ПП: Въпросът днес е дали сме на страната на мира или на диктатора

Партията няма да е балансьор, а ще бъде водеща сила
Обновена: 4 май 2022 11:13 | 4 май 2022 10:10, Камелия Цветанова
445
ПП: Въпросът днес е дали сме на страната на мира или на диктатора
Снимка: БГНЕС

ПП досега е била разглеждана като балансьор в коалицията, но сега ще поеме водещата роля като първа политическа сила, отсече в декларация от името на ПГ на партията Андрей Гюров.

Още по темата
"Живеем в най-тежките за България и Европа времена от 70 години насам. Никой от нас не е очаквал, че ще има война, галопираща инфлация и жестоката енергийна криза. Въпросът е къде стоим и да поставам на изпитание ценността ни система. Всеки от нас днес носи огромна отговорност. Изправени сме пред въпроса от коя страна в историята - дали на страната на демокрацията, или от страната на диктатурата тормоза на гражданите, неспазването на международното право, убийствата на цивилни“, каза той.

"Ще сведем ли глава пред насилника, или ще се позиционираме като лидер на Балканите през международната общност. Ще настояваме ли за енергийна независимост. Изборът не би трябвало да е сложен, ако агресорът не се месеше от години във вътрешните ни работи, не лееше пропаганда от години", каза Гюров.

Според него за България в тази ситуация следва решителност.

"Досега ние от ПП бяхме разглеждани като неопитните и балансьорите. Това време свърши. Партиите от коалицията се обединиха да защитават интересите на гражданите, да спрат корупцията, да са гарант за нашата независимост, да утвърдят България като силен член на НАТО и ЕС", каза Гюров.

"Обръщам се към партньорите ни - оценяваме всичко, което свършихме заедно, въпреки ужасните кризи, и че бяхме задушавани от опозицията и техните токсични кадри на всички нива в държавата, ние постигнахме много", каза той.

Като примери за успехи той посочи увеличените заплати на лекари, сестри, учители, компенсациите за бизнеса за тока и газа, мораториума на цената на тока, Плана за възстановяване и устойчивост.

"Време е да намалим червените линии и извиването на ръце и да не забравяме, че сме един отбор. Разчитаме на вашите силни и единни позиции", каза Гюров.

Според него от ГЕРБ и ДПС не са били градивна опозиция, а и няма да бъдат. Той ги обвини, че се опитват да саботират управлението и работят против политическата стабилност на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
2
 
28
 
! Отговори
Дааа преди 1 година
Този полуграмотен даскал от виенско училище, да си хваща самолета и хайде при ученичките.
300
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само доставката на защитни е най-хуманната помощ, котято може и трябва да окаже на украинците "славянска" България, под мъдрото ръководство на бсп, другаря радев и вожда над вождовете - нинова!
299
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Другарят Путин 348Русия в случая свърши зле. От втората най-голяма сила в света сега са втората най-голяма сила в Украйна...
298
1
 
23
 
! Отговори
Шарлатанин преди 1 година
На тези, новите и мутрите и видът им са американски! Да не ни изпращат клонирани зомбита?
297
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aй стига с тия "тежки времена". Toя не знае "Виденова зима", ВСВ и особено ПСВ. Да не задълбавам по-назад в историята.
296
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Диктатора - зеленото гномче от Киев. Шоумена омазан с кръв до ушите.
295
8
 
