ПП: Въпросът днес е дали сме на страната на мира или на диктатора

Партията няма да е балансьор, а ще бъде водеща сила
Обновена: 4 май 2022 11:13 | 4 май 2022 10:10, Камелия Цветанова
445
ПП: Въпросът днес е дали сме на страната на мира или на диктатора
Снимка: БГНЕС

ПП досега е била разглеждана като балансьор в коалицията, но сега ще поеме водещата роля като първа политическа сила, отсече в декларация от името на ПГ на партията Андрей Гюров.

Още по темата
"Живеем в най-тежките за България и Европа времена от 70 години насам. Никой от нас не е очаквал, че ще има война, галопираща инфлация и жестоката енергийна криза. Въпросът е къде стоим и да поставам на изпитание ценността ни система. Всеки от нас днес носи огромна отговорност. Изправени сме пред въпроса от коя страна в историята - дали на страната на демокрацията, или от страната на диктатурата тормоза на гражданите, неспазването на международното право, убийствата на цивилни“, каза той.

"Ще сведем ли глава пред насилника, или ще се позиционираме като лидер на Балканите през международната общност. Ще настояваме ли за енергийна независимост. Изборът не би трябвало да е сложен, ако агресорът не се месеше от години във вътрешните ни работи, не лееше пропаганда от години", каза Гюров.

Според него за България в тази ситуация следва решителност.

"Досега ние от ПП бяхме разглеждани като неопитните и балансьорите. Това време свърши. Партиите от коалицията се обединиха да защитават интересите на гражданите, да спрат корупцията, да са гарант за нашата независимост, да утвърдят България като силен член на НАТО и ЕС", каза Гюров.

"Обръщам се към партньорите ни - оценяваме всичко, което свършихме заедно, въпреки ужасните кризи, и че бяхме задушавани от опозицията и техните токсични кадри на всички нива в държавата, ние постигнахме много", каза той.

Като примери за успехи той посочи увеличените заплати на лекари, сестри, учители, компенсациите за бизнеса за тока и газа, мораториума на цената на тока, Плана за възстановяване и устойчивост.

"Време е да намалим червените линии и извиването на ръце и да не забравяме, че сме един отбор. Разчитаме на вашите силни и единни позиции", каза Гюров.

Според него от ГЕРБ и ДПС не са били градивна опозиция, а и няма да бъдат. Той ги обвини, че се опитват да саботират управлението и работят против политическата стабилност на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
11
 
! Отговори
Суверена преди 1 година
тоя даже няма да го коментирам.
280
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нато незабавно да обяви война на русия
279
7
 
17
 
! Отговори
Z преди 1 година
СЛАВА НА РУСИЯ!ПОБЕДА!
278
3
 
24
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
Определено сте на страната на ДИКТАТОРА, ако още не сте се сетили! Ама в харвард не се учи история между 1939 и 1945 година!!! Западняците дори учат в училищата че те са спасили ЕВРОПА от Хитата! За рашките се споменава, че само са се мярнали там! Ако питате някой западен младеж за ВСВ няма да ви каже че 20 млн рашки са загинали там! Цялата история се пиодменя, за да се унищожат славяните! Затова е и тоя глупав проект РСМ!!!
277
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой агресор?Онзи агресор Зеленски,който осем години бомбандираше Донбас или другия агресор Путин,който окупира Донбас?И двамата са диктатори,които забраниха свободата на словото и опозицията.Моля,уточнявайте се кой от двамата!
276
8
 
3
 
! Отговори
asd преди 1 година
ЦЕлта е агресора да спре до там и да се върне. Затова се помага на защитаващия се. Иначе агресора никога няма да му стигне постигнатото и ще спре още по-късно и пак с оръжия.
275
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Успех на Русия, нека по-бързо ликвидира фашистката бърлога наречена Украйна!
274
0
 
13
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 година
До Кико: Кико, защо пишеш г'лупости? Царското семейство Романови са застреляни, гилотиниран е Луи 16-ти във Франция и кралица Мария Антоанета, а преди това е обезглавен Чарлз Първи в Англия. Чети историята за да не се излагаш. ....................................................................................................................................... Не че има връзка с темата.
273
1
 
26
 
! Отговори
За мир или за война? преди 1 година
Въпросът днес е дали сме на страната на мира, или на войната. Украинската армия е с отстъпление, нищо не е спечелила. Ако сега Украйна преговаря за мир, ще загуби само Донбас и Луганск. Ако преговаря след месец-два, ще загуби и Харков, а след още месец - два може да загуби и Одеса. Но на Зеленски му дърпат конците от САЩ - искат те воюват до последният украинец.
272
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слушай пич ,като си толкоз ербап, хващай калашника и бегом в Украйна , само тогава ще застана на твоя страна , а от парламента не ми "чети морал" !
271
2
 
24
 
! Отговори
тя преди 1 година
С оръжие , не си на страната на мира !
270
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм на страната на диктатора!
269
0
 
19
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Отивай на фронта !
268
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войни е имало винаги, Гюро.
267
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Застанете на страната на България и българите. Тя е единствено правилната да нас. Оставете Русия и Украйна да решат своите проблеми по между си. Да преговарят и да свърши този конфликт, от който, както се вижда, страдат всички европейски народи.
266
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България никога няма да прости комунистическата окупация 44-та. Тези същите хора искат отново да хвърлят Източна Европа в бездарния си режим. Нация от алкохолици и диваци никога повече в Европа!
265
0
 
10
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Липсата на анализ на конкретни факти се превръща в неистово желание за повръщане.
264
3
 
30
 
! Отговори
питане преди 1 година
След първата свет.война България плаща репарации. След Втората световна война България плаща репарации. КОЛКО ПЪТИ ТРЯБВА ДА НАСТЪПВАМЕ МОТИКАТА, ако почне ТРЕТА световна?
263
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е на страната на мира НЕ ПРАЩА ОРЪЖИЯ, а се стреми към ПРЕГОВОРИ. С оръжие не се постига мир.
262
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Преди године в България имаше един балансьор, известен като Ахмед Доган. На една от конференциите на партията му, го убиха. Същото се случи и с лидера на Герб. С такива балансьори, нищо добро не чака България. Като допълнение, генералите да си гледат армиите, а не да управляват. Честит Гергьовден !