Бориславова: Работим за пряка доставка на газ от Азербайджан

По думите й, военната помощ за Киев ще бъде обсъдена
1 май 2022 14:45, Петя Славова
305

Освободеният шеф на "Кинтекс" заяви, че страната ни индиректно е давала оръжия на Украйна

"България не е сключвала договори за доставка на оръжия в Украйна", заяви ексклузивно пред Bulgaria ON AIR началникът на политическия кабинет на Кирил Петков - Лена Бориславова.

Военната помощ за Киев ще бъде обсъдена на коалиционен съвет следващата седмица, а управляващите очакват да бъде постигнат консенсус с БСП, които са против тази мярка.

Още по темата

"Вярвам, че когато представим конкретно на нашите коалиционни партньори това, което Украйна поиска от нас, а именно - ремонт на техника в нашите фабрики, ще имаме много по-добра основа, на която да договаряме помощ за Украйна. Правителството не сключва никакви договори. Всички доставки, които се правят в момента, са по вече сключени договори. Може да има нови, но това не са държавни договори и се правят към традиционни партньори на българските фирми", посочи началникът на кабинета Лена Бориславова.  

"Българското правителство работи, за да се сключат пряко договори за доставки на газ. Сега работим за доставки от Азербайджан, тъй като цената по спрения договор е 4 пъти по-ниска от тази, на която получаваме в момента руски газ", допълни Бориславова.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В кофи ли ще го носите?
195
3
 
8
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
Ленче, и ти ли акъл ще даваш?
194
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елено много лъжеш!Сега задействали,а къде бяхте до се фа,и азерите хоп веднага намалили цената,брей!Обаче посредника чака в Аленсандрополис вече закупил количество и това уговорено още февруари.Задействали сте отрано и за скъпо,Браво,браво,сега уж азерите дават евтин.Не става от днес за утре.Нали марионетния енерго министър ходи февруари в Азерия и оттам го ритнаха с двойна цена,точно когато неговите посредници разиграха аферата с Чирен посреднощ на половин цена от държавния Булгаргаз.
193
2
 
11
 
! Отговори
123 преди 1 година
На снимката се вижда ,че Имаш някаква сянка под носа. Пак не си си обръснала мустаците, срамота Ти си позор за цяла България.
192
0
 
12
 
! Отговори
гх преди 1 година
***, а цената колко пъти е по-висока?
191
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно през Зкосмоса ще го доставяте като ви гледсм сте в орбитата на Земята но не и на Земята
190
1
 
5
 
! Отговори
iol;h преди 1 година
ща скъсам
189
2
 
11
 
! Отговори
А де преди 1 година
Симпатичен травестит ...
188
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За този богат народ нищо не е проблем. И 50 -100 % да поскъпне ще си плащаме.Все пак нали сме един от най-големите износители на електроенергия в ЕС, както и на леко мотострелково оръжие и боеприпаси в света. Богата нация сме. Няма как да ни събори някакво увеличение
187
1
 
1
 
! Отговори
До 211(продължение) преди 1 година
Нямат шпиони и агенти навсякъде , които сондират общественото мнение и нагласи и не знаят какво се върти в празните , зомбирани крътунки на такива като теб. Не самолети , ако ще и *** в буркан да е , пак не бих ти дал да го гледаш. И не че защитавам Киро простия , но да те питам теб: Македонците , когато кажат , че Самуил е техен цар , а Кирил и Методий са македонци - знаеш да се ежиш и да псуваш , на руснаците , като ти пуснат документален филм - не смееш да кажеш нищо. Що така , а?
186
2
 
18
 
! Отговори
Оставка преди 1 година
На цялото правителство му дърпат конците от посолството на сащ!
185
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бориславова,за теб пък кой гласува и къде се навираш да ръсиш мозък?Първо се почва от домоуправител,кметство,министерство...Яви се за домоуправител да видим във входа дали ще те искат?
184
1
 
6
 
! Отговори
Духайтегоянки преди 1 година
До 204Не оставка,а кремиранев ЦСГ!
183
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работели за ПРЯКА ДОСТАВКА на газ от Азърбайджан?Как, като единствената ни пряка връзка с Азербайджан е чрез самолетни полети?Освен това, до колкото знам, Азербайджан е обявил, че възможностите му за продажба на газ за изчерпани и разпределени между текущите му потребители.
182
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работете си, ама искаме цени с 30% надолу, а не нагоре!!! HeKaдъPHици!!!!!!! Нищо не става от вас. За *** сте!
181
1
 
18
 
! Отговори
Зaпознат преди 1 година
Хаха че то Газпром са също са акционер и там
180
2
 
20
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
Кирчо все повтаря, че от наша страна нямало нарушение на договора за доставка на газ и че нямало да ни променят условията едностранно. Кирчо, пале политическо, моля разгледай и коментирай договора за самолетите ни със щатите. Там има ли нарушение от наша страна? Защо ни променят условията едностранно? Защо реакцията ти не е същата? Аа ясно краварите могат да ни габаркат..там всичко е позволено, щото сме "ПАРТНЬОРИ". Продажници долни..ама такива са ни и журналистите..няма един да задава адекватни
179
1
 
12
 
! Отговори
1453 преди 1 година
Демек ще ходите да целувате з адните части на Ердо. Хахахахахахахааххаа.
178
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази има нужда от епилатор последно поколение и спешна операция на носа!
177
1
 
16
 
! Отговори
паф преди 1 година
от америка нямам ни едно копче, с газта и петрола от русия си живях добре...ясно ли ти е, ленче!