Хотел в Кранево приюти деца от Украйна без родители

Малките буквално са събирани от подземия
24 мар 2022 08:42, Петя Славова
28

35 украински деца без родители, бягащи от ожесточените сражения в Киевска област бяха приютени от хотел в Кранево. Местната администрация организира евакуацията на децата, които буквално са събирани от подземия. Доброволци помагат в извозването им до България, предава Bulgaria ON AIR.

"Тези деца ги изхранваме 3 пъти дневно - закуска, обяд и вечеря. Всички грижи, каквото допълнително искат, полагаме за тях, гледаме да се чувстват като у дома си", каза управителят на хотелския комплекс Христо Стилиянов.

Още по темата

Всички разноски по осигуряването на храна и топлина се поемат от собственика на хотела и от дарители. Утре се очаква нова група от 70 деца. Голяма част от тях пристигат без родители.

"Някои родители са медици. Те си останаха по местата. Нашите мъже не ги пускат. Ако майката е лекар, таткото също не го пускат, защото нашите съпрузи, бащи и братя останаха да защитават домовете ни", коментира ръководителят на групата Юля Брошнецкая.

Най-потърпевши от войната обаче са децата.

"Какво да ви кажа? Беше страшно! Седяхме в мазето, а над нас постоянно летяха изтребители. Много беше страшно", сподели 15-годишният Вова. Той Вова си пожелава само мир.

13-годишният Дима престоява в укритие цели 16 денонощия.


"Руските окупатори дойдоха в нашето село на третия ден от войната. С триста бойни единици – снаряди, гаубици и бронетранспортьори. Над нашите домове летяха изтребители и вертолети. В първите часове на войната беше много, много страшно! Започнаха да се чуват взривове, изстрели", допълни Дима.

С децата ще работят специалисти от центровете за обществена подкрепа в Балчик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Добра постъпка преди 2 години
Човещина е. Помощта е за Православни християни по вяра, както и са братя славяни по език и кръв ( като изключим, че те нямат нищо общо с ромите и ромобългарите в България). Само с това (социално-хуманитарна помощ) можем да помогнем на украинските жени, майки, деца, баби. Жалко, че два славянски народа се самоизбиват, запада злорадо потрива ръчички и се хили, иска още кръв.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Емоционално погледнато, душици. Рационално казано, дано час по-скоро се оправи страната им и да се върнат по домовете си. Тук не е ОК да остават - нито за тях, нито за нас. Те са с по-специфичен манталитет, много напористи са като нация и като поотраснат ще ни изядат с пapцалите.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна никога няма да забрави това което правиме за техните деца и жени, нищо че шикалкавиме по въпроса за оръжията като мишоци.
21
0
 
5
 
! Отговори
МОЛЕТЕ СЕ! преди 2 години
Молете се това да НЕ е съдбата на нашите деца!
20
1
 
2
 
! Отговори
с пайката преди 2 години
с пайката колко много се напвахме едно време там...
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кранево си е руско още от едно време .
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ало - Все САЩ е виновен , защо нападнаха Украйна , трябваше да нападнат САЩ .Алооо , отговори ми защо Русия не нападна САЩ ?
17
1
 
3
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ЗА ПАРИ. СПРЪТ ЛИ ИМ ПАРИТЕ И ЩЕ СТАНАТ КАТО БРАДЧЕТАТА НА ГАВРОШ
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските освободители !!!!!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
жалко е да си ***. И то не защото зашитаваш губеща и варварска кауза но и трябва някак си да се оправдаеш пред себе си. Повечето хора имат съвест и търсят начин да се извинят прд себе си.Но пък дават заплата, нали.
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези деца,а и всички потърсили подслон у нас,трябва бързо да ги интегрираме и да им помогнем да останат тук,защото и без това се стопихме до санитарния минимум.
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите *** какви зловещи коментари пишат...
12
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бъдете жестоки и проявете поне малко милосърдие.Какво като имат скъпи коли?Не са ги откраднали,нали?Тук са дошли бягайки от война,която е разрушила домовете им,погубила е някои от близките им.Молете се никога да не бъдете на тяхното място.
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МомоДържавата плаща на хотелиерите по 40ле на ден за човек. Така че не ги оплаквай толкова. Какви доброволци какви 5 лева
10
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
поредната ПРОПАГАНДА, виждаш ли малките излезнали от бункерите. хахахаха. Запада е научил много от Гьобелс и такава проапагнда никога не е имало и ще става още по зле от тук нататък
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е от децата под 10 години не вярвайте на копейкин на рубльов и Бсп.
8
4
 
10
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Браво!
7
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези със скъпите луксозни коли защо не си поемат издръжката!? Би трябвало да се помага на бедните хора, избягали пеша с дрехите на гърба си. Да не говорим, че не ги пускат да напуснат градовете, за да се крият зад гърба им с танковете.
6
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На хотелиерите им плащат по 40 лрва на ден на човек. 25 000 настанени в хотел преди 3-4 дни по офиц. данни, правят 1 милион лева на ден! Пари, ноито нямаме и през ден се теглят заеми. ЕС, партньори, дрън дрън.
5
9
 
37
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Една жена каза,,, Гледайте цялата картинка, не мислете на дребно!Поставете се на мястото на тези хора, чийто живот се е обърнал на 180 градуса, намалете тесногръдия битовизъм!