29
 
! Отговори
БРАТЯ БЪЛГАРИ преди 1 година
В БЪЛГАРИЯ СЕ Е НАСТАНИЛА УКРАИНСКА ФАШИСКА ХУНТА. ПРЕДИ НЯКОЛКО ЧАСА ПРЕБИХА ЕДИН НЕВИНЕН ЧОВЕК В СОФИЯ. КАКВИ БЕЖАНЦИ СА ТОВА С КОЛИ ЗА ПО 300000 И ДА СЕ ТЕГЛЯТ БЕЗУМНИ И ОГРОМНИ КРЕДИТИ А НИЕ ДА МИЗЕРСТВАМЕ. бРАТЯ, НЕКА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ И ДА ИЗГОНИМ ФАЩИСТКИТЕ БАНДИ. КОЙТО Е БЕЖАНЕЦ ДА СЕ ДЪРЖИ НОРМАЛНО И ДА СЕ ИЗДЪРЖА САМ, ЗАЩОТО ВЕЧЕ НИ ДОЙДЕ ДО ГУША.
294
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСИЯ ПОДАРИ СЕВЕРНА ДОБРУДЖА НА РУМЪНИЯ, БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ НА ГЪРЦИЯ, ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ НА СЪРБИЯ,А БЪЛГАРСКА МАКЕДОНИЯ ПРЕВЪРНА ВЪВ ФРАНКЕНЩАЙНА ФИРОМСКИ БЮРМИСТАН! ВСЕКИ,КОЙТО ПОДКРЕПЯ РУСИЯ Е ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРСКИЯ РОД И ЗЕМИ!
293
2
 
22
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
Въпросът е безсмислен. Трябва да сте на страната на България - толкова ли е трудно да го проумеете? А може да послушате и Чърчил - "Няма вечни приятели, има вечни интереси"!Оттук резонният въпрос - вие чии интереси защитавате?
292
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Диктатурата тук в какво превърнахте страната ни нарушител наконституцията и човек осъден от английският съд застанаха начело с мадуровските машини подкрепени от ментор си юмручето си и репресиите на 12 клозета ЕЙ вижте тук тук какъв е животът погром и всичко това заради алчността на шепа олигарси
291
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви глупости приказва този плазмодий...
290
1
 
13
 
! Отговори
чакам отговор 7 г! преди 1 година
на чия страна бяхте 2015 г. youtube/watch?v=Ke4xJo9Pukwв Донбас и 1999 в Югославия?
289
14
 
6
 
! Отговори
Lora преди 1 година
Много добре казано " Изправени сме пред въпроса от коя страна в историята - дали на страната на демокрацията, или от страната на диктатурата тормоза на гражданите, неспазването на международното право, убийствата на цивилни. Всеки трябва да си ззададе този въпрос и да си отовори на коя страна е и защо. Човек трябва да се замисли, как би искал да живее и да се отнасят с него, ако той е в ситуацията на украинците. Ако напднат нашата страна, ако ние сме бежанци и търсим закрила.
288
7
 
17
 
! Отговори
Ей,добре ли сте преди 1 година
Какъв диктатор. е Путин.Толупа не беше ли и той диктатор.Правеше си и той каквото иска.Киро Канадеца и Очко какви са.Взимат си самостоятелно решения и си прават далаверите.
287
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кико, престани да пишеш глупости без предварително да прочетеш нещо и да се подготвиш! Преди около месец-месец и половина в пресата публикуваха съобщение, че между руския цар и ЧК е имало споразумение семейството да бъде запазено и то не е убито, а изтеглено вън от Русия. Къде прочете за това зверско клане? Да си имал някакви емоционални или психически проблеми свързани с историята на Русия, по-конкретно с династията на цар Николай II ? Не е нужно публично да говориш неистини.
286
0
 
1
 
! Отговори
към к.346 преди 1 година
Моля думите Нашият Птговор да се четат Нашият отговор.Извинявам се за допуснатата грешка.
285
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашият птговор ще бъде за какво се домъкнахте тук, некадърници, искате да скриете своята некадърнист и бездарност с повика с кои да бъде България?Първият отговор,който ни дължите, е кога ще се изметете - вие и вашите неуки (и неграмотни) министри като Ал.Николов например. Това, че се облягате на единомислие в ЕС няма да ви помогне: Урсула е като вас и прикрива своята обърканост с поредните санкции към Русия. Байдън ви насъска и сега ви гледа сеира. А вие сте принудени да вдигате цените.Докога?
284
2
 
16
 
! Отговори
митко преди 1 година
След днешните ексцесии в центъра на София незабавно трябва да се забранят развяването на чужди знамена в България.Било то украински или руски.Случилото се в подлеза на ректората е срамно и позорно.Тук е България и се вее само българското знаме.Всички украински,руски,американски и всякакви ***-вън от България.
283
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На страната на парите сме. Интереса клати феса.
282
7
 
12
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 година
СЛАВА НА РУСИЯ!