Тиери Бретон: ЕС зависи от руския газ, но подготвяме мерки срещу тази зависимост

Еврокомисарят призова за засилване на санкциите срещу Русия
1 май 2022 12:56, Петя Славова
23
Тиери Бретон: ЕС зависи от руския газ, но подготвяме мерки срещу тази зависимост
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз зависи от доставките на руски газ, който все още не е включен в списъка с европейски санкции срещу Руската федерация. Това заяви еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон в ефира на радиостанцията France Inter, цитирана от местни и чужди медии.

"ЕС вече зависи от руския газ", призна той. "Ние внасяме 155 милиарда кубически метра руски газ годишно. Още от първите дни обаче започнахме да изготвяме план за мерки, за да се освободим от тази зависимост", каза Бретон, цитиран от БГНЕС.

Той добави, че "Европейският съюз се подготви сам" в случай на ембарго. "Този план е готов, дори ако газът в момента не е в списъка със санкции", каза Бретон.

Еврокомисарят призова за засилване на санкциите срещу Русия. "В момента Европейският съюз работи по шестия пакет от санкции. Той е в процес на обсъждане", каза Бретон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че тя газта да не расте по дърветата бе - да посадиш дървета и да чакаш добива. Ресурсите от газ на планетата са на определени места и количествата са ясни и ограничени. Дали, ако не беше възможно и изгодно, Европа нямаше да доставя от другаде десетилетия наред. Че нали затова предизвикаха тази патаклама на територията на Украйна - боят е да се смачка Русия и да се заграбят ресурсите и. Една от малкото, останали на земята, неопоскани от англо-саксите територии...
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама ние в България не подготвяме, направо прекратяваме без да имам конкретни мерки срещу тази зависимост. Кранчето ни е спряно, защото не искаме да следваме посочената за плащане схема, следвана засега от Германия, Австрия и т.н.
12
1
 
4
 
! Отговори
тя преди 1 година
Нема да зависиме от руския газ , но ще зависим от течния американски газ - по-скъп и некаческвен !Голяма "независимост " ни готвите !
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямало да останем без газ, горива, олио и т.н. Ама за цената защо нищо не казвате. Ще е в пъти по-висока. За вас не е проблем с десетки хиляди кв заплати на месец, но за обикновените хора е огромен проблем. Утедихте си роднините на по 2-3 длъжности. Това ли е новия морал, за който така ревяхте? Нали щяхте да сте в полза на народа? До сега сте само в ущърб на народа. В НС рядко има повече от 30% присъстващи ама заплатите си вървят. Продажници!
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко това горе са просто едни общи приказки. Без ясно очертаване от къде и колко газ може да се получи, както и много важното - на каква цена - нищо не казвате. България се ръководи от оли - го - ф - рени - дори биещите се в гърдите Германия и Австрия взеха обратен завой, в полза да населението си, и снабдяват с газ от Русия, защото истината е такава - няма откъде на тези цени. Престъпление е това, което правят нашите предатели - да оставят държавата без газ или да я купуват на двойни цени.
9
1
 
2
 
! Отговори
Миризливец преди 1 година
Бактериите по кожата са нормалната фауна за тялото, това е естествена човешка миризма с която бързо се свиква и изобщо не се забелязва.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, подготвяме, може би, вероятно, възможно е.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете го, ама не ни говорете да пестим и си платете разликата от сегашната цена. Газта от САЩ ще идва с голяма надценка, а дори няма толкова специализирани плавателни устройства да я транспортират.
6
5
 
24
 
! Отговори
Тцтц преди 1 година
Такива мерки подготвят, така единно действат, че накрая мак само ние ще останем да се опъваме на Русия и само ние ще отнесем негативите. Накрая както е тръгнало ще се окаже че всички плащат и получават руска газ а ние си купуваме скъпо и прескъпо същата го с огромна надценка от нашите партньори. Всички ни пратят за смях ама това заслужаваме. Все случваме на продажни управници; които нехаят за националния интерес.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газа трябва да се разглежда от начина и качеството на производство от вредни примеси,като технологически чист продукт ли е за таз цена на която се предлагаа не само как зависимост от него как продукт за горене,щото се прави акцент на невредноста и влиянието на околната среда и климата от него с/у които са поставени такси,глоби,санкции заради които всеки колкото и да е зависим от газ трябва да знае с какъв точно си има работа щом ще плаща за него от строежи по трасе с транзитни такси с надценки.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не си трети пол, не дават работа а и по-всиоки заплати и хората се принуждават за транс.
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой от вас, приятели, гласувал ли е някакъв бретон да му е шеф? Защото аз не съм.
2
2
 
22
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Германия ще фалира без гас. Те горят въглища но ще истровят Европа с киселината.
1
0
 
28
 
! Отговори
Притча за магарето преди 1 година
Настрадин Ходжа тъкмо отстранил зависимостта на магарето си от сеното - и то взело че умряло!