Украйна елиминира руски генерали с разузнавателни данни от САЩ

САЩ дават информация за местоположението на руските сили
5 май 2022 13:15, Елка Василева
165
Украйна елиминира руски генерали с разузнавателни данни от САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Разузнавателна информация, предоставена от САЩ на украинската армия, е направила възможно елиминирането на няколко руски генерали, участвали в украинския конфликт, пише в. "Ню Йорк таймс", като се позовава на източници от американските служби, поискали да останат анонимни.

Десетина руски генерали са били елиминирани от украинските сили благодарение на информация, предоставена от американските разузнавателни служби, съобщи "Ню Йорк таймс", като се позова на няколко високопоставени американски представители.

Още по темата
Украински представители заявиха, че украинските сили са убили десетина руски генерали на фронтовите линии на войната в Украйна - брой, който учуди военните анализатори, отбелязва американското издание.

Предоставянето на информация за руски генерали е част от усилията на правителството на американския президент Джо Байдън да дава разузнавателни данни на Украйна в реално време, включително какви са прогнозите на американското разузнаване за придвижването на руските войски. Източниците на "Ню Йорк таймс" не уточняват точния брой на руските генерали, убити благодарение на американската разузнавателна информация.       

Съединените щати са фокусирали усилията си върху предоставянето на информация за местоположението на руските сили. Украинските сили комбинират получените от САЩ данни със собствената си разузнавателна информация, за да извършват удари, при които са елиминирани висши руски офицери, изтъква американският всекидневник.

Предоставянето на разузнавателна информация от САЩ на Украйна има сериозно въздействие върху хода на бойните действия. Споделянето на подобна информация от САЩ с техен партньор е относително рядко явление, пише "Ню Йорк таймс".

Откакто офанзивата ѝ срещу Киев пропадна, Русия се опита да прегрупира силите си, като се концентрира върху настъплението си в Източна Украйна, което досега протича бавно и с променлив успех.

Американското правителство се опитва да пази в тайна голяма част от разузнавателната информация, с която разполага, за да избегне ескалация на конфликта и да не провокира руския президент Владимир Путин да предприема по-широкомащабна война, отбелязва американското издание.

Американският министър на отбраната Лойд Остин заяви миналия месец, че САЩ искат "да видят Русия отслабена до степен, в която да не може да прави нещата, които правеше, когато нахлу в Украйна", припомня "Ню Йорк таймс".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
5
 
! Отговори
Никой преди 1 година
САЩ ги виждаме в реално време как водят война в Украйна срещу Русия, но нещо не им се получава като в екшън филмите.
88
4
 
4
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Елиминирайте и болния луд пес в бункера и да се приключи с тази простотия.
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Христо Христов.......Да, днес по-малко от 70 рубли се обменят за долар. А преди 2 месеца доларът беше 115 рубли!
86
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американски генерал отрича! Укрофейк! Има убити двама генерали, но тук ги изкараха много! А ла гер ком ла гер!
85
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано сащ се распадне
84
11
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Не останаха руски генерали.Украинците ги отстрелват като на сафари.
83
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз видях по телевизията всичките генерали живи и здрави. Даже видях, че Сталин, Хитлер и Чърчил са живи. Маршал Жуков също, че и фердмаршал Ромел. Често, гледах ги по телевизията. Движат се, приказват, смеят се ... Живи, няма майтап! Живи като 10 руски генерали в Украйна.
82
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В края си СССР имаше 12 000 генерали, САЩ - 1080! Тотална девалвация на генералските пагони. Последен пример от Русия - Шойгу сложил генералски пагони на три от метресите си. Ама тия яки и дашни тьотки няма да идат на фронта, че я станало нещо като с Герасимов...
81
13
 
10
 
! Отговори
джо преди 1 година
Стига с тези плоски номера, то няколко пъти арестуваха Шойгу и целия щаб, но укрите продължават да ядат пердах.
80
9
 
11
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
ХА ХА ХА там в Русия, ако пратят само генералите, полковниците и подполковниците, на война, ще съберат 500 хил. армия! Зел ко да мисли за неговите генерали дето сега са като миш ки в капан в мариупол и съвсем скоро ще се самоизядат там. Днеска не на цис ткияя-т полк а з о в поставил ултиматом на рашките да замени 15 цивилни за тон храна!!!??? Тия все едно о би рат банка някъде, а нашият Киро ще им поправя оръжията! Те ро ризма не е само там, а и тук и в европа, защото го поддържаме!
79
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски като шмръкне и веднага убива поне 10-20 руски генерала.А за разгрома на руснаците да не говорим.Е ги на натикани са в миша дупка-едно парче земя има-няма 18 млн кв км.С два милиона войници и 6000 атомни бомби накръст.Всеки момент ще ги разгромят.Само белото да не свършва.
78
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да знаете в един момент ще стане нещо неочаквано,смсисъл както са казали само по високото ще оцелеят хората, щот таз бомба от подводницата по сащ такова цунами ще направи към европа,че на халката в сливен пак ще си поят добитъка
77
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и Москва им потопиха по този начин. Май тази война няма да мине без големи бум.
76
14
 
23
 
! Отговори
ахахах преди 1 година
На укрите всичко им е като "призракът от Киев", дето свалил 23458976324587 самолета. Лъжи, само лъжи.
75
19
 
23
 
! Отговори
ахахах преди 1 година
Какви руски генерали бе, още ли кльопате лъжите на наркоманчето? Наскоро уж бяха "убили" един техен генерал, той пък взе че се появи на камера, възкръсна. През последните дни разпространяваха лъжата че Герасимов бил "тежко ранен", а вчера с цялото си нахалство се появи здрав на пресконференция. Лъжа след лъжа - само това могат укрите, единствените им победи са в техните лъжливи сайтове и социалките.
74
5
 
6
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Калеко Алеко--- Цялата истина събрана в едно сложно изречение. Казвам "сложно", не като граматически строеж, а като трудно за разбиране от "младата форумна гвардия".
73
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пффф, война не се води така Вовка. Ако беше Сталин, още през 2014 г. щеше да има ново море, Окрайна, а други щяха да хвърлят бомби извисоко на тези, дето се опълчват на Сталин, да не се получи пролив на друго място
72
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко лицемерие и злоба. Само така, разделяй и владей.
71
17
 
25
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Путинските генерали се оказаха ниска летва, можеш да си играеш с тях на Пейнтбол и пак ще ги елиминираш, като и безаналоговата им техника ... безграничната военна мощ на путинова Раша е просто зле скалъпен кремълски фетиш, който не е мръднал от времето на ВСВ-то и разпада на СеСеСерето ... !!!
70
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко руско е менте, като цялата им пропаднала държава и нация... Затова в Украйна ги трепят, като гнycни xлeбapки.