Русия е прехвърлила кръвни банки към границата си с Украйна

Това засилва опасенията на САЩ от възможна инвазия
28 яну 2022 21:45, Александър Попов
130
Русия е прехвърлила кръвни банки към границата си с Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия е прехвърлила кръвни банки към границата с Украйна, което засилва опасенията на САЩ от възможна руска инвазия на Украйна, предаде Ройтерс.

Доставянето на кръв и други медицински материали, нужни за лечение на ранени, е ключов индикатор за военната готовност на Москва, заявиха пред Ройтерс трима американски представители.

По думите на сегашни и бивши официални представители на САЩ има конкретни индикатори, като например доставките на кръвни банки, които са от решаващо значение, за да се определи дали Москва наистина е готова да нахлуе, ако руският президент Владимир Путин вземе решение за това.

Разкритието на пожелалите анонимност американски източници за кръвните засилва опасенията на САЩ, че струпването на над 100 000 руски войници по границата на Русия с Украйна може да е подготовка за нахлуване, отбелязва Ройтерс.

Още по темата
Пентагонът и преди е съобщавал, че струпването на руски войски в района се съпровожда и от осигуряването на "медицинска поддръжка". Разкритието за доставките на кръв обаче е подробност, която според военни експерти е много важна, за да се установи степента на руската готовност.

"Това не означава непременно, че ще има ново нападение, но без това то поначало не може да бъде извършено", каза Бен Ходжис, пенсиониран американски генерал, който сега работи в изследователския институт Център за анализ на европейската политика.

Засега руското министерство на отбраната не е отговорило на писмено запитване на Ройтерс за коментар.

Говорител на Белия дом не пожела да коментира, но изтъкна многократните публично отправени предупреждения от САЩ за руската военна готовност.

Пентагонът отказа да коментира, тъй като става дума за оценка на разузнавателни данни.

Тримата американски официални представители, които говориха за доставките на кръв, не пожелаха да уточнят кога САЩ са засекли прехвърлянето им към частите по границата с Украйна. Двама от тях обаче казаха, че това е станало през последните седмици.

"Господин Путин също може да постъпи правилно", добави той. "Няма причина тази ситуация да прерасне в конфликт. Той може да избере да я деескалира. Той може да нареди на своите войски да се изтеглят."/БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: украйнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
12
 
! Отговори
СКЪПОТИЯ РАСИПИЯ преди 2 години
СТРУПАНИ 100 000 ВОЙНИЦИ ОТ МЕСЕЦ? МИ ТОВА СА РАЗХОДИ - ХРАНА, ГОРИВО, ВОДКА, МУНИЦИИ, ЗАПЛАТИ, КОМАНДИРОВАЧНИ , СПИН, КОВИД...
54
17
 
17
 
! Отговори
СПОКО БЕ преди 2 години
ТОВА Е КРЪВ ЗА САМОНАРАНИЛИ СЕ И ИЗПОЗАСТРЕЛЯЛИ СЕ ПИЯНИ ВОЙНИЦИ.
53
9
 
18
 
! Отговори
Отговор на НАТО преди 2 години
На доставките на банки кръв през последните седмици, НАТО е отговорило със пренос на десетки вагони със тоалетна хартия!
52
13
 
16
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
А аз знам, че Путин си го прехвърли от единия крачол в другия. САЩ - държавата терорист N1! Държавата, която убива всичко и всеки за пари и власт!Дано Европа скоро се освободи от тази тирания.
51
5
 
22
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Украинския президент призова да се спре всяването на паника от страна на Западните "приятели" за възможна война с Русия - резултат - анонимни източници на САЩ твърдят за прехвърляне на кръвно банки посока Украйна. Сигурно са същите, къде "откриха" химическо оръжие в Ирак.
50
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са прехвърлили още аспирин и аналгин. Какво ни занимавате с чужди проблеми бе? САЩ не смеят да се занимават с Русия и насъскват по-малките държави да го направят! И ако стане война кой мислите ще го отнесе? Няма да е САЩ със сигурност. И тоя Паси ще ми говори за прехвърляне на ядрени оръжия по черноморието, за обесване е направо.
49
7
 
23
 
! Отговори
наивник преди 2 години
Заявиха трима американски представители и трябва да го приемем за истина ли? Затова ли са трима, а не двама, че трима звучи по - достоверно от двама или пък един.
48
11
 
18
 
! Отговори
ново 20 преди 2 години
Явно е факт, че информацията идващата от запада е израз на паническа истерия преплетена с лъжи!
47
4
 
3
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 2 години
МАЙ ША СА ТЕПАМЕ!
46
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сина на БайДън е собственик на газоразпределителната система на Украйна, за това е цялата работа. Само че още от Наполеон някои не са си взели поука от комфронтация с Русия
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50: Те това си го знаят още от Крим такива авантюри винаги с много жертви стават. Но са свикнали.
44
4
 
7
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Да повторя. Оръжие и кръвни банки незнам, но ако на границата се складират kanyтu , работата ще да е на зле.
43
6
 
6
 
! Отговори
До 55 преди 2 години
А не се ли чудиш нещо за Путин? Или там не пипаш. Табу!
42
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господа тази провокация към Русия ще доведе само до смърт... Защитниците на запада да се информират защо САЩ са в Украйна и тогава да говорят.А най лошото е че ние сме най близо..
41
2
 
3
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Оръжие и кръвни банки незнам, но ако на границата се складират ***, работата ще да е на зле.
40
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези от САЩ не им пука, а ние тука ще изпопукаме с тази енергийна криза.Американците се репчат, а страдат европейците. Чудя се на тези дето вземат една торба пари и уж управляват Европа как може да причиняват това на хората.
39
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма смисъл от кръвни банки. Да наблегнат на ковчезите!
38
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилът е пълен ретард. Дори и да разрушат дома му, той пак ще ги защитава. Защото са руснаци
37
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако нахлуят ще им трябват много ,както и ковчези за груз200
36
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците мякаш упорито желаят стъпките им да се виждат. И да водят за носовете най-бездарното военно командване - на САЩ.