Мъжът, наричан "мозъкът на Путин": Ако загубим, целият свят ще избухне в огън

Александър Дугин е един от хората с влияние върху руския лидер
15 апр 2022 21:30, Нели Христова
577
Мъжът, наричан "мозъкът на Путин": Ако загубим, целият свят ще избухне в огън
Снимка: БГНЕС

Ултранационалистически философ, наричан "мозъкът на Путин" заради влиянието си върху руския лидер, заяви, че отстъплението на страната от украинската столица Киев е само "временно", съобщи „Инсайдер“.

Александър Дугин, неоевразийски идеолог, известен с влиянието си в Кремъл, каза това в интервю за турски медии.

Дугин е руски философ, политолог, социолог и публицист. Той е ръководител на Центъра за консервативни изследвания и основател на Международното евроазийско движение в Русия.

По-рано този месец руските сили се изтеглиха от околностите на Киев, след като се опитаха да превземат украинската столица. Руската армия се препозиционира от района, за да се съсредоточи върху източния регион Донбас в Украйна, заявиха представители на Пентагона и НАТО.

В интервюто Дугин определи руското отстъпление като "чисто тактически ход", който ще позволи на руската армия да се прегрупира и да извърши "ревизии" под ръководството на новоназначения генерал Александър Дворников, ключова фигура в руската кампания в Сирия през 2015 г.

"В момента руската армия се бори със суверенните сили, които налагат еднополюсен свят", заяви Дугин, визирайки съюзническите на Украйна държави, включително САЩ. "Ние не можем да загубим тази война. В противен случай целият свят ще избухне в огромен огън".

Даниел Трейсман, професор по политически науки в Калифорнийския университет в Лос Анджелис и експерт по руска политика, заяви, че "със сигурност е възможно" руският президент Владимир Путин да насочи руските сили да се опитат отново да превземат Киев.

"Със сигурност е възможно, в действителност е дори много вероятно, Путин да иска да направи още един опит за превземане на Киев, ако в някакъв бъдещ момент прецени, че неговите военни имат по-голям шанс да успеят", каза Трейсман пред „Инсайдер“ "Но не бих се доверявал твърде много на коментари, направени за турски вестник от националистически "философ", а след това подети от руски държавни журналисти."

Въпреки препозиционирането на руските войски на изток, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че Путин все още може да се опита да завладее цяла Украйна. Дугин затвърждава това схващане в интервюто, като заявява, че само кампания на Русия в Източна Украйна "не е победа" за страната.

"Нашите войници няма да се върнат у дома, докато не бъдат унищожени целите в цялата страна и не бъде установена сигурност, или докато Зеленски не се предаде", каза Дугин

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


577
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
357
56
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия щте спечели тази война на всякаква цена
356
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До467. Русия е хванала голям кокал. Та чак и Китай не го желае. Другото е , че Русия не може да си управлява територията с тия богатства. Няма капацитета от хора извън армията и тиловаците.
355
6
 
36
 
! Отговори
дурагин патологичния преди 2 години
Ала бала, бля, бля, бля, защото връщане назад няма. В България имало 80%....., ама май в Русия са още повече. Опитвам да се сетя дали в последните 200 години е имало някой да е започнал война срещу съседни държави и да е спечелил. Така май ще стане и сега.
354
41
 
16
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Такива опити за внушения не струват и пукната пара. Русия си брани интересите. Русия си пази границите. Русия си пази НАРОДА. Русия си пази несметните природни богатства. РУСИЯ СИ ПАЗИ, КАТО ЗЕНИЦИТЕ НА ОЧИТЕ, НАЦИОНАЛНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ!
353
12
 
