Руски депутат иска смъртно наказание за батальона Азов

Украйна има нужда украинските герои да останат живи, заяви Зеленски
17 май 2022 19:20, Нели Христова
83
Руски депутат иска смъртно наказание за батальона Азов
Снимка: БГНЕС

Русия трябва да обмисли смъртно наказание за бойците от националистическия батальон "Азов", заяви руският депутат Леонид Слуцки, участващ в преговорите на Москва с Киев, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Въпреки че Русия е наложила мораториум върху смъртното наказание, трябва да "обмисли внимателно" възможността за налагането му на бойците от "Азов", заяви Слуцки в дебат в долната камара на руския парламент, след като над 260 от защитниците на стоманодобивния комплекс "Азовстал" бяха евакуирани.

"Те не заслужават да живеят след чудовищните престъпления срещу човечеството, които са извършили", каза още руският депутат.

Русия определя операцията като масово предаване. Украинската страна избягва да използва този термин и заяви, че бойците ѝ "са изпълнили бойната си мисия". Над 260 бойци, някои от тях тежко ранени, бяха изведени от завода вчера и отведени в два града, контролирани от проруските сили в Източна Украйна. По последни данни в завода остават още бойци, чийто брой е неизвестен, съобщава Асошиейтед прес.

Пълното превземане на завода би било значително постижение. Това би било най-голямата руска победа във войната до момента, може да освободи сили за настъпателни действия на други места в Източна Украйна, върху чието завземане се съсредоточават в момента руските сили.

"Работата по връщането на момчетата у дома продължава, и изисква деликатност и време", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

"Украйна има нужда украинските герои да останат живи. Това е наш принцип", добави той.

Олександър Данилюк, бивш секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна, заяви пред Би би Си, че тъй като украинските сили не са успели да освободят завода, договорената евакуация към контролирана от руските сили територия е "единствената надежда" за защитниците на "Азовстал".

Оставащите в завода все още "могат да го защитават", отбеляза той. "Но мисля, че е важно да се разбере, че основната им задача е изпълнена и сега трябва да бъде спасен животът им", подчерта Данилюк. Той добави, че евакуираните трябва да бъдат разменени за руски военнопленници, но Вячеслав Володин, председател на долната камара на руския парламент, заяви, че между защитниците на завода има предполагаеми военнопрестъпници, които не трябва да бъдат освобождавани, а съдени, отбелязва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
Радев преди 1 година
Брей за три месеца без аналоговата армия разрушиха един град и уж превзели един завод ту още има някой там,да се радват в русия дядовци ветерани окичени с медали по панелените боксониери,руснака за някаква фалшива слава ще даде у последната си риза,иначе пенсийки по 1350 рубли около триста лева
54
1
 
1
 
! Отговори
Emo преди 1 година
Криминалната отговорност е лична. Ако има лице на име Азов, да му докажат вината. Войници не могат да се съдят ако са военнопленници, освен при нарушаване на Женевската конвенция. Писаното по Интернет не е доказателство. Според пленниците заслужават респект, биха се над два месеца в тежки условия, под земята. Това говори за силна мотивация, а тя не е възможна без солидни морални и етични качества на личността. На камерите ги видяхме доста ясно кои грабеха като мародери.
53
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са най- кървавите убийци !
52
2
 
15
 
! Отговори
До Миленова преди 1 година
Объркала сте се, те не се смятат военнопленници, а военнопрестъпници. Доказателствата са събрани за тях. А в ДНР има и смъртно наказание. Освен това вече им е платено на роднините на тези нещастници от тези, които са ги спонсорирали до сега. И то не малка сума, за да замълчат завинаги.
51
6
 
14
 
! Отговори
Много странно, преди 1 година
докато "громяха" руснаците от подземията,язовците бяха хиперактивни в социалните мрежи...Откакто ги "евакуираха";),пазят радиомълчание или какво???Да не стана като с компютрите и компотите??:))))
50
30
 
9
 
! Отговори
Миленова преди 1 година
Ами вместо да си разменят пленници или предали се Русия счита,че е по-добре да бъдат унищожени тия бойци от Азов ?! Щом така искат руснаците украинците да се отнесът по същия начин със същия брой руски войници и ще са ... квит ?! Няма по-лесно от това !!!От това става още по-ясна позициията както на обикновените руснаци,така и на облечените с власт ... съвременни руски фашисти !!! Смърт за агресорите !!!
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали са евакуирани, не са пленени, защо да ги третират в някакви съответствия...
48
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този дето споменава Вагнер - да те питам от вагнеровци останаха ли , нали в Сирия им се случи някакво премеждие ?
47
6
 
7
 
! Отговори
Хфгщ преди 1 година
По един язовец на дулото на руските танкове към коя 😅.
46
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Вагнер" и прилагат хубави наказания, същите каквито азов обичат да прилагат, ама сега те са под ножа, пък и в сибир въздухът е чист
45
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя Победата за Рус е ясна. Големият проблем е кой ще изрине Укр тор от бг
44
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Варна са се разказвали някви със символите на азов, налазват насам, бягат..... Ама тук не ги искаме тези
43
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хванахте "нацистите". Прибирайте се. Добър повод да се предадете и да се приберете в Рашистан.
42
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тях смъртта е спасение. Агония дългогодишна за тези изверги фашистки
41
2
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
При 7000 руски премени дали струват 260 броя? Защото могат да станат на кайма.
40
10
 
10
 
! Отговори
Владо преди 1 година
Тъпчо. Те са герои.
39
8
 
14
 
! Отговори
Км преди 1 година
Под охрана в урановите мини .
38
10
 
19
 
! Отговори
форко преди 1 година
за нациста единственото наказание е растрел
37
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А натовското адмиралче Ерик Олсън дето изпълзя като лалугер от катакомбите, какво ще го правят. От него със сигурност добър "певец" ще излезе.
36
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
К стенке надо! Сразу! Друго различно от това е гъди-гъди...