Ген. Попов: Властта в България ще носи историческа отговорност

"Въпрос на време е Русия да премине към следващия етап", смята той
24 фев 2022 10:58, Ния Христова
95
Ген. Попов: Властта в България ще носи историческа отговорност
Снимка: БГНЕС
"Управляващите трябва да решат каква да бъде ясната и категорична позиция на България. Те са поели отговорности да бъдат начело на държавата. Трябва да им е ясно, че те ще носят историческата отговорност за решението си. За съжаление, се направи едно сериозно снишаване, което не е печелившо."
 
Това заяви в интервю за БГНЕС генерал Константин Попов, началник на отбраната /2016-2017/, председател на Комисията по отбрана /2017-2021 г./. 
 
"Първо, българската държава трябва ясно и категорично да вземе решение от коя страна на барикадата ще бъде. Второ, тя трябва да го обяви. Трето, в дългосрочен план да се подготви за едни бъдещи кризи от всякакъв характер, включително военен", каза Попов и добави, че в момента няма непосредствена военна заплаха за територията на България.
 
"Стратегическите цели на Русия в тази война бяха обявени ясно от президента Владимир Путин. Близката цел е независимост на Донецка и Луганска област, не само на територията, която е в ръцете на руските сепаратисти. Стратегическата голяма цел е смяна на правителството в Киев и инсталиране на власт, което е близко до вижданията на Кремъл", заяви ген. Попов.
Още по темата
 
Той смята, че Москва лесно ще постигне тези свои цели предвид огромната мощ на Русия.
 
"Въпрос на време е Русия да премине към следващия етап. Руският президент Путин се отличава с изключителна решителност, той никога не дава назад, може да изчака и да даде настрани, но той си преследва целите със сериозна решителност", подчерта ген. Попов.
 
Според него действията на Русия в Украйна са край на съществуващата в момента международна система.
 
"Минските споразумения отидоха в кошчето за боклук, под въпрос са държавните граници на страните, взаимоотношенията, начините на решаването на конфликти и на спорните въпроси. Всичко това вече не съществува като цялостна система. ООН е блокирано и не може да вземе решения", заяви ген. Попов.
 
Той не изключва "падането на нова Желязна завеса" и една нова Студена война. "Дано не се стига до там", каза още ген. Попов. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
2
 
! Отговори
Ефрейтор преди 2 години
Генерал на какво бе!? На армия от тюфлеци - 35 годишни редници с шкембета! На четири дърти кораба с въоръжение от социализма и залегнали по палубите матроси с картечници! На ВВС състоящ се от осем руски изтребителя!Шут а не генерал! Началник на това, началник на онова, дръжки! И взвод не е командвал.
68
4
 
16
 
! Отговори
Някой си Ebt. преди 2 години
Абе генерален ти какво искаш, с голия си *** да обявим война на Русия ли? Та тогава твойте куратори от Вашингтон да кажат браво-имаше някакъв генерал, сега го няма вече!? Ти толкова ли си *** та не разбираш защо Путин направи ултиматум? Та бреговете на сащ са обградени от Бога на океаните и ...само да гъкнат твойте кравари, може без да искат да се залеят с вода!?
67
13
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До До Най смисленото: Е как какво ще пратим Корнелия и онзи пудел от Възраждане с по един калашник да се бият за родината ! А и този номер след теб който е писал. Всички такива подобни предатели трябва да са най-отпред !
66
20
 
14
 
! Отговори
НЕ СТУДЕНА, А ЯДРЕНА преди 2 години
Рано или късно джуджетата ще нападнат Америка през Тихия океан с ядрени ракети и с това слагат край на диктаторските феодални режими завинаги, защото отиват в небитието. А това е така, защото Пентагонът живее в 25-ти век, 400 години преди Човечеството. Накрая ще лъснат лъжите на джуджето за "въздушно-космическите" му войски...
65
9
 
36
 
! Отговори
Симо преди 2 години
... къде се скри Пасито, да каже как НАТО ще ни опази от Путин...
64
2
 
