Вучич: Решението на Путин променя изцяло световния ред

Всичко, което знаехме вчера, днес вече не съществува, заяви сръбският президент
22 фев 2022 07:27, Ния Христова
68
Вучич: Решението на Путин променя изцяло световния ред
Снимка: БГНЕС

"Решението на руския президент Владимир Путин да признае независимостта на Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР) изцяло променя световния ред." Това съобщи сръбският президент Александър Вучич по телевизионния канал RTV Pink.

"Всичко, което знаехме вчера, днес вече не съществува. Тази ситуация е може би най-трудната за всички наши съвременници, нашите родители, за нас и за нашите деца, едва ли ще бъде нещо по-трудно в следващите 10-20 или 30 години... Мисля, че това де факто и по същество променя световния ред", каза сръбският лидер.
 
Вучич отбеляза, че решението на Путин ще засегне Сърбия чрез натиск от Запада да наложи санкции срещу Русия. По думите му този натиск вече е започнал и продължава през последните три дни. 
 
"Нашата позиция не е лесна, всичко, което се случи днес, поставя Сърбия пред политически предизвикателства, предизвикателства за сигурността, икономически предизвикателства, политическият натиск върху Сърбия след решението на президента Путин ще бъде по-голям от всякога", каза той.
Още по темата
 
Президентът на Сърбия отбеляза, че въпреки движението на Сърбия към Европа, по-голямата част от населението все още подкрепя Русия, това е тежестта на позицията на Белград. 
 
"Туитовете на председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, както и на ръководителя на дипломацията на ЕС Жозеп Борел са напълно еднакви, те искат да покажат единство. Това е тежестта на нашата позиция: Сърбия е на европейския път, Сърбия винаги е подкрепяла целостта на Украйна, а от трета страна има 85% от гражданите, които каквото и да се случи, каквото и да се случи, ще бъдат на страната на Русия. И това са фактите, с които аз като президент на републиката се сблъсквам", каза той.
 
Вучич каза, че по време на посещението си в Монако е гледал на живо обръщението на Путин по телевизия "Россия-24". Той отбеляза, че е очаквал нещо подобно след последните разговори с руския лидер в Сочи.
 
Сръбският лидер изрази опасения, че срещу Сърбия ще бъдат наложени санкции за изграждането на газопровода, а цената на петрола и газа ще се повиши. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на дебат в комисията по въоръжените сили в американския Сенат генералът от запаса Джон Шийън заяви, че клането в Сребреница - най-голямото кръвопролитие в Европа след края на Втората световна война, е станало по вина на холандските гейове.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е за косове както казва в спомените си един американски генерал са виновни холадските гейове /в бук смисъл / не ударжали и побегнали
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
я какъв е хитър вучич а нашите слугинажи , вместо да си извлекат поуките от историята ни карат да я забравяме ,НЕУТРАЛИТЕТ
33
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"има 85% от гражданите, които каквото и да се случи, ще бъдат на страната на Русия." Така е и в България. Ей, това не са процент или два, или 10 и 20. А задайте си въпроса защо е така.
32
5
 
16
 
! Отговори
ник преди 2 години
До ДежавюПриятелю ти познаваш, ли великата руска държава??? Кой според теб определя световния ред...може би искаш това да е Америка, е сори тази инванзивна политика не се харесва вече на целия свят.
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом световния ред е друг да си вземаме Бесарабия, а не просто Кирчо да дрънка врели-некипили, щото току виж на хохлите са наскачали поляци, румънци, унгарци
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то световния ред сал едни искаха да са му господари, е сега малце се пообъркват нещата ама ша свикнат, иначе ша им се наложи на джендърите да си размърдат дупалниците пък на тях не им са ще, хохлата ако си мисли че някои ща идат да ги спазяват и да си развалят рахатлъка за тях много се лъже
29
24
 
