Мъжът, наричан "мозъкът на Путин": Ако загубим, целият свят ще избухне в огън

Александър Дугин е един от хората с влияние върху руския лидер
15 апр 2022 21:30, Нели Христова
577
Мъжът, наричан "мозъкът на Путин": Ако загубим, целият свят ще избухне в огън
Снимка: БГНЕС

Ултранационалистически философ, наричан "мозъкът на Путин" заради влиянието си върху руския лидер, заяви, че отстъплението на страната от украинската столица Киев е само "временно", съобщи „Инсайдер“.

Александър Дугин, неоевразийски идеолог, известен с влиянието си в Кремъл, каза това в интервю за турски медии.

Дугин е руски философ, политолог, социолог и публицист. Той е ръководител на Центъра за консервативни изследвания и основател на Международното евроазийско движение в Русия.

По-рано този месец руските сили се изтеглиха от околностите на Киев, след като се опитаха да превземат украинската столица. Руската армия се препозиционира от района, за да се съсредоточи върху източния регион Донбас в Украйна, заявиха представители на Пентагона и НАТО.

В интервюто Дугин определи руското отстъпление като "чисто тактически ход", който ще позволи на руската армия да се прегрупира и да извърши "ревизии" под ръководството на новоназначения генерал Александър Дворников, ключова фигура в руската кампания в Сирия през 2015 г.

"В момента руската армия се бори със суверенните сили, които налагат еднополюсен свят", заяви Дугин, визирайки съюзническите на Украйна държави, включително САЩ. "Ние не можем да загубим тази война. В противен случай целият свят ще избухне в огромен огън".

Даниел Трейсман, професор по политически науки в Калифорнийския университет в Лос Анджелис и експерт по руска политика, заяви, че "със сигурност е възможно" руският президент Владимир Путин да насочи руските сили да се опитат отново да превземат Киев.

"Със сигурност е възможно, в действителност е дори много вероятно, Путин да иска да направи още един опит за превземане на Киев, ако в някакъв бъдещ момент прецени, че неговите военни имат по-голям шанс да успеят", каза Трейсман пред „Инсайдер“ "Но не бих се доверявал твърде много на коментари, направени за турски вестник от националистически "философ", а след това подети от руски държавни журналисти."

Въпреки препозиционирането на руските войски на изток, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че Путин все още може да се опита да завладее цяла Украйна. Дугин затвърждава това схващане в интервюто, като заявява, че само кампания на Русия в Източна Украйна "не е победа" за страната.

"Нашите войници няма да се върнат у дома, докато не бъдат унищожени целите в цялата страна и не бъде установена сигурност, или докато Зеленски не се предаде", каза Дугин

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


577
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
22
 
39
 
! Отговори
Neptun преди 1 година
Няколко психoпата превърнаха русия в жaлка картинка. Дасе фукаш с ракети щот другото ти е Голям Боклyk не е Величие а Малоумие!!Велики са тези които носят Мир, Благосъстояние, Помощ. Джуджето искало да прави Слсвянска империя и почна да се стреля с другите славяни. Малоyмие Малоyмие Малоyмие!!! Стотици хиляди славяни са принудени да се самоизбиват, защото джуджето искал да ги направи "Велики". Време е народа на русия да се опомни и да поумнее. Това не е Футболен мач! Убиват децата ви!!!
316
40
 
25
 
! Отговори
Писмо до Володя преди 1 година
Драги Володя, защо още я бавиш тази гнусна kpaварска cган? Какво им се чудиш още??Хвърляй смело Статус-6(Посейдон) и ги приключвай вече г.адините! И британските им пудели и тях не забравяй. За наглосаксите един Статус-6 в Северно море, а за kpaварската гнус общо 4 Статуса - 2 в Атлантика и 2 в Тихия океан и готово. Че да се отърве света от тез *** веднъж завинаги и да заживеят хората по света в мир и добруване.
315
22
 
25
 
! Отговори
5и5 преди 1 година
Тъпо джудже. Защо смята, че светът се върти около Русия. Може би наистина смята, че руснаците са избрана , особена нация, с мисия? Иначе воюва с всякакъв местен башибозук - чеченци, дагестанци, буряти, башкирци, мордовци и т.н.? Кога ще почнат да изпращат на първа линия и лигльовци от Москва и Санкт Петербург?
314
23
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дугин е неонацист, проповядващ преимуществото на руската нация (10 мин пълен смях в залата) и ролята и на водач над всички славянски народи и установяване на "руски мир" (демек на бедност и диктатура). Нищо полезно не могат да направят за света, само оръжия и войни.
313
17
 
