Зеленски: Русия воюва с неопитни войници на срочна служба

Според него твърдения на окупаторите за "чудесно оръжие" свидетелстват за провал
19 май 2022 07:10, Петя Славова
322
Зеленски:  Русия воюва с неопитни войници на срочна служба
Снимка: БГНЕС

Пропагандните твърдения на Русия за използването на ново "чудесно оръжие" свидетелстват за пълния провал на нашествието ѝ в Украйна, заяви тази нощ украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение, цитирано от УНИАН.

Още по темата

"Един от представителите на руската държава съобщи, че окупаторите били започнали да използват в Украйна. Уж за икономия на ракети", каза той. По думите му внимание привлича фактът, че на руската армия се налага да икономисва ракети, след като е изстреляла по Украйна над две хиляди ракети, които явно са били "основната част от техния запас от ракети". Зеленски отбеляза, че с повечето от руските ракетни удари досега е била унищожавана гражданска инфраструктура "без какъвто и да било стратегически военен резултат".

Според украинския президент всички са видели как воюва Русия - с неопитни войници на срочна служба, с мародери, които "за пръв път виждат нормална битова техника", със стара съветска бронетехника без съвременна защита и забранени фосфорни бомби, които опожаряват училища и жилищни сгради.

Володимир Зеленски припомни, че в пропагандата на нацистка Германия е има термин "вундервафе", сиреч чудесно оръжие, предава БГНЕС.

И сега Русия, колкото по-ясно осъзнава, че няма шансове във войната, толкова повече говори за някакво ново оръжие, което да осигури прелом във войната. "Всичко това свидетелства за пълния провал на нашествието", заяви президентът на Украйна в редовното си видеообръщение към сънародниците.

Вчера руският вицепремиер Юрий Борисов, цитиран от ТАСС, съобщи, че в Украйна вече се използва най-новият лазерен комплекс "Задира", който е по-мощен от предшественика си "Пересвет". По думите му такъв комплекс може "свободно да сваля различни класове дронове", като спестява изразходването на скъпи ракети от типа "Панцир".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори и така да е, говори зле за него и армията му и той вместо да гледа чуждата паница, да каже какви "бранят" Украина. Наемници, но да сподели и кой им плаща. Не че не се знае де..
143
1
 
5
 
! Отговори
До 164 преди 1 година
Там наборни войници от страна на Русия няма.
142
6
 
22
 
! Отговори
Още по зле за Украйн преди 1 година
Русия с тези ужким неопитни войници превзе освен Донецка и Луганска области и Херсонска и Запорожка области..а още не се е спряла. Представи си ако навлезат добре обучени части !
141
17
 
7
 
! Отговори
Цецко Клецков преди 1 година
Който се е обърнала срещу чичо Сам и световния ред на Pax Americana, рано или късно яде големия американски бахур!
140
5
 
4
 
! Отговори
До 211 преди 1 година
Въпросът не опира само до боен опит. Задължителната казарма е кръвен данък. Наборният войник е демотивиран, принуден насила да воюва за чужда кауза, а в случая да убива хора на чужда територия, които нищо не са му направили.
139
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те защото Украинските войници са с 20 годишен боен опит и минимум с по 7 мисии в горещи точки.А за пералните, миялните и хладилниците, нали самите Укри откриха за какво ги взимат... Както казаха оказа се, че Руските полеви монтьори са толкова добри инженери, че ремонтирали бойната техника с чипове от тях.
138
3
 
19
 
! Отговори
Сега преди 1 година
С неопитни бойци ами ако бяха опитните кво щеше да стане с укрите
137
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия воюва срещу милиардите на обединения Запад, и печели!!
136
4
 
4
 
! Отговори
МИ-17 преди 1 година
Армията на Украйна нараства доЕдин милион души !
135
7
 
20
 
! Отговори
Факт преди 1 година
И така да е пак бие фашиска Украйна...
134
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Да почакаме... "Дотук резултата е: виртуална победа за Оркаина и реална победа за Раша. Считаме го на 1:1" Даже и джуджето в Кремъл не смее да обяви победа. Явно ти ги разбираш повече нещата.
133
3
 
7
 
! Отговори
Ричард Гиър преди 1 година
Винаги ДОБРОТО побеждава над ЗЛОТО жуженце ВИНАГИ
132
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 216 "Брендо скоро не го ли е запасявал тоя?" Важното е, че вас Путин ви запасява с руски фейкове.
131
15
 
6
 
! Отговори
Тъп,но упорит! преди 1 година
Путин с плеврит! Скоро в бункера скрит!Трябва му само кибрит!
130
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тия "...верно станаха като нацистите" Защо "като"? Руската държавна идеология е класическа нацистка идеология. Ако направиш сравнение с Хитлеристка Германия няма да откриеш никаква разлика с изключение на това кой русНАЦИте наричат враг. НИКАКАВА разлика. ДО ПОСЛЕДНИЯ ДЕТАЙЛ, включително причините за започването на войната, и всичко останало.
129
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро ще гледаме още по-красиво оформени "розички" от изкривен руски метал. Този път от безаналогови "лазери".
128
9
 
14
 
! Отговори
АМАН БРЕ преди 1 година
Зеленски е ВИНОВНО ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦЕ..Вън ЗЕЛЕНСКИ ОТ КИЕВ>>Вместо да посети няколко пъти Москва и да се договорят за мирно съвместно същестуване ходеше до Брюксел и рекламно обещаваше военни бази вкл ядрени..на Лондон,НА Вашингтон,НА други тежко въоръжени врагове на Москва..
127
6
 
13
 
! Отговори
Другари! преди 1 година
Губиме войната! Затънахме в блатата!За три месеца 30 хиляди солдата!И на Кадирчо брадата!
126
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми, добре... Приключвайте ги и да се свършва с тая война .... Като са толкова лесни и невръстни, какво се мотаете?!
125
1
 
2
 
! Отговори
??? преди 1 година
Тук някои трибунали сънуват :) В капитулирала и окупирана Германия, дето пиле не може да прехвъкне уж - мина и пак сума ти нацисти са се измънали. В РФ как ще го проведете - ще им платите самолетните билети и хотелските разноски ли :) Смях...