Украйна: Русия се готви да щурмува Киев

Много руска техника и войници са концентрирани около града
7 мар 2022 07:10, Анисия Иванова
38
Украйна: Русия се готви да щурмува Киев
Снимка: БГНЕС

Генералният щаб на украинските въоръжени сили каза, че Русия се готви да щурмува Киев, предаде ДПА.

В бюлетина, публикувано рано тази сутрин, пише, че целта на руските военни е да поемат пълен контрол върху градовете Ирпин и Буча, северозападно от украинската столица.

Руските въоръжени сили също така "се опитват да си осигурят тактическо предимство, като достигнат източните покрайнини на Киев през Броварски и Бориспилски район", твърди украинският генерален щаб.

"Доста голямо количество руска (военна) техника и войници са концентрирани на подстъпите към Киев", заяви по телевизията Вадим Денисенко, съветник в министерството на вътрешните работи на Украйна. "Разбираме, че битката за Киев е ключова битка, (която ще бъде водена) през следващите дни", добави той, цтиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Готви се,ама провизии и гориво май свършиха ,войниците гладни и не знаят какво правят там,сирийските братя по оръжие се бавят.Затова и 65 километровата военна колона седи затънала в украинската кал,а невиждалите баня и тоалетна *** солдати попържат.Кого ли? Гледайте в ютуб как губернатора на Кузбас,срича пред майките на загиналите руски войници:,,Вашите синове са изпозвани във военна операция.Ааа ,тоест те са там за родину и нямате право да коментирате загубите от операцията,,
25
12
 
9
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
ако руснаците не трябваше да пазят цивилни и атомни електроцентрали, до сега да са превзели Киев и да са вече пред блока ти. До сега разчистват старо си желязо като Т72 и Т80. Още не са извадили модерните свръхзвукови оръжия затова ЕС знае и ги е страх
24
7
 
11
 
! Отговори
Путин е фашист! преди 2 години
До АнонименУкраинците не са руснаци. Няма такова противопоставяне като фашисти и антифашисти в съвременния свят. Но ако имаше фашистите щяха да са Путин и поддръжниците на неговата диктатура, която мъчи и самите обикновени руснаци. Вкарва ги по затворите, убива ги т.н. Убийствата, които руската тоталитална власт е извършвала и върши в момента не могат да се сравняват с избиването на сепаратистите в Донецк и Луганск. Украйна не е руска земя!
23
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин постави нов световен рекорд! За две седмици война с Украйна руската армия даде толкова жертви, колкото СССР през цялата война с Афганистан! Явно Путин иска да си ликвидира армията, а след нея и държавата? Да си спомним: СССР се разпадна след войната с Афганистан защото рухна икономически! Ами сега?
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе това си е тяхна работа. Какво се вълнуваме, пък ние? Писна ми всякакви от репки да ми създават психоза. Всички, които пееха оди на възхвала за Съветския съюз и го величаеха, сега наизпълзяха и със същия комсомолски плам почнаха да плюят Русия с пяна на уста. Бойко Василев, Иво Инджев и безброй други знайни и незнайни воини, които по соца си бяха чиста проба доносници. Как може въобще да им се дава думата на тези, угодници на всяка власт? Винаги следват "правилната" партийна линия.
21
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** отново са се изакали на пейзажа в Украйна. Путин няма да остави Украйна докато последните не се предадат окончателно а този момент не е далече.Путин 8 години чака на фашагите от Бандера да им уврат главите и а им дойде акъла но не би. Къде бе "демократичният " свят когато се избиваха десетки хиляди невинни в Донецк и Луганс от фашистката хунта? Защо за тамошните страдащи нямаше помощи и състраание? Това бе геноцид от хунтата към собственият си народ съставен от руски хора.
20
10
 
11
 
! Отговори
Ковид експерт преди 2 години
Шайката на ваксинираните зомбита срещу армията от Кремъл
19
10
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
викаха, ревяха, вхяха знамена и сега като рапките се натрупаха пред Киев почнаха да пълнят гащите. Идва време за разплата!
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 10ч има режим тишина вкл за Киев, така че украинската новина е фейк както винаги
17
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен провал за Путин.
16
12
 
18
 
! Отговори
L. преди 2 години
Естествено че се готви! Да ви чака да взривите някой ядрен реактор ли?
15
8
 
22
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
След прокарването на новия закон за фейк нюз срещу руската армия - CNN, NBC и Boomberg напускат Русия сами си правете изводити какви новини стигат до нас!
14
14
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ОТЧАЯН ПОСЛЕДЕН ОПИТ НА СССР2 ПРЕДИ ДА ВЗРИВЯТ НЯКОЯ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА В УКРАЙНА ЗА ДА ЗАМАЖАТ ТОТАЛНИЯ СИ ПРОВАЛ! ЩЕ КОНЦЕНТРИРАТ ВСИЧКИТЕ СИ СИЛИ В ТОВА НАЧИНАНИЕ И ПАК ЩЕ СЕ ПРОВАЛЯТ!
13
12
 
16
 
! Отговори
да преди 2 години
Не само че ще щурмуват но и ще го превземат! Успех!
12
12
 
15
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Така е като се опълчваш на държава която ти е дала 125 млрд долара и слушаш тази дето ти е дала 5 млрд долара.!
11
13
 
19
 
! Отговори
Гофо преди 2 години
Не само ще го щурмува а и ще го вземе,скоро ,съвсем скоро.Да му мислят нацистите.За мен това ще е добра новина
10
12
 
18
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Мисля, че зеленски вече не е обходим на сащ, така, че скоро ще умре от свръхдоза или ще се подхлъзне в банята.
9
10
 
17
 
! Отговори
Амиииииии ! преди 2 години
ЗЕЛНИКА ОТДАВНА СЕ ИЗНЕСЕ ОТ УКРАЙНА ! ТОЙ Е БЪРЗ КАТО СТРЕЛА !
8
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще видите как русите вадят Зеления от бункера , като червей !
7
12
 
18
 
! Отговори
До : 4 преди 2 години
Киев сам ще се предаде , без бой !