Олигарх избухна: Луда война, масово руснаците са срещу нея

Дебилите във всяка държава са 10%, написа в Instagram Олег Тинков
22 апр 2022 20:17, Анисия Иванова
135

Вълна от подкрепа към руски олигарх след критиките му към Кремъл. Олег Тинков написа, че махмурлукът е попречил на руските генерали да преценят състоянието на руската армия. Ще последват ли мерки от Кремъл към Тинков и колко загубиха най-богатите руснаци от началото на войната?

Тинков, чието състояние възлиза на над 3,5 млрд. долара, е сред малцината, позволили си критика към властта и то в спряната в Русия социална мрежа Instagram.

Не виждам никой облагодетелстван от тази луда война! Загиват невинни хора и войници. Генералите, като се събудиха с махмурлук, разбраха, че имат скапана армия. И как армията ще е добра, ако всичко друго в държавата е лайно и затънало в сервилност", пита ядосано милиардерът.

Тинков, който от години живее в чужбина, пише, че масово руснаците са срещу войната, но има и изключения. И продължава: "Кремълските чиновници са шокирани, че не само те, но и децата им няма да отидат в Средиземно море през лятото. Естествено има идиоти, които рисуват Z, но дебилите във всяка държава са 10%."

Тинков е сред десетките санкционирани от Запада руски богаташи, част от финансовия елит на страната. Преди него руският магнат Олег Дерипаска, известен с близките си връзки с Путин, написа в Twitter, че войната в Украйна трябва да бъде спряна възможно най-скоро. В Русия подобни изказвания могат да бъдат наказани дори със затвор.

Изданието Forbes изчисли, че за два месеца война руските милиардери са загубили 42% от състоянието си. Най-богатият олигарх, Владимир Лисин, се е лишил от почти 8 млрд. долара. А най-обеднял, оказва се, е Алексей Мордашов - преди 24 февруари авоарите му са били за над 29,1 млрд, а сега по банковите му сметки има едва 3,2 млрд. долара.

Западни медии обръщат внимание и на новината, че няколко руски олигарси са били открити мъртви от началото на войната. Само тази седмица са били намерени двама мъртви милиардери.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската войска показа съществени слабости, забелязани дори от обикновените хора. Сигурно военните на NATO подробно са ги калкулирали. Ще се види как ще бъдат отчетени.
102
0
 
5
 
! Отговори
Мария преди 2 години
До Ром"сДвамата са Владислав Аваев, мъртъв заедно с жена си и едана си дъщеря, и Сергей Протосеня също с жена си и дъщеря си. Някак си удобно и двмата били убили жените и децата си, и после се самоубили.
101
12
 
10
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Тинкоф е в Лондон и естествено е ,че е против Русия и Путин ..англичаните го натискат иначе ,а той човека е зависим от англичаните ..а кои са тези двама убити олигарси в Русия,имена имат ли или ей така на Женският пазар чухте..
100
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има реакция на казаното. Руската Тинкофф банк съобщи, че Олег Тинков е пешка в решенията и управлението на банката. Управителният съвет на Тинкофф банк има намерение тази година да извърши ребрендинг.
99
3
 
3
 
! Отговори
До Йово преди 2 години
Само луд може да вкарва парите си и да инвестира в нещо празно.
98
2
 
7
 
! Отговори
Ясно е! преди 2 години
Става дума за милиарди които могат да му блокират и стопят. Какво друго му остава, за да ги спаси? Може и да по съвет на Путин дори? Докато приключи войната и има споразумение. А кервана си върви до тогава
97
3
 
8
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Не знам кой какво е казал, но когато мутрите-робовладелци мучат, би трябвало да е добре за народа.
96
1
 
12
 
! Отговори
Хахах преди 2 години
Горкият обедне и почна да плачка
95
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от българия ги изхвърлете руските олигарси. Поквариха капитализъм и не позволиха да си изградим нормална пазарна икономика и в центъра да е малкия бизнес. Всичко оплетоха в паяжините на корупцията!
94
16
 
15
 
! Отговори
Йово преди 2 години
Сега запада ще им вземе капитала още ги изхвърли на бонището, а върнат ли се в Русия прокуратурата ще ги погне. Лошо става за руските либералолигархия но да им е чистото. Да си бяха влагали парите в руската икономите но те се оказаха по католици и от папата.
93
17
 
11
 
! Отговори
паралелепипед преди 2 години
Руснаците са най-умните хора на земята, но с доста изключения. Също като българите: все кадърни и мъдри, а само некадърници и проздтаци управляват.
92
11
 
33
 
! Отговори
Е да ама преди 2 години
Русия не се управлява от масите, а от един луд, седнал сам зад една голяма маса !
91
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много неграмотен и глупав форум.
90
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За *** не знам но дебелите са 80% . Това ме отвращава. Наблюдавайте се българи затлъстели сте.
89
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българският русофил,е по руснак от руснаците
88
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес обявиха че Тинкищоф Банк ще бъде изцяло ребрандирана, самият основател не е активен участник в ръководенето от години и банката е изчерпала първоначалната си идеология, затова ще бъде преоснована
87
3
 
15
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Олигарсите са загиваща прослойка, няма бъдеще вече за тях нито на запад, нито в Русия!
86
2
 
3
 
! Отговори
Втрещен преди 2 години
Възрастен мъж направил сърчице с пръсти и издул устни. ЕЕгати ....
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропагандата пуска някаква упорка и троловете като почнат да се радват като вятърни мелници са ..
84
1
 
3
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 2 години
"Естествено има ***, които рисуват Z"