Украинският премиер към България: Бъдете по-смели

"Ние не сме нападали никого", заяви Володимир Гройсман
8 май 2022 13:50, Петя Славова
445
Украинският премиер към България: Бъдете по-смели
Снимка: БГНЕС


"Трудно ми е да кажа какво планира Путин. Смятам, че Украйна и целият свят трябва да отбелязват истинските дати, а не тези, които са възникнали вследствие на пропагандата на Русия." Така коментира датата 9 май най-младият премиер в историята на Украйна Володимир Гройсман пред Нова тв. Бил е министър, депутат, кмет и председател на Върховната Рада.

"В продължение на десетилетие  те се опитваха да изтрият нашата национална памет.Украинският дух винаги е бил много силен. Путин е натрупал много омраза към украинците. Той взе решение да прояви цялата си омраза към хората и предприе ракетни обстрели, бомбардировки, масови убийства.", заяви той.

Още по темата

Според него Путин иска господство. "Иска да пороби всички. Неведнъж съм казвал, че Путин е дяволът в нашето съвремие. По същество той е Хитлер. Това е геноцид срещу украинците.", категоричен бе Гройсман.

Той коментира и разделението на българското население по въпроса за войната в Украйна: "Искам да кажа на вашите политици, които се опитват да подкрепят Путин следното: "Първо решете за себе си дали сте на страната на доброто, или на злото".

Той благодари, че българските депутати решиха да предоставят хуманитарна, финансова и военнотехническа помощ на Украйна, но не взеха решение за военната техника, а само с ремонт. "Бъдете по-смели.", апелира Володимир Гройсман.

На въпрос дали Зеленски е трябвало да се срещне с Путин и да търси решение по дипломатически път, той заяви:  "Нашият президент много пъти е потвърждавал желанието си да го направи. За териториални отстъпки не може да става дума. Те трябва да ни върнат целия Донбас и Крим.  След победата ни страната ни ще бъде възстановена, въпреки че ще отнеме време.  Ние не сме нападали никого."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОГАТО СБЪРКАН УКРАИНСКИ УПРАВНИК БЪРКА СОБСТВЕНАТА СИ ГЛУПОСТ С НЕЧИЯ ДРУГА СТРАХЛИВОСТ, ПРЕДИЗВИКВА САМО СЪЖАЛИТЕЛНИ УСМИВКИ. ХЕЙ ГРОЙСМАН, КАКВА ЦЕНА СИ ГОТОВ ДА ПЛАТИШ ЗА "ВОЕННАТА ТЕХНИКА". КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ЗА ЛИНИЯТА ОДЕСА-ПОЛТАВА-ПЕРЕШЧЕПИНА?
289
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безобразно нагъл
288
2
 
8
 
! Отговори
Драгомир Шишев преди 1 година
Какъв противен ***!
287
2
 
7
 
! Отговори
Много са нагли преди 1 година
Кога украйна ще спре транзита на руски гази съответно печалбата от 2 милиарда евро? Ани дава тон в живота и да иска,иска, иска...да се самоубием за кефа на Хазарите.
286
2
 
6
 
! Отговори
Много са нагли преди 1 година
Бежанци са е съседна , гранична държава, а България не е такава. Рус са икономически емигранти и екскурзианти.Бежанските центрове са празни.Бегом марш там ,тарикати
285
6
 
20
 
! Отговори
На м преди 1 година
Не се говори на друга държава в повелително наклонение. Колкото и тежко да е положението в родината ти.
284
1
 
20
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Нашия уе "смел", но само пред превозвачите, на които най-нагло им каза: "ако не ви харесва, вратата е ей там зад вас". Тази негова "смелост" за съжаление бе увековечена чрез аудио запис, за да можем още повече да намразим това човеченце, което заслужава бесило или в най-добрия случай разстрел.
283
11
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 година
Българите вече сме оказали помощ ама няма кой да я отрази, писах на кой ли не, звънях къде ли не, партии, нго-та, министерства, дотук подкрепа никаква. А съм направил най-добрия сайт за Украйна с над 500 линка и видеа и почти всичкото инфо дето го има по темата и дето може да е от полза, най-полезната информация и линкове дето ги има в момента събрани на едно място, здравеопазване, образование, цивилна защита, транспорт на бежанци, настаняване и всичко друго на едно място generalzhelezniy
282
18
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Как изтощават военната сила на Русия с продължителна война в Украйна и после ще им го сложат бавно и болезнено запада и Америка!! Очаквам за в бъдеще Газпром да стане Европейски газ за газ за целия съюз
281
0
 
0
 
! Отговори
ДЕ преди 1 година
До Анонимен 299 КЪСМЕТ ДЕ
280
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите са смели. Точно за това, никой нормален българин няма да окаже подкрепа за Украйна във формата, в която се надява зелински - протежето на западната упадъчна култура и деспотизъм.
279
11
 
23
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
Смели сме ! И ще го покажем на 9 май ! Ден на Победата ! Успех Путин !!!
278
4
 
25
 
! Отговори
Deutsches Maedel преди 1 година
Говори за смелост, а е на топло и сигурно.
277
26
 
7
 
! Отговори
Ме преди 1 година
За да сме смели, трябват топки. Ние, такива атрибути нямаме.
276
9
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите към него: Ти не ни давай съвети, че като ви гледаме до къде стигнахте с вашата смелост, вече нямате държава!
275
35
 
8
 
! Отговори
КЛИЧКО vs ПУЛЕВ преди 1 година
ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАКВО СЕ СЛУЧИ....... КОМУНИСТИ Д ОЛНИ, НЕ РАЗЧИТАЙТЕ НА ПУТИН...... ПУТИН Е СТРАХЛИВ ДРЕБОСЪК, С ЧУВСТВО НА МАЛОЦЕННОСТ.... МОЛИ СЕ НА КАДИРОВ, ДА ГО БРАНИ ОТ КЛИЧКО.....
274
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типично за украинците. С наглост и нахалство смятат че всичко се постига.
273
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме минали през възродителния процес ти ли ще ни учиш бе фашист
272
0
 
18
 
! Отговори
Danyor преди 1 година
Гройсман е бивш украински премиер. По времето на Порошенко.
271
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво стана сега ?? Писмото май не било от Зеленски, а от Кулеба. Не били компютри, а компоти. Съвсем се оплетоха и колкото повече лъготят, толкоз по-страшно става. Илзиза, че НС се строил под лъжата на един чужд посланик. Унизителна история! Кирчо направи така, че на нас да гледат като на бананова република!