25
 
! Отговори
иво преди 1 година
А СЕ ЧУДИМ , ЗАЩО путъо Е ТАКЪВ БУНАК ? МИ ТОЙ МОЗ"ГЪТ МУ БИЛ НА ДРУГО МЯСТО !
312
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаа...мъжът на Путин тавариш Дугин!
311
10
 
22
 
! Отговори
Neptun преди 1 година
Флагмана който потъна е единствен от клас първи. Екипажа е бул супер елира на рашиските орди.
310
8
 
22
 
! Отговори
Neptun преди 1 година
Имай пред вид че това е елита на морската армия. Капитана и той бтлбук бълбук на дъното.
309
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е потъваща държава, ама още не го е осъзнала. Като го осъзнае, мишките на кремъл първи ще хукнат да се спасяват- еритрея, с.корея, венецуела..
308
7
 
16
 
! Отговори
Мъжки желви преди 1 година
Мозъкът на Пипи или Любовникът на Пипи?
307
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва 58 от общо 510-те моряци от руския военен кораб "Москва", който потъна след като бе поразен от украински ракети, са успели да се спасят. Това съобщи лидерът на руската опозиция, бившият депутат от Държавната дума Иля Пономарев в свой пост във Фейсбук, позовавайки се на свои източнициДано да не е вярно!
306
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми той Пипи парясаното няма ли си мозък?
305
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъжът до путин, хахахаха....Казах ви, че е от розовите.
304
12
 
18
 
! Отговори
Neptun преди 1 година
Москва Потъна. Дойде време и жужето дацсе катурне с трясък в прахоляка. Няма да ревете ще дойде Мир!!!
303
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак заплахи от агресивните Путинофили. Няма да избухне света, а Русия ще избухне ако не прекрати агресията срещу Украйна. Всичката агресивна кремълска пропаганда през последните години замина в канала. Путин превърна русите в безмозъчни послушни животни със своя репресивен апарат, точно както Хитлер го направи с германците през войната.
302
6
 
24
 
! Отговори
българин преди 1 година
Мозъци имат швейцарските управляващи,защото страната им няколко века не е водила воини с никого.Хората са работили в мир и спокойствие,нищо не е разрушавано и всяко ново поколение е получило по нещо от предишното.Ето това искат обикновените хора от цял свят!
301
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Mariupol residents accuse Ukraine of firing on civilians. Вече има стотици такива клипове. Азов са почнали да стрелят сами по болници и кладенци с вода и не са разрешавали на цивилни да напускат градовете. ВСУ и АЗОВ дори са се спречквали още преди да влязат ДНР и чеченците. Като войските на ЛНР и ДНР са масово украинци отказали да изпълняват заповедите на парашутистите от Айдар, Десен Сектор и АЗОВ.
300
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия имаше хиляди заводи на чужди фирми и там руснаците работеха и вземаха добри заплати.Путин това не го вижда-само говори как западът и САЩ искали да унищожат страната му.ЖИВЕЕ В НЯКАКЪВ НЕГОВ НЕРЕАЛЕН СВЯТ!И този Путин дето е сега на власт е коренно различен от онзи преди 10 години!Вижте клипове отпреди и сега и ще разберете разликата!Сякаш са го подменили.
299
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Дядо ми, ПСВ, често казваше: Само война да няма, дядовото!" - На мен пък прадядо ми през ВСВ, кавалерист уцелен в челото дори на 80 години винаги когато имаше гръмотевици се разплакваше. Войната е отвратителна. То вече истината пробива отвъд медийната завеса... Вчера цял ден гледах клипове на цивилни от Мариупол... Не знам що за хора може да са толкова безсърдечни, промити и наивни, 2 месеца след хиляди клипове от свободни журналисти да продължават да вярват на АЗОВ и на западните медии
298
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом Украйна щяла да бъде унищожена от Зеленски, значи русия ще бъде унищожена от путин!