37
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Туй няя как да стани, хахха! Дори в момента о=рките губят, а тепърва предстоят нови въоръжения за по 1 млрд. всяко от Германия и чичо Сам. Няма шега тука, братята здраво блъскат по о=рките на страхливеца от Кремлин. Ей го вчера кораб за 800 млн. замина :) Единственото, което крепи още изплискалия старчок от Масквами е ядреното оръжие. Дано скоро му сготвят новичока и да ляга до Сталин и Ленин.
352
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
русская армия непобедима мы на украине их ласкаем
351
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До460. Как ще искат като са войници . И реда е така , ако искат преговори дезертират. А за преговори може да говори само Президента на Украйна.
350
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Реалисттова го прави дядо ти байдън за инфалацията в сащ е виноваен путин смотри хорошо кто обосралис как всегда нааканият остается сащ а ес все мнение нет
349
20
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дайте оръжие на Украйна
348
30
 
20
 
! Отговори
Киро Парцал Петков преди 2 години
Има го вече видеото в което достойните Украински Войни искат от Акт'ьора да се преговаря за окончателно спиране на бойните действия. Но той доста несигурен в себе си отхвърля варианта. От всяко дърво *** нестава, камоли сап на мотика! Проблема е един и от край време, не политиците определят както магарето в коя посока да тегли каруцата, а тези които държат повода и камшика. С мили каруцарски подвиквания и нежни камшични почесвания. Апогея ще е капитулционното обръщени на Волод и мир Зеленото
347
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британската тактика в началото на ВСВ -Ако Германия побеждава ще помагат на Русия, ако Русия побеждава ще помагат на Германия! И нека се избиват еди друг колкото може повече и по-дълго! И накрая когато всичко вече е решено на страната на победителя се намесва Америка! .......
346
44
 
34
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Победата е близо и операцията ще се увенчае с успех над укро нацистите. Да живее Русия!!!
345
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"" Простия човек не разбира, че е *** и започва да се сърди и налита на бой. Тогава трябва да го набиеш и ще ходи хем набит, хем ***! "" "-Великият Камен Донев.
344
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никого не плашат. В момента Запада поддържа "дискусията" докато прави това, което е необходимо в Украйна и нищо няма да го спре. Ако Русия използва ядрено оръжие под каквато и да било форма с нея е свършено.
343
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русский есть наибольший и наинаглейший лгун во всем свете. - Иван ТургеневНарод, который блуждает по Европе и ищет, что можно разрушить, уничтожить только ради развлечения. - Федор Достоевский
342
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Московия русь тайги, монгольская, дикая, звериная. - Алексей Толстой
341
24
 
22
 
! Отговори
Джо Лекия Бадън преди 2 години
Убийците който запалиха целият свят немогат да се нарекът убийци. Затова назовават Вовата такъв. Започва едно преусмисляне обаче и само се надявайте да не са си намерили друга играчка. Вече се игре плана след капитулацията на запад очаквасе яка инфлация от есента. Сздават се казачок денс клубс, но първите там ще са сега тези които най се палят. А нещата прости, ако запада неискаше тая война тя нямаше да я има което вече е ФАКТ с непрестанна военна подръжка. Така че се успокойте от балконите..
340
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Россия - самая паскудная, до блевоты мерзкая страна во всей мировой истории. Методом селекции там вывели чудовищных моральных уродов, у которых само понятие Добра и Зла вывернуто на изнанку. Всю свою историю эта нация барахтается в дерьме и при этом желает потопить в нем весь мир... И.А.Ильин
339
19
 
39
 
! Отговори
Стига бе, преди 2 години
..."Русия вече била световен лидер"??? Тия наистина ли си вярват! Че този , "болният мозък" сам казва, че имало един полюс, пък те се натискали да бъдат втория! Дори и Китай им се смее на глупостта да нападнат Украйна! Русия е лидер в излъскване на мозъци на на обикновените руснаци, със зомбиране и пропаганда!
338
19
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ние не можем да загубим тази война." Съзнателно или несъзнателно мозъкът на Путин, нарича случващото се "война". А Лавров разправяше, че Русия не е нападала Украйна. Да си русофил има логика. Но да одобряваш Путин е психически проблем. Въпреки, че и русофилите ще намаляват с времето заради подкрепата от самия руски народ на "военната операция".