Ердоган: Путин да направи следващата крачка за излизане от войната

Очаква се турският президент да разговаря с руския си колега
26 мар 2022 15:00, Елка Василева
118
Ердоган: Путин да направи следващата крачка за излизане от войната
Снимка: архив, БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че ще проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин в идните дни, добавяйки, че Путин трябва да направи следващата крачка за излизане от войната, пише в. "Миллиет".

Очаква се разговорът да се проведе този уикенд или през първите дни на новата седмица, отбелязва изданието в публикация, озаглавена "Путин, отстъпи с чест".

Още по темата
Тема на разговора на турския президент с руския лидер ще бъде провелата се в Брюксел извънредна среща на НАТО.

Вчера Ердоган разговаря и с украинския президент Володимир Зеленски, с когото обсъди положението на терена във войната между Русия и Украйна и етапа, до който са достигнали преговорите, съобщи Дирекцията по комуникациите на турското президентство.

"Трябва да кажем на Путин: "Сега вие трябва да сте архитектът на стъпката, която е нужно да се направи за мира на този етап". Трябва да потърсим начин да приключим с добро кризата, като кажем на Путин: "Нека на следващия етап Вие бъдете първият, който ще направи крачката, за да излезете с чест от тази война", е заявил турският президент.

"Миллиет" уточнява, че Ердоган е направил това изявление на връщане от извънредната среща на върха на НАТО в Брюксел в самолета пред турските журналисти, отразяващи събитието.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
0
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Ердо забрави че сащ искаха да го свалят наскоро с преврат
85
6
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонимен"мощ" ами да я покаже като обеси путин за братоубийствената и позорна война която започна...останалото е съучастие...позор!!!...не се защитават...никои не ги е нападал...за сега...те рушат чужди домове и убиват цивилни...безсмислено и глупаво...невиждана глупост в човешката История!!превземате Украйна и какво...ставате ...още по-презряни...партизански...45 мил са украйнците...и децата им ви вече мразят русияните заради убийствата...ще е така следващите 500 г.,нелепа глупост направи
84
5
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
"чест"...няма нищо подобно в тази война...убийствата на невинни...ок превзема Украйна и какво?Украйна е Народа на Украйна...отвратени от убийствата са...за столетия няма да простят на русиянците...непредизвикана...безсмислена...по глупава няма в човешката История,Света ни презира и...лицемерите стоящи разкрачени...както правите вие...китай...това не е игра...няма интереси вече...въпрос на ценности е...играете го религиозен,а оправдавате убиства на деца и жени...нелепо ...тъжно...
83
1
 
7
 
! Отговори
msm преди 2 години
До Малко за политика - Русия няма сили и капацитет да спечели войната в Украйна. Армията й е изпратена в месомелачка, която ми напомня за песента и видеото към нея на Пинк Флойд - Стената. Утре Васко кръпката и приятели и те ще забият няколко пирона в ковчега на империализма и фашизма!
82
3
 
9
 
! Отговори
msm преди 2 години
За да излезе с чест от тази война :-) руския шовинизъм и фашизъм потъна в лепкавата украинска кал! Слава на Украйна!
81
1
 
0
 
! Отговори
10987 преди 2 години
До Анонимен 97: По тая логика все още сме Втора Световна война и Путин трябва първо да подпише мирен договор с Япомнния, след това да им обяви война ;)
80
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин няма никакво намерение да спира войната. Точно обратното. опитва се да предизвика Трета световна война. Вече придвижи войски на Курилските острови за десант в Япония, като преди тов спря преговорите за мир с японците. Япония и Русия по документи все още са във война от ВСВ насам.
79
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 89 Няма вече "русофоби". Има "активни борци против путлеро-фашизма" и ятаци. За "путлеро-фашистите" и "децата на путлеро-фашисти" остава това, че няма да могат да заемат държавни длъжности и някои професии и особено внимание към бизнесът им. Е, ще могат да чистят ***. Както едно време, не си ли го разбрал още? Сега изготвяме списъците.
78
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази война ще свърши когато спрямо РФ бъде предприето денацификация, демилитаризация, деимпериализация и демилитаризация. После трябва да бъде намерен нов мениджър на ресурсите на Сибир. За сега единствен кандидат се очертава Китай. Сибир срещу Тайван и всички ще са доволни. Си даже вече почна изкупуването на Газпром.
77
19
 
15
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Русия вече е казала условията: Демилитаризация, денацификация и признаване новият статут на Донбас, Луганск и Крим. Но за да се стигне дотам трябва да бъде обсаден Киев. Дотогава Зеленски ще тупка топката и ще го гледаме всеки ден по телевизията.
76
4
 
7
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Кой точно реши, че Ердоган трябва да посредничи?? Русия ли?? Защото това се пуска просто като слух, без достоверен източник.
75
5
 
14
 
! Отговори
Arben преди 2 години
Рейс, хващай московеца за ушите и да сяда на масата, че ни писна. Иначе прати още байрактари на Зеленски и да се свършва. Аман я. Няма да го търпим цяла година я.
74
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофобите тук са деградирани алкохолици, уникални тъпaнapи, че чак не ми прави кеф да се гъбаркам с тях.
73
24
 
8
 
! Отговори
Пълни оли****ени - 3 преди 2 години
Вместо да се мъчите да щракате с "Тор"-а и да ми бие минусите, дайте да играем на сухо и да залагаме. Ще оформим всичко легално с нотариус и естествено ще ви обезкостя, и след 3 месеца след победата на Русия ще ви изхвърля на улицата. Естествено, ще ви дам разрешение да си вземете стария лаптоп и да тролите в ДНЕС поне да заработвате за евтина ракия когато спите под мостовете.
72
6
 
0
 
! Отговори
До дежурният трол преди 2 години
Пенко Жеков ли стана вече?
71
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** е с некролог в джоба. Въпрос на време да бъде самоубит.
70
10
 
1
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Пенко: Вятър те вее на бял кон.
69
22
 
9
 
! Отговори
Пълни оли****ени - 2 преди 2 години
Да бъда по-точен --- нека, който вярва, че Русия ще изгуби да заложи апартамент или голям селски имот. Аз ще заложа същото - за 100% победа на Русия. Стига лаладжийски истории.
68
18
 
14
 
! Отговори
Пълни оли****ени преди 2 години
Мога да ви кажа само едно нещо - войната ще продължи поне още 2 месеца защото САЩ искат това. Това е типичното западно късогледство, защото САЩ мислят не с два-три хода напред, а за тяхната лична изгода точно сега. А изхода от войната ще бъде в полза на Русия. Бандеровците ще бъдат зачистени, а Украйна поне още 30 години няма да бъде заплаха за Русия, за което време САЩ вече няма да бъдат толкова влиятелни. Който не вярва, че изхода ще бъде благоприятен за Русия, нека да залагаме големи суми.
67
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на ердоган толко му е харесала свирката дето бойко му направи миналата година, че още го държи доброто настроение