Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим

Москва: Влизането им в НАТО ще е грешка със сериозни последствия
16 май 2022 14:45, Елка Василева
364
Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви днес, че Финландия и Швеция не бива да хранят илюзии, че Москва просто ще се примири с тяхното встъпване в НАТО, което по думите му ще е грешка с "дългосрочни последствия", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
"Общото равнище на военно напрежение ще се повиши и предсказуемостта в тази сфера ще намалее. Жалко е, че здравият разум става жертва на някаква фантомна представа за това какво трябва да се прави в създаващата се ситуация. Това е поредната голяма грешка с дългосрочни последствия. Но какво да се прави, такова е нивото на тези, които приемат днес решения в съответните страни", констатира високопоставеният дипломат.

По думите му встъпването на двете северни страни в НАТО "променя радикално ситуацията", което е плод на "абсолютно невярното и изопачено възприятие за случващото се в света".

Според Рябков за Русия е "съвършено очевидно", че сигурността на Швеция и Финландия няма да се повиши с влизането им в западния алианс.

"А в каква форма ние ще гарантираме своята сигурност след измененията на натовската конфигурация е отделен въпрос. Всичко ще зависи от това какво ще бъде практическото следствие от очакваното присъединяване на Финландия и Швеция към северноатлантическия съюз", каза заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков и добави: "Те - в Брюксел, във Вашингтон и другите натовски столици - не трябва да имат никакви илюзии, че ние просто ще се примирим с това".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
249 и ти *** да си разтушиш душицата на запад. *** де! Нали всички все натам драпат. Бас държа, че не си живял и 1 ден на запад щом ги говориш тия работи. Спрете да си мислите глупости за живота във великата Германия, Франция или Англия! Защото илюзиите ви ще бъдат разбити на парчета. Но всеки е свободен сам да си пробва късмета. Пожелавам ви успех, чистосърдечно. Всеки успял българин е успех за България.
246
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Децата на руския елит на Запад ли учат или в Китай? Това е последния въпрос, след него темата приключва!
245
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раша, сам он! не ви харесвах досега, но срещу укрите-фашисти-да! Идвайте и мачкайте.
244
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 249и баба е с по-малко пенсия от заплатата ми, но баба има градинка и двор. Копае си доматите, чушките и картофите."/////////Ти къде си виждал руснак да копае, това и по филмите го няма, и затова внася домати и чушки от Турция и Средна Азия.
243
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубавата новина от дне е, че сле като Рено-Нисан напуснаха магучая и им национализираха завода, сега се възобновява производството на мАсквиййййййч! Всички родни русопати да се записват, защото още от днес се чака 15 години за последния писък в автоиндустрията! :))))
242
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
247 и всяка година се стрелят като**! Не знам на кой от какво му е писнало, но познавам не един и двама българи, които живеят на ръба в САЩ и ги говорят точно ей такива като тебе. Вие наистина ли мислите, че като отидете на вън и ще преуспеете? Сладури. Минимум 10 год ще работите като роби ще живеете като скотове, дори и да сте много кадърни. Но идете, вижте! После пак ще си говорим!
241
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те руснаците тайно си мечтаят да живеят на Запад и емигрират който иска да се развива и да живее добре тука има дето се опитват да пробутват опорки на Българите че не било хубаво да живеем със запада а с Русия направо да паднеш от смях кой иска да живее в *** да хваща влака щото и самолети няма за там
240
4
 
17
 
! Отговори
Горките Русофили преди 1 година
хич не им мина "военната операция" по план и сега даже още им е по - тежко, заради Финландия и Швеция ... пълен позор за кремълското джудже!
239
2
 
13
 
! Отговори
До 242 преди 1 година
Само дето в реалния живот почти всички търсят отдушник на запад, и почти никой в Русия ! Дори най-богатите руснаци го правят, а и децата си там пращат !
238
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
244 то и баба е с по-малко пенсия от заплатата ми, но баба има градинка и двор. Копае си доматите, чушките и картофите. Вади си вода от герана и се храни много по-здравословно от мене. Като капак на всичко, като й спре тока не се плаши, защото има свещи, има дърва за огрев и не й е студено зимата и даже ме кани да ида да си ме види, че й е мъчно. Милата ми бабинка! Та и с Русия така. Хем били зле, хем в криза са по-добре от нас! А иначе, дано света се вразуми и всички заживеем нормално
237
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще видим какво ще се случи на Филандия и Швеция всеки ден се публикуват заплахи от Русия явно това е новото нормално за тях да си плашат но дали някой го е страх от тях
236
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 242Аз така както виждам на света му писна от Путинова Русия, а не от САЩ, където всяка година се заселват милиони от цял свят, вкл. и руснаци.
235
2
 
9
 
! Отговори
snafu преди 1 година
Е както и да е. На зла круша зъл прът, дето има една дума. . И това ми бил супер-дупер гений, дето пресмятал 6 хода напред. Маани, маани
234
4
 
16
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
А сободният свят няма да се примири с нарастването на военните заплахи и агресия от страна на Русия ! Твърдението, че тя е застрашената, е гротескно и лицемерно !
233
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кви модели кви пет лева. Примитивна рус е с по-малък БВП от Южна Корея тръгнали световни модели да ми правят. Гладна кокошка просо сънува.
232
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук който пиши.. Не разбрахте че сащ и Англия диктуват, а ви с омраза гледайте Руссия и Путин. Да ви роби на англосакси и НАТО и еврогейци. Толково ви промит мозьк. Финляндия вчера сьмна без ток .слуша Европа не иска да плаща заповядай. Фабрики на Скандинавия затварат по сьща причина. ФАЛИТ НА ЦЯЛА ЕВРОПА...
231
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
228 има много елементарно правило в политиката, от което следва че при един империалист, който иска да завземе целия свят, рано или късно врагът му не само му дава отпор, но и обединява обидените и мачканите от същият империалист. Русия в момента е този духовен отдушник, на всички на които от години им е писнало от американците. А това ще повлече непредвидени (а може би пък предвидени) последици, които ще доведат до ясен двуполюсен модел, от който ще си патят народите и от едната и от другата ст
230
6
 
22
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Вижте колко просто племе е мужика - сам си го нахендри, после реве, че щяло да има последствия, хахах! Ама кой окупира Крим? Кой започна война в Украйна, а? Да не е баба ми? Хората в Скандинавия да не пасат трева, много ясно, че ще влязат в НАТО. А мужика когато и да е посягал натам, яко е бит. Сега ще е още по-лошо нач.кан и бит. Те с една Украйна се провалиха, какво остава другаде, смешници!
229
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците още не знаят кво ги чака... Като им пратим ЛГБТ-тата, Татко 1 и Татко 2, а след това им покажем и какъв хубав кючек играем, ще вдигнат байряка! Сега са смели, но още не са усетили силата на Европа... Айтита сега пишат програма за Тесла. Всяка кола произвежда ток, метали, газ и арпаджик. Ще видят те.
228
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 224"Очаквам създаване на нов съюз, който ще накара запада да изтръпне.))))))Айде, от кога чакаме този галактически АНТИНАТОвски пакт.Мераклийте нещо оредяват остана само един Ким Чен Ун.