и помощни кораби
60 самолета
10 000 души персонал

Шест кораба на ВМС на Русия, способни да носят основни бойни танкове, персонал и бронирана техника, преминаха през Ламанша на път за учения в Средиземно море.

Но не е ясно дали Черно море и украинското крайбрежие може да са предназначената им дестинация.

Някои анализатори твърдят, че десанти на руските войски би било изключително трудно и военноморските сили може да са "финт" за отвличане на вниманието на украинските сухопътни сили от по-вероятните маршрути за атака на сушата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
8
 
2
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
колко струва издръжката на руските терористи-"опълченци" в източна Украйна
108
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
. . Украинската столица Киев е на по-малко от 150 км от границата с Беларус.. . Ми да я преместят! Все ги зачитаме украинците, но не забрявяйте, че заради тях ни спряха Южен поток, ние в ЕС, те извън ЕС! Това са нашите приятели от ЕС! Докато руските войски са край Украйна, какъв е проблема? Не се тревожете, още веднъж да ни освобождават няма да дойдат! Те не повтарят грешките си, не са като българския народ да избира едни и същи години наред и се пита защо нищо не се промени!
107
0
 
11
 
! Отговори
Хохобохоу преди 2 години
У нас моим си правим Кот си сакам. Що го е еня Бай Курти от пичкасимайна Ко са случва у нас и дали комшията на чува кат клатим жената. Войската си е на руска територия. Турция като има войска постоянно дислоцирана по нашата граница да не би да е тръгнала на война? Бегайте в Банкя да целувате ръка ама я!
106
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Тази снимка с танка е от Втората световна война. Защо ни търкаляте редакторчета? Има хора били танкисти и ги разбират тези неща. Журналистите трябва да Ви навръх в школа за младши сержанти за да вдявате от военни работи. Сега малко сте ... папагали.
105
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Най-малко са сто хиляди,това го разбрахме.Сега ни осведомете колко са най-много,та да е вкусна манджата.
104
0
 
9
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 години
Тия дето не могат да си определят пола ги изритаха от Сирия,Ирак и Афганистан.Как мислите дали ще "удържат" Украйна, току под носа на Русия?
103
1
 
19
 
! Отговори
мнение преди 2 години
100 000 войници стават само за охрана и отбрана на границата. Едно време България имаше 100 000 армия и военните планове предвиждаха тя да удържи нападение от Турция за около 3 дена, след което пристигаха войски от Одеския военен окръг. Така, че със 100 000 войници никой няма да прави планове за нападение на все пак голяма държава като Украйна.... всичко е само пропаганда за нагнетяване на напрежение и негативизъм
102
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АКО РУСИЯ НАПАДНЕ, УКРАЙНА ИЕС, ЩЕ ПРЕВЪРНЕМ УКРАЙНА В ГРОБИЩЕ ЗА РУСИЯ И РУСКАТАИМПЕРИЯ!
101
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия иска само едно, войските на НАТО да напуснат Украйна и се изтеглят. А, какво търси НАТО в Украйна? Както и в БГ?
100
1
 
14
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Дори и така да е, те са на руска територия и могат там да си правят каквото искат. А и вие да не би да ходихте да ги броите, та така убедено пишете???
99
18
 
5
 
! Отговори
АКО РУСИЯ.... преди 2 години
... НАПАДНЕ УКРАЙНА И ЕС----ТОВА ЩЕ Е КРАЯ НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ.ЦЕЛИЯ СВЯТ ЩЕ Е СРЕЩУ АГРЕСОРА......!
98
2
 
13
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 2 години
ЖИВАТА СИЛА - - - - ВЕЧЕ НЕ ИГРАЕ НИКАКВА РОЛЯ ВЪВ ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ... ВСВ---ОТДАВНА МИНА!!!
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Шест кораба на ВМФ на Русия, способни да носят основни бойни танкове, бронирана техника и десантен спецназ, преминаха през Ламанша на път за учения в Средиземно море. Не е ясно дали Черно море и украинското крайбрежие може да са предназначената им дестинация"---------------------------------------- Как да не ви е ясно, след като представената тук информация е от седмица? Апропо, не е невъзможно, в последния момент, Государят Путин да отправи тази мощ към бреговете на Венецуела, Куба, Никарагуа.
96
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Русия провежда световни военноморски учения от Атлантика до Тихия океан, започващи този месец и продължаващи до февруари, включващи около: 140 кораба и помощни кораби, 60 самолета, 10 000 души персонал"--------------------------------------------- Защо не пишете какъв % от тези сили и средсва са в състава на руската ядрена триада? Какъв % от тези сили и средсва са въоръжени с хиперзвукови ракети и комплекси? Май усмивката ви замръзва и се превръща в нервен оскал.
95
16
 
5
 
! Отговори
3M преди 2 години
Голи , но въоръжени до зъби! И чий го търсят в Украйна тези ***?
94
7
 
10
 
! Отговори
история преди 2 години
1933 година Русия като част от СССР причинява гладомор на населението на Украйна, като конфискуват всичката храна и зърно на селяните. Умират от глад 4 милиона украинци.
93
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАРАДИ ВЪЗМОЖНОСТА УКРАИНЦИТЕ ДА КРАДАТ И ДА КОНСУМИРАТ БЕЗ ДА ПЛАЩАТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ ВЛЕЗЕ В ГОЛЯМА КРИЗА,И ВСИЧКО ЕДВА СЕГА ЗАПОЧВА.ЩЕ СЕ ЧУДИМ КАК ДА СИ ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК,ЗАРАДИ ШЕПА ФАШИСТИ,КОИТО МЕЖДУ ДРУГОТО ТОРМОЗЯТ И БЪЛГАРИТЕ В УКРАЙНА
92
6
 
23
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Скоро американците ще бъдат изритани от Украйна и Прибалтика както ги изритаха от Афганистан. Затова е паникта.
91
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нахрснихтее Гомор с пари от газ... и сега почнахме да им гледаме сеираа по мерсците да окупират пак цяла източна Европа. Когато си давате парите за нещо... трябва да мислите добре , как ще се върнат при вас...
90
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 135: родил съм се много преди тебе, мел съм плацова на БНА и съм видял каква глупост може да стигне човешко същество в стремежа си да е агресивен и да се прави на нещо повече. Зад т.нар, боен дух стои агресия, животизъм, омраза към други човешки същаства и за чий? Заради плоскоумни карлици като путийн дето искат да се извивяват като царчета с златни четки в тоалетната.