17
 
! Отговори
Дежавю преди 2 години
Както беше написал някой - "Когато Русия започне да се прави на велика накрая нещата завършват с купони за хляб"...Вярно,това няма да се хареса на "русофилите",но ние като народ трябва да защитаваме нашата Българска позиция,нашия национален интерес и да не се влияем от никакви "филии" и "фобии"....Нещата,които се случват не са на добре и аз мисля,че Путин не е прав.Тепърва ни чакат трудни години,заради манията на един малък човек,управляващ голяма и велика държава.......
28
25
 
9
 
! Отговори
до Ние преди 2 години
С празна глава трудно се мисли. Милошевич избиваше хиляди несърби. Как ли не опитаха да го спрат. Накрая както с Путин се изредиха всички западни лидери да разговарят с него. Организираха Парижката конференция, за да се договорт за мирно разрешение и без убийства в Югославия. Той не отиде. ЗАТОВА НАТО ОТИДЕ ТАМ ДА ГО СПРЕ. Хванаха го и го изпратиха в трибунала в Хага. Това чака и Путин.
27
5
 
45
 
! Отговори
Ние преди 2 години
На какво основание Американците нападнаха Сърбия и отцепиха Косово. На какво основание нападнаха Ирак и съсипаха цяла държава. На какво основание подкрепят една измислена държава Македония, и въобще за какви се мислят.
26
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не наложите ли санкции на рашките, ще видите ЕС през крив макарон.
25
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ще санкционират сръбския газопровод, дето го платихме от българския джоб. Трябваше Газпром да си го плати и той да си бере грижите за него. Винаги ще има предатели, които за шепа долари от руснаците ще ни предадат интересите.
24
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разликата е, че ако ние поискаме да си вземеме нещо което си е наше(да не изброявам), нито Русия нито САЩ ще са съгласни. Ама нашите русофили си величаят деянията на Путин.
23
10
 
10
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
До 1234, В Косово се водеше партизанска война, главорезите на Аркан колеха, изнасилваха и грабеха косовските-албанци. От своя страна те пък убиваха сръбски полицаи и жандармеристи. Кой можеше да се намеси там за да спре кръвопролитията?
22
8
 
51
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Косово се отцепиха от Сърбия, САШ засипаха Сърбия с бомби, не защитиха цялостта й, Донецк се отцепиха от Украйна, САЩ защитават цялостта на Украйна. Двоен стандарт, стандарт според изгодата. Върви че им вярвяй.
21
23
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Троянският кон да Балканите подкрепя руските данайци и кръвопийци.
20
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Luben. А какво е отношението на САЩ и на ЕС по отношение на Македония? Защо говориш само за Русия? Ние не сме любимците на големите, но е добре да четем повече история, най-малко и заради дедите си! Ние не трябва да сме магарето!
19
23
 
7
 
! Отговори
НАПРАЗНО ПРИТЕСНЕНИЕ преди 2 години
Каквото и да се случи в лагера на феодалите, последната дума ще бъде на Пентагона, защото мужиците с примитивните си оръжия ще нападнат не Украйна, а Америка, за да бъдат сразени с неуловими ракети от космоса. Жалко за невинните души, които ще загинат. Така ще стане, че военнопрестъпниците няма да отидат в Хага, а направо в небитието...
18
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, Тито си беше прав. Не се имаше с Москва. През 1951 другаря Тито моли 6-ти америски флот да влезе в пристанищата и, защото го е страх от съветска инвазия. Разбирам го и другаря Вучич, не е лесно. То не става като в онзи виц - и към тези, и към тези. Няма как.
17
17
 
23
 
! Отговори
Luben преди 2 години
Речта на Путин, особено в частта история на Украйна, развързва ръцете на България по македонския въпрос. *** изгърмяха аргументите си за защита на македонизма. Остават им само "аргументите" на русофилстващите предатели в България, които се извъртат от една в обратната теза според командата и интересите на Кремъл. Време е на русофилството в България да се погледне през лупата на националната сигурност и се обяви за държавна измяна.