Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим

Москва: Влизането им в НАТО ще е грешка със сериозни последствия
16 май 2022 14:45, Елка Василева
364
Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви днес, че Финландия и Швеция не бива да хранят илюзии, че Москва просто ще се примири с тяхното встъпване в НАТО, което по думите му ще е грешка с "дългосрочни последствия", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
"Общото равнище на военно напрежение ще се повиши и предсказуемостта в тази сфера ще намалее. Жалко е, че здравият разум става жертва на някаква фантомна представа за това какво трябва да се прави в създаващата се ситуация. Това е поредната голяма грешка с дългосрочни последствия. Но какво да се прави, такова е нивото на тези, които приемат днес решения в съответните страни", констатира високопоставеният дипломат.

По думите му встъпването на двете северни страни в НАТО "променя радикално ситуацията", което е плод на "абсолютно невярното и изопачено възприятие за случващото се в света".

Според Рябков за Русия е "съвършено очевидно", че сигурността на Швеция и Финландия няма да се повиши с влизането им в западния алианс.

"А в каква форма ние ще гарантираме своята сигурност след измененията на натовската конфигурация е отделен въпрос. Всичко ще зависи от това какво ще бъде практическото следствие от очакваното присъединяване на Финландия и Швеция към северноатлантическия съюз", каза заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков и добави: "Те - в Брюксел, във Вашингтон и другите натовски столици - не трябва да имат никакви илюзии, че ние просто ще се примирим с това".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
16
 
9
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
#15Глупости,влизането в Нато украинците го писаха в конституцияя при Порошенко..Точно Украйна е прокси на Америка
26
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недей ми говори че САЩ били домокрация всеки ден масови убийства там имам колега има дъщеря там вика крием се в къщите да не ни гръмне някой луд на улицата
25
7
 
24
 
! Отговори
TT преди 1 година
Ушанките не разбраха ли че никой не ги бръсне вече за синя слива???
24
19
 
8
 
! Отговори
Турция не преди 1 година
блокираха ли членството на Финландия и Швеция още онзи ден? Защо се пишат такива статии, все едно членството им е вече факт?
23
7
 
26
 
! Отговори
Разговор преди 1 година
-Влизането ви в НАТО заплашва русия.. -Но НАТО е отбранителен съюз. - Точно така.Влизането ви в нато заплашва възможността Русия да ви заплашва.
22
22
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Единственото което печелят финландци и шведи е, че ако стане трета руснаците ще им метнат и на тях ядрени подаръци. Всеки народ си шета на акъла.
21
3
 
9
 
! Отговори
Непримиримите преди 1 година
Познавах едно хлапе навремето, все скачаше на децата и понеже беше слабак ядеше сериозен бой, но беше непримирим и на следващият ден пак скачаше. Беше куражлия и ако не представляваше толкова жалка картинка щеше да буди респект..
20
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Немат оправия сибирските неандерталци, после целия им свят им бил виновен.......хахахахаха :)))
19
9
 
51
 
! Отговори
Това е наглост! преди 1 година
Първо събуждаш страховете на малките държави с това непредизвикано и с нищо неоправдано нападение над Украйна и когато те решат да подсигурят по някакъв начин своята сигурност ги уверяваш,че за тях няма никаква опасност,че са предвидим и надежден съсед и ако и това не проработи ги заплашваш с какво ли не!.Така няма да стане Товарищи!
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Красимир Костов събра ли новата.група караш ли за наша сметка приятно обучение дано ги заведеш на магистрала на нощпно и извънградско дано
17
5
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Бх ти и "Канадската борба" м/у нато и Русия!....И двете страни са ербап,обаче предпочитат ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ да си извиват ръцете НА МАСАТА .....А публиката,като например НИЕ,да подскача,крещи,ръкопляска,вика "УУУ!"...и така.....Ега ти ЩУРАВИЯ СВЯТ !!!!
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ВиготураНато не е битак с евтини стоки, нито пък стандарт на живот... Удоволствието се заплаща... Това, че тея гугутки са ги надупили, си е чисто техен проблем.
15
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така само потвърждава, че решението на Финландия и Швеция е единственото правилно, ако искат да продължат да съществуват като суверенни държави. Де факто руския заместник министър казва, че Русия ще ескалира военното напрежение. Следователно тези страни са по-добре защитенив НАТО. :))) Абе всички ли руски дипломати са били двойкари в училище или само тия по най-високите етажи?
14
10
 
45
 
! Отговори
българин преди 1 година
Русия не е в състояние да поучава независими държави като Швеция, Финландия и която и да е друга държава какво е най-добре за тяхната сигурност! Русия по-добре да си гледа своята сигурност, че като гледам се саморазрушава! По скоро НАТО би помогнало на Русия да се съхрани, но тя няма да се откаже от самоубийствените си мисли и намерения! Защо Русия нападна Украйна на първо време?Украйна никога не е искала да влиза в НАТО, а само в ЕС! Впрочем, това съвпада напълно с исканията на Сърбия!
13
9
 
49
 
! Отговори
Виготура преди 1 година
Русия ще накара цяла Европа да влезе в НАТО. Бахтиии и успешната им стратегия
12
10
 
60
 
! Отговори
Москвичи преди 1 година
Представям си как рашистите нахлуват в Швеция и Финландия с новите си безаналогови москвичи.
11
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този няма да влиза в НАТО, онзи също, другите които са след 1997г.да излязат от него..?? НАТО независима организация ли е или под руска опека. Баасиии нагляритее.
10
10
 
49
 
! Отговори
Дългосрочни? преди 1 година
Тоя побелял дядо за какви дългосрочни последици говори? Той краткосрочен план трябва да си напечата некролога. Също и Путин ,че рака му вече трудно се прикрива.
9
5
 
14
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Браво Рябков не се примирявай , а нападай , нападай. Ние в България в това те съветваме. Още това лято. В противен случай ти трябва да охраняваш тая граница ЯКО. Защото знаеш ли какво може да ти се случи?
8
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
скоро ще молите Европа болни изперкали алкохолици, след 2-3 години ще сте на нивото при Елцин:)