Загреб нарече Путин военнопрестъпник, Москва протестира

Хърватски министър говори и за руски авторитарен режим
Обновена: 29 мар 2022 10:45 | 29 мар 2022 10:45, Елка Василева
119
Загреб нарече Путин военнопрестъпник, Москва протестира
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е изпратила остър протест до Хърватия заради "обидни и необосновани обвинения" от външния министър Гордан Гърлич Радман към руския президент Владимир Путин, когото той нарече "военнопрестъпник", съобщи руското посолство в Загреб, предаде сайтът Индекс.

Още по темата
"Обидният език и необоснованите обвинения срещу президента на Руската федерация са абсолютно неприемливи“, се казва в изявлението.

Русия също протестира и смята за неприемливо това, че Гордан Гърлич Радман нарече избраното руско правителство „режим“ и публично пожела Путин да не остане дълго на власт.

"Имайки това предвид, руската страна изрази силен протест към Загреб. Такова безотговорно поведение на представители на хърватското ръководство разрушава тъканта на двустранните руско-хърватски отношения, които тази година отбелязват 30 години от установяването си", се казва в декларацията на Русия.

В нея официален Загреб  се призовава да се въздържа от причиняване на негативни последици за междудържавните отношения между Русия и Хърватия.

В съобщението, което е публикувано в официалния сайт на руското посолство в Загреб,  се подчертава, че е необходимо Загреб да се придържа  към общоприетите правила на международна комуникация и дипломатическия етикет.

Хърватският външен министър неотдавна заяви в медиите, че Путин е военнопрестъпник и изрази надежда, че руският авторитарен режим няма да продължи да съществува  дълго.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
5
 
! Отговори
3-тата информационна преди 2 години
До Слава на Украйна - в състава на Русия! Не знам койе злобен, аз Путин да обижда не съм го чул/гледал ? А ти?
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами той Путин си е военнопрестъпник, но да не се притеснява, в наши в Хага не се дават смъртни наказания
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хърватският външен министър е нещо като нашият Просто Киро.Президентът им например съвсем друго говори,подобно на нашия Радев.Така че и там има различни гласове и мнения
38
2
 
3
 
! Отговори
забавно преди 2 години
Злобния старец - нанася обиди, локалните кучета пазачи се разлайват а зелените *** дигат вой колко могат! Голем страх, голема паника! А за нормалмните - забавно зрелище.
37
4
 
6
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 години
Много обидчив и чувствителен малкият вова. Оттам и тази злоба и комплексираност. А когато нарежда на сополанковците си в безпомощността си да избиват цивилно население, деца жени възрастни, тогава вова е герой, мъничък герой в бункера.
36
5
 
5
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Да не би да лъжат хърватите?
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаме в жълто и синьо и свастика отгоре. Това казва всичко. Както и хакта, че Европа и САЩ се правят, че не го виждат. Това вече казва абсолютно всичко.
34
0
 
1
 
! Отговори
ПОЛКОВНИК до 41 преди 2 години
Само на теб ти се струва.
33
4
 
4
 
! Отговори
Само на мен ли ми... преди 2 години
се струва или се подготвяме за втори фронт в тази война, само че на балканите? Внезапно всички около Сърбия настръхнаха. Хървати, албанци, косовци, босненци... пропускаме ли някой? България на чия страна ще участва и срещу кого ще е нашия мач? Защо не се полагат усилия да не се разраства конфликта? Колко му беше още в началото Зеленски да се отрече от нацкорпуса, да остави руския като втори език в Украйна и да не напъва за НАТО? Струваше ли си всичко това? А дори не знаем как ще свърши филма...
32
8
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Е не е ли военопрестъпник злобното дребно човече?
31
5
 
14
 
! Отговори
Историк преди 2 години
Уставите бяха съюзник на Хитлер. Всички други думи са излишни! Кръвожадни и безкрупулни.
30
8
 
3
 
! Отговори
няма изненадани преди 2 години
Ми той eвpeин този Радман, те ненавиждат православните.
29
9
 
6
 
! Отговори
да,бе да.... преди 2 години
И какво се оказа.....огромната част от света е със "нацистите" от Украйна? За либерала Путин са само ярко демокративни старни като : КНДР и Венецуела; Иран и Беларус. Това са фактите и каквото и да пишат тролчетата този факт е неоспорим. Да Путин е престъпник, неговият режим е фашистки и тези в България от Възраждане и БСП и президента Радев, които го подкрепят са хора подкрепящи нацизма...Към тях спада и Тиквата, защото той наля в режима на Путин само от турския поток 3 милиарда наши пари.
28
2
 
7
 
! Отговори
Ето как работи преди 2 години
Склеротичния старец изругае и кучетата му се разлайват.
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв жив хърватин на име Гордан.
26
7
 
4
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
След като приключим с неонацистите в Украйна, се прехвърляме при събратята им в Хърватска. Ахмат-сила!
25
6
 
7
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Хърватският външен министър неотдавна заяви в медиите, че Путин е военнопрестъпник и изрази надежда, че руският авторитарен режим няма да продължи да съществува дълго. Кратко и ясно!
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, че те усташите са по-зле и от азовците.
23
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашисткият режим на Путин реши да нападне независима и суверенна демократична държава. С което само показа истинската си същност.
22
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже нацистите от нацистка Германия не са били такива като болшевиките. Сега се извършва геноцид над народа на Украина.