Ћорер пресметна: »нфлаци€та ще се успокои чак към кра€ на годината

 огато до нас има война, това неминуемо промен€ всички планове на света
11 мар 2022 09:27, ѕет€ —лавова
118
Ћорер пресметна: »нфлаци€та ще се успокои чак към кра€ на годината
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

 огато до нас има война това неминуемо промен€ всички планове на света. »нфлаци€ ще има и т€ ще се успокои, ако изобщо се успокои, към кра€ на годината.

“ова каза пред Ќова телевизи€ тази сутрин министърът на иновациите и растежа ƒаниел Ћорер.

ћинистърът коментира одобрената от правителството програма за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила.

ќще по темата

Ќ€ма пари на ръка. ”краинските бежанци н€ма да получават директна финансова помощ, 40-те лева, одобрени от правителството, ще получават хотелиерите, които ще настан€ват хора за човекоден настан€ване плюс изхранване. “е тр€бва да бъдат юридически лица и ще получават сумите в кра€ на месеца, за€ви Ћорер.

јз съм убеден, че ще има европейска солидарност за всички, тъй като социални€т натиск е огромен, каза още той и припомни, че в четвъртък премиерът  ирил ѕетков призова европейските партньори да подкреп€т финансово Ѕългари€ и страните, близо до войната в ”крайна, които приемат бежанци.

„ака се и решение на ≈вропейската централна банка (≈÷Ѕ) относно украинската валута – тъй като гривната в момента е практически замръзнала – не е отменена, но и никой не знае какъв е курсът, посочи Ћорер.

ћинистърът беше категоричен, че управленската коалици€ върви успешно напред.

Ќамирам действието на тази криза по-скоро оздравително, добави той.

–уси€ отдавна не е най-важни€т търговски партньор на Ѕългари€. ≈динственото важно нещо, което внас€ме от там са енергоизточници. ¬еро€тно след войната руски€т турист вече н€ма да е платежноспособен, но въпросът с енергоносителите е общоевропейски, каза още Ћорер и добави, че войната ще тласне ≈вропа към алтернатива.

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


118
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
96
0
 
3
 
! ќтговори
хиии-хи-хи преди 2 години
трай коню за зелена трева...
95
0
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
Ќай-много ме интересува ¬»≈ кога вие ще напуснете Ѕългари€ или тр€бва да ви гоним!
94
0
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ƒнес го питат знае ли къде е центъра за бежанци в —офи€ той не бил информиран знаел къде е във ¬арна ћоже ли да си представите такова безхаберие на министър участващ в н€какъв щаб за бежанците от украйна и анализиращи вайната в украйна -Ќекомпететност и този е министър -¬еднага да си подава оставката “и€ само пл€мпат а войната в ”крайна само доказа колко са невежи
93
0
 
11
 
! ќтговори
ўирлиц преди 2 години
»нфлаци€та ще се успокои тогава,когато започнат да ни управл€ват ЅЏЋ√ј–»,тук родени и учили.јмин!
92
0
 
9
 
! ќтговори
факти преди 2 години
ѕродължаваме ѕром€ната на първо м€сто не прави нищо за високата инфлаци€ , а с приказки е стимулира. Ќа второ м€сто €вно подкреп€ политиката на јмерика спр€мо –уси€ и ни вкарва във война с –уси€.  ое не е в€рно? ѕогледнете позици€та на јвстри€ неутрална. ***  иро некомпетентен об€в€ва война на –уси€ , но той първи ще изб€га към чичо —јћ.
91
4
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
Ќ» ј ¬ј инфлаци€ н€ма да се успокои, докато на власт е мќньо кремълски - когото и да назначи като свой аватар, дали ще са кокорчовците или €нчо - все некадърност и  –ј∆Ѕ» ¬ ќ√–ќћЌ» –ј«ћ≈–» -  Џƒ≈ —ј ƒ≈¬≈““≈ ћ»Ћ»ј–ƒј от кра€ на декември 2021 г.?  ъде отидоха милиардите «ј≈ћ»? 8,5 ћ»Ћ»ј–ƒј ѕј”Ќƒј отидоха за погас€ване на јсанчовите кражби от партньора му в обединеното кралство, не е €сно колко заеми и кражби на ѕросто иро сме платили. ¬ЏЌ «ј≈ƒЌќ — ћоЌ-ч∆ќ”, завинаги!
90
1
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
“ова ще преключи като ви изметем,вид€хте се че за нищо не ставате,назначихте толкова много заместници ,ненужни министерства също като др.…отова ко€то не знае за какво получава заплата ,много станахте на тази хранилка и стигнахме дъното.√осподар€ ви и той се отказал от вас.ќставка,марш в  анада никакви реформи не се случиха гадове мръсни,сега всички ще плащаме заради тези които гласуваха за вас.
89
1
 
14
 
! ќтговори
≈лектра преди 2 години
»скахте пром€на и € получихте.  ога »мпексовата Ѕ—ѕдирасти€, водена от глупаците на ***  радеф,  раднели€ √нома и  иретата е била на власт, и да н€ма спекула, инфлаци€ и грабеж, както и фалит на държавата...
88
1
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
“о че към кра€ на годината - е €сно, нали тогава см€тат от Ќ—».... јма кажи на двуцифрено, трицифрено или четирицифрено число ще се упокои?
87
1
 
17
 
! ќтговори
Ћуканов и ¬иденов преди 2 години
—лед  иреча,  окорчо и Ћорер ще си спомн€те с усмивка за нас!
86
0
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
»нфлаци€та до като дойде другото правителство
85
0
 
22
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
—тига с тези комунистически деца на висоли постове!
84
4
 
22
 
! ќтговори
перко преди 2 години
—тига сте ривали бе! ќсрахте и опикахте —офи€ по време а протестите, избрахте си ги, а сеа ривете! Ќарод който не знае какво иска си заслужава съдбата.
83
0
 
34
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
¬ момента цените в Ѕългари€ са по високи от западноевропейските, а какво остава до кра€ на годината. ’ората сигурно масово ще емигрират, вече не се живее в Ѕългари€. ƒаже съседът ми си купи апартамент в »станбул 350 евро кв.м. и се премести да живее там. Ѕил много доволен и каза много по добре е в “урци€ отколкото в Ѕългари€ при харвардските мошеници.
82
0
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ƒо јнонименЅоли ни шалтера колко езика говори то€ евреин .ƒа си заминава в »зраел защото скоро ще заиграй ƒр€новицата
81
0
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ѕѕ кога ще започнат да работ€т?
80
0
 
36
 
! ќтговори
Ћќ–≈– преди 2 години
јз съм чист евреин - подчерта Ћорер в едно предаване на Ћице в Ћице с –изова. Ѕеше интересено да го чу€. Ќа нас ни се забран€ва да сме чисти българи. “а, този господин е сега принципал на Ѕългарската Ѕанка за –азвитие. ≈то това е ѕром€ната.  иро и јсен са за камофлаж.
79
0
 
23
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ј доходите? «а доходите нещо ще предприемете ли?  ак се живее с 600 лв. заплата или 370 лв. пенси€?
78
0
 
18
 
! ќтговори
»новейшъна преди 2 години
“оз е поредни€т *** намъ дал се в управлението. Ќито иновации, нито растеж виждаме
77
0
 
22
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
јбе Ћольо ,много си пов€рвахте бе! ѕреодол€вали сте преп€тстви€ и сте били много успешни,що на мен и на много около мен ни се струва,че тъпчете на едно м€сто и нищо не правите?—игурно се справ€те добре ,само за да напълните вашите джобове,а народът,дето все от негово име говорите ....да гризка дръвчето!