Ердоган отново ще се обажда на Путин и Зеленски, кани ги на преговори

Турция поддържа добри отношения и с Русия, и с Украйна
Обновена: 22 апр 2022 18:47 | 22 апр 2022 18:40, Анисия Иванова
27
Ердоган отново ще се обажда на Путин и Зеленски, кани ги на преговори
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че планира днес или утре да разговаря по телефона с президентите на Русия и Украйна, предадоха Ройтерс и турските медии.

Турският лидер, който говори след петъчния намаз, изрази надежда, че по време на разговорите ще може да се договори за организирането на среща на руския президент Владимир Путин и държавния глава на Украйна Володимир Зеленски в Турция с цел слагане на край на руско-украинската война.

Турция, която е член на НАТО, поддържа добри отношения и с Русия, и с Украйна. Анкара пое ролята на посредник за разрешаването на конфликта между двете страни. В турския град Анталия се състоя среща между външните министри на Русия и Украйна, а след това в Истанбул бе организирана среща на преговарящите на двете страни.

Не сме останали без надежда. Днес или утре планирам да проведа телефонен разговор с Владимир Путин и със Зеленски. Имаме за цел в Истанбул да бъде организирана среща на ниво лидери, каза Ердоган, цитиран от БТА.

Засега преговорите между Русия и Турция дават положителни резултати. Обаче не всичко е както искаме да бъде. Но ще стане по-добре. Не сме останали без надежда, поясни турският държавен глава.

Ердоган съобщи още, че в хода на новата турска военна операция в Северен Ирак срещу ПКК (Кюрдската работническа партия) са загинали трима турски войници и са били неутрализирани 45 кюрдски терористи. Той изтъкна, че турската операция ще продължи, докато регионът не бъде прочистен цялостно от терористи, информира телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
Турският диктатор е напълно неадекватен както руският!
17
0
 
1
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Писна ми от и от тоя диктатор, възползва се от момента и изпрати войската отново да трепе кюрдите. Вън на Турция от НАТО, щом иска да се гушка с Путин да стоят извън съюза.
16
5
 
2
 
! Отговори
До ястребката преди 1 година
Винаги се нуждаем много от мнението на османски клoш, плод на любов между домус и коза! Пиши за да ни осведомяваш за твоите виждания! Важно ни е!
15
1
 
3
 
! Отговори
vlady преди 1 година
В срещата трябва да участва католикос Карекин II Нерсисян - има най-голям опит в разглеждането на жалби и спорове.
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
tea komshii mnogo bolni...vse ot operacii imat goliama nujda...goliam zapek gi e hvanal li?
13
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя потур що си мисли че Путин го брои за човек.
12
5
 
5
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 1 година
Ердроган както седи на два стола да не падне накрая и да се удари между краката?
11
5
 
9
 
! Отговори
.... преди 1 година
Ердоган е нагъл хитрец,срина се яко турската икономика и сега се чуди, какво да измисли за да върне доверието на ЕС и гражданитеси, все пак Турция е голяма държава и голяма войска и пу. тлер би трябвало да се съобразява с Ерчо.
10
4
 
15
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Ердоган може да бъде посредник, а ние - не. И не случайно. Твърде много затънахме в русофобството за да можем да бъдем посредници. Подкрепихме санкциите (Турция - не), забранихме влизането на руски кораби и прелитането на руски самолети (не е ясно за какво ни трябваше това) о'бругахме посланик Митрофанова за това, че не казала това, което ние искаме да чуем, изгонихме десет руски дипломати за да се харесаме на някого. Какви посредници от нас?
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилчета, учете китайски! Тепърва много бачкане на полето ви очаква. Марули, картошки,.. малии
8
4
 
5
 
! Отговори
До 7 Ердоган преди 1 година
Дека са тез смели аскери на сиря и кюрдите, дайте ги насам. Ние не сме Русия да си играем в украйна на котка и мишка, ден-два и приключваме операцията в сиря, само да дадат знак дека са ;)Турски Аскер!
7
4
 
7
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 година
Приятел на всички - приятел на никой
6
10
 
8
 
! Отговори
Erdogan преди 1 година
е диктатор...............който вкарва незаконно аскера си в Сирия..............но ще яде боя от армията на Асад и от кюрдите!!!
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СС, някакви дронове ли, ама ти сериозно ли 80 комплекта, за твое сведение 1 комплект се състои от 4 дрона, станция и пълен боекомплект, погледни на какво прилича руската техника
4
7
 
9
 
! Отговори
Народеее!!!! преди 1 година
Ердоган да не се прави на голям умиротворител!Няма право на това след като започна да избива тия дни мирните кюрди!
3
5
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
султанът не може да бъде парламентъор има сев кипър и сега гони кюрдите станкове свален руски самолет убит пилот и посланик и на всичкото отгоре русияще му пълни хотелите с туристи
2
1
 
23
 
! Отговори
СС преди 1 година
Ердоган се държи най-адекватно в тази ситуация. Колкото и да ми е неприятен тоя, на бялото черно не мога да кажа. Само той прави нещо за да спре тази война. Прати там някакви дронове, колкото да им замаже очите и приключи. ЕС, САЩ и нашите палячита може само да се учат от него.
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добри отношения на Ердоган и с Русия, и с Украйна не са гаранция за успеха на начинанието му. За Зе-клоуна срещата е желана - ще се самоутвърди в собствените си очи, но нужна ли е на Президента Путин? Ние добре знаем, че Президентът Путин не си пада по празните приказки. Празни приказки = ПП.