Украйна: Русия се готви за продължителна война

Москва се готвила за окупирането на цялата Южна Украйна
118
Украйна: Русия се готви за продължителна война
Снимка: БГНЕС

Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че войната с Москва навлиза в "продължителна фаза", предаде БТА като се позова на Франс прес.

Още по темата

"Русия се готви за дългосрочна военна операция", заяви той във видеоразговор с министрите на отбраната на Европейския съюз и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. "Войната навлиза в продължителна фаза", добави той в речта си, която беше публикувана в профила му във "Фейсбук". Според Резников руските войски в момента укрепват позициите си на териториите, които заемат в Запорожка и Херсонска област, за да "преминат в отбранителен режим, ако се наложи".

"В момента основните усилия на Кремъл са съсредоточени върху опитите за обкръжаване и унищожаване на украинските въоръжени сили в Донецка и Луганска област" в източната част на страната, която отчасти е в ръцете на проруските сепаратисти, допълни той.

Пред колегите си от ЕС Резников посочи като цел на Москва и "създаването на сухопътен коридор, свързващ Русия с Крим" - полуостровът, който Москва анексира през 2014 г., както и окупирането на "цялата Южна Украйна". Той призова западните съюзници на Украйна да се координират повече в доставките на оръжие за Киев, "за да освободим нашите територии възможно най-скоро".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
СПОКО ,БЕ... преди 1 година
..АМЕРИКА ИМА МНООГО ГАУБИЦИ ....И ИМА КОЙ ДА ПРОИЗВЕЖДА НА ТОН......! НЕ Е , КАТО У РУСИЯ...!
95
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Честито Ако фантазиите ти ти помагат да не откачиш, аз съм изцяло за това да продължиш да фантазираш: това не променя реалността.
94
6
 
6
 
! Отговори
Честито преди 1 година
Първата батарея американски гаубици М777 е унищожена. На дневен ред са спътниците на Мъск. Да се готвят да отразяват Пересвет или да се вдигнат на 2000 км. Иначе заминават. Както и всички разузнавателни спътници в геостационарна орбита над Русия и Украйна. С-500 също навлизат масово в армията.
93
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не пишете за близо 700 нацита, предали се тази вечер в азовстал?
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЛОГИЧНО! - хахаха ... Това да не ти е някой американски филм, в който американците са добрите, а руснаците лошите? Във всяка война има интереси, а не добри и лоши. Всички, които убиват са лоши т.е. и двете страни са лоши. Коя от двете страни е по-лоша е друг въпрос, а и въпрос на гледна точка. Добрите са обикновените хора, които обикновено са убивани от едната от двете лоши страни. За съжаление живеем в лош свят, който се контролира от лоши хора и докато е така, ще има и войни. И така...
91
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Значи ... остава Русия само да чака, нали така? Тя държи козовете, има ресурсите и възможностите. Така е според такива като теб. :))))
90
2
 
11
 
! Отговори
тя преди 1 година
САЩ и Европа се готват за продължителна война , защото това ги устройва ! Пращат оръжие нон стоп !
89
12
 
8
 
! Отговори
Путинофил: преди 1 година
Извинявайте бг медии пиша ви от кремълската психиатрия! Вчера обявихме че Азофстал е "паднал" и показахахме 1 000 пленници, за разлика от нормалния свят, където се информира за 200 ранени по договерен размен на пленници. Днес пак водим боеве за Азофстал и приканваме защитниците да се предават. Не ни обръщайте внимание при нас е така, подържайте рус робските ни бг облъчени братя. Още днес за 66 път ще обявим, че Азофстал е превзет, а утре пак ще приканваме към предаване. Хаха
88
3
 
17
 
! Отговори
тя преди 1 година
Украйна получава милиарди за оръжие , Запъда иска войната да и безкрайна ! "Нека се трепат , ние да печелим " - това е тяхното мото !
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Логичния - ти въобще осмисляш ли значението на думата логика като я ползваш? Че това, което си написал може да е всичко друго, но не и логика :) Май и ти не знаеш какво е. Откъде ви идва такова самочувствие да се изказвате с такъв категоричен тон при условие, че не можете да формулирате елементарно причинно-следствени връзки дори в собствените си мисли:)
86
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колективния Запад се надяваше на блицкриг срещу Русия ама се закучи нещо. Що тъй.
85
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На следващите местни избори новия общински съвет логично ще махне чуждото знаме от пилона или от където е забучено. Тафталогията е случайна.
84
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Русия е в изолация___Не мисля,че е в изолация.Колониалните държави печатат фиатни пари,(долари и евро),срещу които получават реални ресурси.Повечето държави не желаят това да продължи.Когато американски служител казва,че половин милион загинали в Ирак са приемливи щети това е расизъм .Това е политиката на двойните стандарти на Запада.
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Логично е нелогично. Дори с главни букви и удивителен знак. Язък...
82
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори западни анализатори признават че времето работи за Путин. Ако с цялата масивна западна помощ не се постига блицкриг с обратен знак срещу руската офанзива то надежда всяка тука оставете. "Времето е наше"
81
6
 
8
 
! Отговори
Az преди 1 година
Приказките за блицкриг са измислици на западната пропаганда. Сами си измислят лъжи, после сами си ги опровергават. Да ве *** и у скапаняците.
80
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според логично САЩ са силите на доброто. За пръв път чувам такава логика.
79
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Русия... Нима не знаеш че Запада е двуличен. Ако няма материален интерес интусиазма и подкрепата бързо ще се изпари. Освен това украинците управляващи имат назидателно натрапчив тон който започва да дразни. Геополитическата обстановка се променя. ТСВ изглежда е неизбежна
78
17
 
6
 
! Отговори
ЛОГИЧНО! преди 1 година
Във всяка война винаги единият воюващ е по-силен от другия и естествено победител е по-силният. Реално погледнато войната в Украйна се води между силите на Доброто и силите на злото, т.е. между САЩ и Русия. Логично е, че примитивна Русия никога не може да победи Америка с нейната Космическа флотилия. Рано или късно /най-вероятно до края на годината/ Русия ще бъде сразена на бойното поле, а ония, които вярват в обратното са нелогични, защото нямат познания.
77
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министъра говори за "сепаратистите" в Донбас, но западната Пропаганда чрез своите троловете непрекъснато внушава сепаратизъм за руската страна и дори имат конкретни идеи по области. Това е отдавна измислен сценарий но сега им се отдаде случай да го тиражират. Запада е коварен и покварен. Факт..