Турция блокира преговорите за присъединявана на Швеция и Финландия към НАТО

Това става часове след официално подаденото заявление за членство
19 май 2022 08:45, Петя Славова
92
Турция блокира преговорите за присъединявана на Швеция и Финландия към НАТО
Снимка: Bloomberg.com

Турция е блокирала започването на преговори за присъединяване на Швеция и Финландия към НАТО. Новината беше съобщена от ДПА и по информация на източник от Алианса.

Още по темата


Това става часове след официално подаденото заявление за членство от лидерите на двете страни. Турския президент Реджеп Ердоган е против членството, тъй като Анкара смята, че двете държави укриват представители на прокюрдската работническа партия, считана от Турция за терористична групировка.

Като мотив за налагане на вето върху присъединяването към Пакта Анкара изтъква и оръжейното ембарго, наложено от двете страни през 2019 г., предава Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
Никой не може да казва на Турция какво да прави !
73
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонимендеградация е да убиваш мирни граждани в Независима и Свободна държава както прави путин в Украйна,деградация е да опитваш да манипулираш хората като правиш опит да им насаждаш "ценности" само защото путин ти плаща...с ограбеното от Народа ти,деградация е да "виждаш"само врагове,деградация е да заплажваш живота...в Космоса...уникален...единствен..само защото искаш да си "император"на крепостни..21 век има луд като путин..руснак..убива мирни..за тоалетни чинии..и го обслужва Г,Д,И
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колективния Запад е бая глупав.
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До...Тотална деградация на ценности е да си започваш изречението и мнението с малка буква. Системно го правиш....
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! За първи път го одобрявам. Каквито и мотиви да изложи, при влизането в НАТО на тези две страни, световният мир е още по- силно е застрашен.
69
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
руснаците не позволяват на Украйна да живеят Свободно и да решават как да живеят!сега султана "решава"да наложи на Финландия и Швеция...кои да са приятелите им...как да живеят...това е нелепо хора...това е тотална деградация на ценности!!!тоя не забулваше ли жените...ама чел ли е корана?спазва ли го?не убива ли мюсюлмани в сирия?...къде е ония с прародината да ми набие минусите?и краде с брачедите си...къщи за гости...пелтекО...на ЕС прокурорите и да ...ЕС го превърнаха в...б.рдак!!!
68
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Западни подлогиг-жо митрохванала...нещо си,Финландия и Швеция ще станат членки...защото го искат!г-н ердоган върви и води турция по наклонената...не осъзнава,че от русия нама какво да вземе..ако взе няма ксъде да го продаде...всичко руско е презряно...осъзнато обикновенни хора не купуват нищо руско...поне следващите 1200 ще е така...путин от как го ваксинирах...откачи,ядрени...няма могат да излетят,опитваме да спеситм животи на руски...обаче путин не иска...
67
4
 
5
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
да си свари едно Ишкембе Чорбасъ, да ръгне повече чесен и лют пипер, да пъдне и да пий един айрянТ за успокоение. Следващитя месец и ДВЕТЕ държави са ЧЛЕНКИ на НАТО.
66
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 1 година
До Анонимен-49,ти какво искаш,да се кефим на дядо байдън,мустафа херо и на онзи трагикомик зеелевски ли.
65
1
 
9
 
! Отговори
Западни подлоги преди 1 година
стана ли ви сега ясно защо Русия не се безпокои ит "присъединяването" на Чухонците и Шведите
64
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Турция!!! Вече са ни най-добрия приятел!
63
11
 
35
 
! Отговори
тя преди 1 година
Браво на Турция - имат самостоятелна политика ! Това че са натовци не ги прави васали на СОЩ !
62
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще им накриви калпаците на шведите и финландците. Имат си собствени разработки и се готвят за война отдавна, Финландия е може би единствената, която провежда редовни военни сборове, няма и как да бъде с подобен съсед като ссср. Много малко хора знаят, че когато Червената армия обръща немците на Източния фронт се опитват да минат отново през Финландия, но не им се получава, заради изключителната координация на артилерията на независима Финландия, която в края на ВСВ воюва и с немците.
61
0
 
9
 
! Отговори
до македон преди 1 година
ти нали имаш български топки ! ама акъла ти е изпит от титовска югославия - нема веке юго, немааааа...
60
12
 
7
 
! Отговори
ДГД преди 1 година
Ахмак Доган може само ДГД. И без неговото съгласие ще минем. НАТО е овенна организация и има овенен устав. Ахмак-ът да го научи.
59
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХахахахаХохохохоОнез отпадъци помислиха че някой ще им постиле килим, задето забиват нож в гърба на съседката си.
58
8
 
29
 
! Отговори
Той преди 1 година
Ердоган си гледа интересите ,той знае че не може да се разчита на англосаксонците! За тях всичко е пари и за пари могат много лошо да те прекарат
57
12
 
8
 
! Отговори
хм преди 1 година
...току си беше откупил греховете със затварянето на Босфора за руски кораби след като купи С-400...
56
17
 
17
 
! Отговори
Менто преди 1 година
Така е в Европа! Дори и кенефчията реджеп има изисквания към управлението на общината! В неговия си хенеф никой няма право на претенции! Когато овците кажат - не стига храната, той им отвръща : имам гениално решение - ще нападна кюрдите! Овцете :ами ние?! Реджеп : вие ще ядете по-малко, иначе ще бъдете кюрди.!.
55
6
 
17
 
! Отговори
До 54 Сата Нато преди 1 година
Явно под оказване на помощ разбирате това че им помагат да се самоубият и съвсем да си разрушат и бе това фрагментираната държава. Вие знаете ли че самолетното бюро Антонов от 2014 насам не е произвело и един самолет. САЩ за това на Украйна защо не помогнаха по някакъв начин? Не само че не са помогнали а може би те са и една от причините. Конкуренция не им трябва. Трябваше им боксова круша и това си и направиха.