22
 
! Отговори
До Най смисленото преди 2 години
А когато Русия или Турция решат, че искат да си вземат земи тук какво правим? С нашите 4 пушки във военния музей и един функциониращ танк, който обаче има нафта само да го изкарат на парад за 3-ти март ИЛИ 6-ти май но не и двата дни! Или може би визираш нашите велики ВВС, които отдавна нямат самолети пригодни за летене? Или с великата пехота от 9 кривогледи двойкаджии с едно джобно ножче? Може би военоморските 2 катера които имат 1 пиратка въоръжение? Генералите дето си делят 1 мозъчна клетка?
63
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ може без един изстрелян куршум да фалира Русия и без това да засегне доставките на газ за Европа. Доказателството е стратегията на Рейган, с която фалира СССР. Най-големия износ на Русия е в енергията. Основно въглища и петрол - 54% -5.7% газ, 48.3% петрол и въглища, 6% е оръжие. Реално ако САЩ и Саудитците направят дъмпинг на цената на петрола за около 3 месеца, на Путин ще му свършат парите за война и ще трябва да се изтегли ще или не ще! Въпроса е колко САЩ искат да спрат войната и дали?
62
4
 
12
 
! Отговори
СТАР ЕФРЕИТОР преди 2 години
ЕМИ НИЕ ЧАКАМЕ СЛДВАЩИЯ ЕТАП БЕ ПРЕДАТЕЛ
61
17
 
38
 
! Отговори
Най смисленото преди 2 години
Нещо, което България следва да направи, и което е в съответствие с желанието на българския народ е да обяви оттеглянето си от военния съюз НАТО като бг парламент денонсира договора за присъединяване от 2004г. Този военен съюз е агресивен, расистки по своята същност и опасен за бъдещето на българската държава. Народът иска военен неутралитет и неговите макар и номинални управляващи следва да му осигурят.
60
3
 
19
 
! Отговори
Хубавата Елена... преди 2 години
...Топтъпанарова, от Америка,... и тя такива ги плясна,... като картечарка !!
59
9
 
28
 
! Отговори
Мислещ преди 2 години
този корумпиран пишман генерал е сред Престъпниците довели до даряването на мад 3 000 000 000 на САЩ и Локхийд Мартинвъпреки грубото погазване на национално законодателство - ЗОПкакво друго от агенти на чуждо влияние ?!кой финансира създаването на ГЕРБ? а на Продай България начело с Ицо Тулупа ?а на Продължаваме Подмяната начело с Кирето Ментата и Кокорчо ?
58
24
 
12
 
! Отговори
Каракольо преди 2 години
Що давате гласност на недоносени комунисти? България трябвало да реши от коя страна е , тя е решила комунист недъгав в НАТО сме и този въпрос изобщо не стои
57
4
 
40
 
! Отговори
В. преди 2 години
България трябва моментално да мобилизира и национализира Енергетиката. Ние сме беззащитни при война, катаклизъм, също както здравната система не свърши нищо за епидемията
56
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости! Путин миналата година в обръщението към нацията явно каза, че иска света в ядрена пепел за да бъде запомнен от поколенията. Най- обикновен *** милиционер, от същите тия, които пребиваха зад колоните на Дондуков.
55
28
 
20
 
! Отговори
ПУТИН е БАНДИТ!! преди 2 години
Самбист, кагебист, МУТРА...... Който краде, отвлича, отравя, убива невинни хора....
54
24
 
31
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Този не е никакъв генерал, а предател! Това не се нарича война и Стефан Янев беше много прав тази сутрин. Освен това със сигурност е информиран като човек на НАТО, а не на Путин. Ако тази операция не беше съгласувана, Щатите досега да са пратили войски в Украйна. Руснаците нанасят удари по украински военни части и бази, които са американизирани или направо американски в нарушение на всякакви международни правила.
53
15
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ген. Попов е национален предател, който иска да ни вкара във война. Точно в този конфликт не търсим нищо и няма нужда да заемаме страна, освен да се прочистим от вътрешни предатели като ген. Попов!
52
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Процес за Американските Президенти за ВойниТЕ и жертвите им
51
30
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е всички паметници на червената армия - обявила война на България на 5.9.1944 да бъдат съборени
50
29
 
17
 
! Отговори
ПУТИН УБИВА СЛАВЯНИ. преди 2 години
Нюрнбергски процес за военнопрестъпника ПУТИН..!!...... МИЛИОНИ ЖЕРТВИ В ЦЕЛИЯ СВЯТ..