Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим

Москва: Влизането им в НАТО ще е грешка със сериозни последствия
16 май 2022 14:45, Елка Василева
364
Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви днес, че Финландия и Швеция не бива да хранят илюзии, че Москва просто ще се примири с тяхното встъпване в НАТО, което по думите му ще е грешка с "дългосрочни последствия", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
"Общото равнище на военно напрежение ще се повиши и предсказуемостта в тази сфера ще намалее. Жалко е, че здравият разум става жертва на някаква фантомна представа за това какво трябва да се прави в създаващата се ситуация. Това е поредната голяма грешка с дългосрочни последствия. Но какво да се прави, такова е нивото на тези, които приемат днес решения в съответните страни", констатира високопоставеният дипломат.

По думите му встъпването на двете северни страни в НАТО "променя радикално ситуацията", което е плод на "абсолютно невярното и изопачено възприятие за случващото се в света".

Според Рябков за Русия е "съвършено очевидно", че сигурността на Швеция и Финландия няма да се повиши с влизането им в западния алианс.

"А в каква форма ние ще гарантираме своята сигурност след измененията на натовската конфигурация е отделен въпрос. Всичко ще зависи от това какво ще бъде практическото следствие от очакваното присъединяване на Финландия и Швеция към северноатлантическия съюз", каза заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков и добави: "Те - в Брюксел, във Вашингтон и другите натовски столици - не трябва да имат никакви илюзии, че ние просто ще се примирим с това".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
8
 
35
 
! Отговори
Бен преди 1 година
Вие руснаците сте били големи пъзльовци .Никой от културните страни няма да ви напада.Страдате от параноя, и може да направите света неузнаваем.
266
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия къде се намират света се движи напред а те са останали във феодалния строй дори войната им и е зверска от средноковието нямат капка милост за хората дето умират и избиват сега заплашват и други суверени страни и техния избор
265
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само тарамбука с липсващи хромозоми си мисли че НАТО е заплаха за тези, които всъщност нападат суверенни държави. Ама то в росии и България тарамбуки да искаш.
264
7
 
13
 
! Отговори
До 266 преди 1 година
Ама те черните там също са американци бе ейй, а и те убиват много повече, дори най-голямата престъпност е именно от тях ! Но които са кадърни, са станали уважавани и богати, без значение на цвета им ! А в Русия такива демонстрации биват потушавани с груба сила, да не говорим там пък колко са избити и затворени само заради критики към режима !
263
5
 
26
 
! Отговори
До 257 преди 1 година
Това е най-ценното, че ВСЕКИ Е СВОБОДЕН ДА ИЗБИРА!!! Преди 1989 тук не беше така и това беше ЕДНА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГРЕШКИ и КОМУНИЗМЪ СИ ОТИДЕ!!
262
9
 
31
 
! Отговори
anon преди 1 година
"не хранете илюзии" - ама руснаците верно си живеят на някаква си тяхна планета... мислят си, че някой си прави някакви илюзии относно тях или въобще ще ги пита за каквото и да е било или ще се съобразява... ***. настроиха целия свят срещу себе си защото си повярваха, че феодалния строй в които живеят е по- добър от свободния капитализъм. показаха, че нито имат политици, нито армия а просто за мизерници с ядрено оръжие. всичко което им се случва и ще им се случи си го заслужават.
261
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мислех, че днес когато вожда и учителя на руската орда е под упойка на операционната маса ще се мине без заплахи, ерчене и топорчене но уви.
260
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
265 хората да, те искат мир. Но не и елитите. При мир губят пари, а това е неприемливо за тях. Така че бъркаш. Света се управлява от няколко групи елити, които никога няма да спрат да правят войни докато хората не ги изметат от върховете. Но и това е доста трудно, защото хората са овце. Та, грешиш. Искат война и ти и аз не значим нищо с желанието си за мир.
259
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Русия трябва да решава какво да правят суверени държави Нато е отбранителен съюз и няма да ги напада ако не беше така досега Нато да ги е изпепелил Всички държави се притесняват от агресията и злобата на Русия и затова влизат в Нато тази война в Украйна е кървава разрушителна и варварска кой иска това за държавата си
258
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 263 Трябва да си луд за да ходиш в Китай да учиш. Китай са пейст-копи на Запада. Нищо свое не са създали всичко е копирано.
257
0
 
8
 
! Отговори
До 257 преди 1 година
На запад съм живял повече от 20 години, глопчо, и то в различни страни, загуби баса !
256
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
264 а американците какви са когато убиват черни, правят стачки уж за правата си и трошат и ограбватмажазини? Само питам, да не вземе да излезе че американците са станали руснаци?
255
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, което направи другаря от раша е, че света се ОБЕДИНЯВА!!! Всеки иска мир! Сам си е виновен и все по-изолиран!!! Накрая няма да му трябва 30 метра маса, защото сам ще си седи!
254
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАШИТЕ СА ФАШИСТИ УБИЙЦИ И МАРОДЕРИ
253
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
256 едни от най-добрите университети в света са Китайските. В топ 50 са, а технологичните са в топ 5! Но не ходите в Китай, не защото е зле, а защото не знаете езика. Хайде да си го кажем честно. Отивате там, където поназнайвате езика. В повечето случаи са Англия и САЩ заради английския, после е Испания и Франция. Не е заради друго. Спри да лъжеш.
252
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се примирите, иначе ще ядете бой.
251
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много се забавлявам с Матрьошките всеки ден излиза по една и започва неистово да *** по Запада Кучето си лае кервана си върви
250
7
 
17
 
! Отговори
В НАТО преди 1 година
РАШИТЕ СА ТОЛКОВА ОКЪСАЛИ СПЕШАВАТ ВОЙСКАТА И НАХЛУВАТ ДА КРАДАТ И ГРАБЯТ- ДИВАЦИ, АМА МНОГО БЪРЗО СЕ СЪРДЯТ И ОБИЖДАТ УБИВАТ РУШАТ ОБАЧЕ ИСКАТ И ДА ГИ ОБИЧАТ- НЕКА ФИНЛАНДИЯ И ШВЕЦИЯ ВЛЯЗАТ В НАТО УТРЕ РАШИТЕ МОЖЕ ДА ГИ НАПАДНАТ ЗАЩОТО СА ГИ ПОГЛЕДНАЛИ ЛОШО ИЛИ СА ГИ РУСОФОБИЛИ- ПРИГОТВИ СЕ ЗА ВОЙНА А АКО ИМА МИР ДОБРЕ.
249
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не си играйте игрички. Никой войник от нато не е ангажиран с друга европейска държава и няма да даде сърце и душа за война, дори и не за Русия.
248
7
 
18
 
! Отговори
До 247 преди 1 година
Така е, Щатите дори вдигнаха ограда срещу прииждащите милиони имигранти, а от Русия милиони се чудят как да избягат ! Наште путинофили обаче открай време са свикнали на черното бяло да казват , за да си избиват комплексите !