Зеленски: Русия воюва с неопитни войници на срочна служба

Според него твърдения на окупаторите за "чудесно оръжие" свидетелстват за провал
19 май 2022 07:10, Петя Славова
322
Зеленски:  Русия воюва с неопитни войници на срочна служба
Снимка: БГНЕС

Пропагандните твърдения на Русия за използването на ново "чудесно оръжие" свидетелстват за пълния провал на нашествието ѝ в Украйна, заяви тази нощ украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение, цитирано от УНИАН.

Още по темата

"Един от представителите на руската държава съобщи, че окупаторите били започнали да използват в Украйна. Уж за икономия на ракети", каза той. По думите му внимание привлича фактът, че на руската армия се налага да икономисва ракети, след като е изстреляла по Украйна над две хиляди ракети, които явно са били "основната част от техния запас от ракети". Зеленски отбеляза, че с повечето от руските ракетни удари досега е била унищожавана гражданска инфраструктура "без какъвто и да било стратегически военен резултат".

Според украинския президент всички са видели как воюва Русия - с неопитни войници на срочна служба, с мародери, които "за пръв път виждат нормална битова техника", със стара съветска бронетехника без съвременна защита и забранени фосфорни бомби, които опожаряват училища и жилищни сгради.

Володимир Зеленски припомни, че в пропагандата на нацистка Германия е има термин "вундервафе", сиреч чудесно оръжие, предава БГНЕС.

И сега Русия, колкото по-ясно осъзнава, че няма шансове във войната, толкова повече говори за някакво ново оръжие, което да осигури прелом във войната. "Всичко това свидетелства за пълния провал на нашествието", заяви президентът на Украйна в редовното си видеообръщение към сънародниците.

Вчера руският вицепремиер Юрий Борисов, цитиран от ТАСС, съобщи, че в Украйна вече се използва най-новият лазерен комплекс "Задира", който е по-мощен от предшественика си "Пересвет". По думите му такъв комплекс може "свободно да сваля различни класове дронове", като спестява изразходването на скъпи ракети от типа "Панцир".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
7
 
9
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Смятай колко сте слаби щом 3 месеца не можете да ги биете тези неопитни и и Стара армия от старо желязо. Смятай ако ва лепне барабар и НАТО с новата техника и редовата армия
163
5
 
14
 
! Отговори
Илиев преди 1 година
На Зеления май кофти тревичка са дали???
162
7
 
32
 
! Отговори
РЕАЛНОСТТА? преди 1 година
РЕАЛНОСТТА: Русия воюва с редовната си армия (вкл. т.нар. новобранци), в Украйна е обявена пълна мобилизация; Русия воюва само със собствени ресурси (половината им са запорирани), Украйна цяла Европа и САЩ мощно я финансират. Русия воюва на чужда територия с добре укрепени точки на бойните действия, Украйна е на свой терен; Русия полага някакви усикия да не изтребва цивилно население, Украйна струва ми се не (за последното може и да греша).
161
8
 
17
 
! Отговори
БЕЗУМЕЦ преди 1 година
Една прекрасна държава вече започва да тъне в разрушения, най-плодородната земя тази година ще даде оскъдна реколта, народът на Украйна се пръснка във всички посоки, смъртта и несигурността владеят ежеднево, а той зеленския, ПРОПАГАНДИРА и не се спира. Така е, вече връщане назад няма. Колкото по-дълго продължи тази война, толкова по-лошо за Украйна, освен ако не се сбъдне МЕЧТАТА за тотален разпад и разграбване на Русия. Не ми се вярва обаче да стане така...
160
5
 
15
 
! Отговори
Az преди 1 година
Хубаво де, неопитни новобранки, защо не ги побеждавате тогава с цялото натовско въроръжение, инструктори, разузнавателна информация и т.н. ?
159
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Звучи малко като "Сложиха ми го отзад, ама му беше крив."
158
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Зеленски воюва с опитни наемници от цял свят ехеее ! :))) Нямат стигане укрите
157
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най новият му скеч.
156
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха, Zelkata пак е предозирал.
155
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Зеленски и неговата банда бяха предоставени тонове последна дума на модата западно оръжие,целият свят работи за тях,хиляди НАТОвски инструктори и доброволци от цял свят...и всички виждате какъв е резултата..и после да обвиняваш руснаците,че нищо не са направили при положение половината страна е в руски ръце е малко смешно...
154
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петя пак трие неудобни, според нейните възгледи и мераци коментари! Ех, трудна е ИСТИНСКАТА журналистика
153
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целия свят видя *** че са гола вода,даже жълтурчета няма да ги подкрепят тези
152
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срина половината ви нацистка държава с неопитните войници, а сега , като пусне опитните...
151
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия воюва с неопитни войници, пред които нашите много опитни се предават всеки ден, кво щеше да е ако Русия воюваше с опитни.
150
4
 
16
 
! Отговори
петя,петя,петя преди 1 година
Не ставаш за журналистка,миличка моя!Потърси си друга професия!Миячка на чинии.берачка на ягоди.Това не е журналистика да преписваш каквото ти каже американския шеф.Това се казва платен слугинаж в полза на америка
149
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да мобилизираш децата и после да цивриш че руснаците убиват деца.
148
2
 
17
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Сега разбра с кого воюва, добре е. След 10 години може и да разбере и защо.
147
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неопитните размазаха американските фашисти . Ами ако бяха опитните .....
146
3
 
13
 
! Отговори
Еми преди 1 година
Те Русия още в началото си казаха, че родовна армия няма да пращат. Този явно сега разбира.
145
0
 
3
 
! Отговори
До 161 преди 1 година
Те влезнаха такива. Момчетата с буква "О". Не ги знам какви са, но от както на влезнаха те, нещата седят по много различен начин.