Украйна: Русия се готви за продължителна война

Москва се готвила за окупирането на цялата Южна Украйна
118
Украйна: Русия се готви за продължителна война
Снимка: БГНЕС

Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че войната с Москва навлиза в "продължителна фаза", предаде БТА като се позова на Франс прес.

Още по темата

"Русия се готви за дългосрочна военна операция", заяви той във видеоразговор с министрите на отбраната на Европейския съюз и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. "Войната навлиза в продължителна фаза", добави той в речта си, която беше публикувана в профила му във "Фейсбук". Според Резников руските войски в момента укрепват позициите си на териториите, които заемат в Запорожка и Херсонска област, за да "преминат в отбранителен режим, ако се наложи".

"В момента основните усилия на Кремъл са съсредоточени върху опитите за обкръжаване и унищожаване на украинските въоръжени сили в Донецка и Луганска област" в източната част на страната, която отчасти е в ръцете на проруските сепаратисти, допълни той.

Пред колегите си от ЕС Резников посочи като цел на Москва и "създаването на сухопътен коридор, свързващ Русия с Крим" - полуостровът, който Москва анексира през 2014 г., както и окупирането на "цялата Южна Украйна". Той призова западните съюзници на Украйна да се координират повече в доставките на оръжие за Киев, "за да освободим нашите територии възможно най-скоро".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е в изолация тя загуби много от тази война как ще постигне целите си като е сама а Украйна е обезпечена с доста солидна подкрепа морална финансова и воена от Запада Украйнската армия става модерна и технологична с висок морал Бомбите който хвърля безразборно путин по градовете не му носят победа това е убийство на цивилни и разрушения но не и превес на бойното поле
75
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой,защо,кога ,как. На никой не му дреме. Важното е , че руснаците мачкат и отвъждат западните *** .
74
6
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Нищо няма да освободите, пичове. Държавата ви не е легитимна, народът ви не е легитимен. Относно укрепването на териториите... та нали това бе целта на операцията още в началото. Забежката към Киев като цяло се е наложила, за да се отслаби украинската отбрана. Другият вариант е бил да се атакува само от луганска и донетска области, но както обясниха руснаците още преди 2 месеца това нямало да осигури сигурност на тия територии. Та откриха топлата вода Зе и шайката му.
73
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 90 "Причина винаги има" И винаги "случайно" това са режими отговорни за геноцид и масови убийства. Иначе според русофилите причините са винаги "други". А особено ти, като българин, трябва да знаеш от процеса срещу българските медици в Либия, за какъв зловещ режим става дума: тайните ти служби да заразят УМИШЛЕНО децата на собствения ти народ с нелечима смъртоносна болест, за да можеш да извлечеш ползи за режима си, и да обвиниш за това невинни, заети с дълбоко хуманна дейност. Изродско.
72
4
 
11
 
! Отговори
До до анонимен 84 преди 1 година
Причина винаги има.Кадафи щеше да създава Африкански съюз с независима банкова система,златен динар като основна валута и нова икономическа система в Африка.Саддам Хюсеин се опитваше да продава петрола на Ирак за твърда валута,различна от петродолара.Така създаваше заплаха за ФЕД и централните банкери в Банката за международни разплащания,която контролира всички централни банки.Сега това прави Русия с рублата.Винаги става дума за печалба и власт.
71
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Не искам да те притеснявам, но от ден на ден ставаш все по-очевидна част от руската нацистка пропаганда и то по-много очевиден и неприятен за теб начин. Скоро тези, които са ти набили тези думички да ги повтаряш, ще бъдат съдени за военни престъпления и геноцид, което ще ги направи съмишленици на тези, които те досега използваха като прикритие за престъпленията си. Руския нацист вика "дръжте нацистите". Както казах, всяко малтретиране или убийство на предалите се е военно престъпление.
70
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък ти казвам, мога да те нароча за дикататор и да те избомбя. Изобщо не смятам да доказвам на ***, че която и да е война на САЩ няма никаква друга причина освен геополитически и икономически интереси. Хора дето си мислят, че собствената им версиа на нещата, е някаква подразбираща се истина, която другите са длъжни да оборват.
69
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 84 Какви заучени фрази? Заучени фрази са вашите, че САЩ започвал войни без причини. Аз питах да разбера кои войни са започнати без причини, и се оказва, че не можете да дадете пример за нито една такава. Безсилието ви е очевидно.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха ти твоите заучени фрази за САЩ като освободител, за аргумент ли ги имаш? Не правиш разлика между твърдения и аегументи..ама толкова си можеш.
67
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби ДНР и ЛНР са само формални наименования на руската окупационна администрация. Всяко престъпление от тях ще бъде записано на сметката на Русия, включително военни.
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 80 Ние не спорим. Ти нямаш никакви аргументи.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 79: с до-битък не мога да споря. Безнадеждно е.
64
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 77 Инфантилно е "обяснението" на русофилите за това колко "несправедливо" е САЩ да се намесва на такива места. Това не е изненадващо, от русофили съм чувал, че жената била собственост на мъжа и други подобни средновековни "възгледи", тъй че няма нищо чудно, че си мислят, че е нормално една диктатура да прави каквото си иска с народа си.
63
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 70 - обявявам те и те осъждам за геноцид над родата ти. Остава да те избомбя...на инфантили с инфантилми примери пояснявам
62
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 808 Украйна повтаря хода на Навални. Русия няма полезен ход в тази ситуация: ако избие предалите се, ще извърши военни престъпления, ако ги освободи, ще се спасят. С други думи, Зеленски пак наигра "шахматиста" в Кремъл.
61
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом джафкат така, значи скоро Русия ще спечели!
60
5
 
10
 
! Отговори
808 преди 1 година
До АнонименСлава Россия!
59
3
 
13
 
! Отговори
808 преди 1 година
До Пян_Гъ Вчера видях "героите" на зеления насмъркан клоун (261) как се предадоха в Мариупол. Зърнах и 2 явно западни мутри - един с очила и втори с кафяви дрехи. 52-*** на носилки. Разбира се, фашистката преса нарече този факт Евакуиране, а то си бе Пленяване. Долу се крият още. Сега следва лечение и съд. Някои руски депутати пледират за смъртно наказание на азовци, въпреки, че в РФ смъртното наказание забранено. Поживем, увидим.
58
10
 
3
 
! Отговори
Ходаренок преди 1 година
Русофили, напишете Михаил Ходаренок и чуйте с ушите си и вижте с очите си , как казва, че Русия е в политическа изолация от целия свят, и че тепърва нещата ще стават по-лоши за руската армия. Даже в Русия, даже хора, които не могат да бъдат обвинени, че симпатизират на Запада, говорят за това какво причини режима на Путин на страната. Вие ли знаете по-добре от самите руснаци?
57
4
 
11
 
! Отговори
Урките така пожелах преди 1 година
План (А) на Руснаците беше капитулация до 3 дни - Затова стигнаха до Киев, Но урките нали пазят интересите на запада - отказаха. План (B) беше капитулация до месц без много загуби. Тодава краварите се намесиха - почнаха да помпат оръжия и всичко прерастна до План (C) - тотална война н аизтощение - докато и последния укропитек изчезне. А запада с енадява Русия да се изтощи.