Зеленски: Русия воюва с неопитни войници на срочна служба

Според него твърдения на окупаторите за "чудесно оръжие" свидетелстват за провал
19 май 2022 07:10, Петя Славова
322
Зеленски:  Русия воюва с неопитни войници на срочна служба
Снимка: БГНЕС

Пропагандните твърдения на Русия за използването на ново "чудесно оръжие" свидетелстват за пълния провал на нашествието ѝ в Украйна, заяви тази нощ украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение, цитирано от УНИАН.

Още по темата

"Един от представителите на руската държава съобщи, че окупаторите били започнали да използват в Украйна. Уж за икономия на ракети", каза той. По думите му внимание привлича фактът, че на руската армия се налага да икономисва ракети, след като е изстреляла по Украйна над две хиляди ракети, които явно са били "основната част от техния запас от ракети". Зеленски отбеляза, че с повечето от руските ракетни удари досега е била унищожавана гражданска инфраструктура "без какъвто и да било стратегически военен резултат".

Според украинския президент всички са видели как воюва Русия - с неопитни войници на срочна служба, с мародери, които "за пръв път виждат нормална битова техника", със стара съветска бронетехника без съвременна защита и забранени фосфорни бомби, които опожаряват училища и жилищни сгради.

Володимир Зеленски припомни, че в пропагандата на нацистка Германия е има термин "вундервафе", сиреч чудесно оръжие, предава БГНЕС.

И сега Русия, колкото по-ясно осъзнава, че няма шансове във войната, толкова повече говори за някакво ново оръжие, което да осигури прелом във войната. "Всичко това свидетелства за пълния провал на нашествието", заяви президентът на Украйна в редовното си видеообръщение към сънародниците.

Вчера руският вицепремиер Юрий Борисов, цитиран от ТАСС, съобщи, че в Украйна вече се използва най-новият лазерен комплекс "Задира", който е по-мощен от предшественика си "Пересвет". По думите му такъв комплекс може "свободно да сваля различни класове дронове", като спестява изразходването на скъпи ракети от типа "Панцир".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя рекламен агент на колумбийски витамини , хвали ли се или се оплаква ?! Явно пак се е надрусал до козирката и дрънка поредните небивалици . Но, споко , скоро Kagupoв ще го излекува , като го прати на лична среща с кумира му Степан ...
123
4
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Тия ами не, явно набиват всичко боеспособно в атака, втч партиди подготвени за износ към братски държави или за снабдяване на чвк. гледам че не се коментира факта че индия се дръпна от 4та или незнам коя поред сделка за доставка на руски оръжия...
122
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждате ли го този субект. Това е новият световен нацистки фюрер! Той вече не иска милиарди, иска трилиони! Иска гладуващи хора! Иска война и смърт! Забравя, че той не е безсмъртен!
121
6
 
10
 
! Отговори
Тия преди 1 година
...верно станаха като нацистите, все с някакво "ново" оръжие се хвалят! Ракети имат, но явно са закъсали с доставките на пушечно месо! Представям си какво е да изпратиш наборна войска, срещу войска с боен опит! Ужасът е пълен! Но Кремъл са доказали, че за тях бройката жертви не е от значение! Важно е да си изпробват най-новите "играчки"! Изперкала работа!
120
8
 
11
 
! Отговори
ЗЕЛЕНСКИ е велик ! преди 1 година
Мачка руският мужик !А Путин е изплезил език,получил е нервен тик !Голям бъзик !
119
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вие само със задължителна мобилизация, който не ще - диверсант и екзекуция
118
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До анонименнелка лелка и камелка си изразходваха фаловете, и сега подписват с други псевдоними.имайки предвид кви пари се вземат в тва читалище, ако работят повече от пет човека барабар с айти то и началника те къде съм
117
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ако не е *** Христова,ще е другата цаца Йонна Цонева,освен определени "устни" упражнения и да пишетш глупости тук,друга работа можете ли да вършите,толкова ли сте я закъсали
116
2
 
4
 
! Отговори
СБУ преди 1 година
мислете с тия коментари кво ше праите след войната, читалищни дейци.
115
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Зеленски воюва с професионалисти като Призрака от Киев и Жената Снайпер.
114
9
 
9
 
! Отговори
В Русия назрява преди 1 година
Бунт! Стотици хиляди майки търсят синовете си! Ни вест, ни кост!
113
3
 
8
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Не волнуйся, не периживай зелениий глей си твойте евакуирани спецове!
112
4
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Азе така как говориш на "Аз" така ще пееш червона калина, шумкарско ***
111
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 191 "Много ми е интересно какво мислят украинците за Зеленски щото аз не мисля хубави неща за него." Нормално е да мразиш хора, които се борят за свободата си. Ти направо си я предал. Никога не си се борил наистина.
110
9
 
7
 
! Отговори
Качество срещу преди 1 година
Количество! Украйна срещу дивите сибирски орди!
109
4
 
14
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Толкоз ли е зависим от САЩ , та да не спре братоубийството в Украйна. Азовсталь-ФАКТ, Мински договор-ФАКТ. Не с война(до победен край), а с преговори, се връща целоста на Украйна.
108
7
 
7
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
На тоя па армията му щот не е от терористи... Тапаг!
107
11
 
9
 
! Отговори
Любител на Байрактар преди 1 година
Току що край Суми колона руски танкове и бронетранспортьори унищожена, цялата !!!
106
13
 
9
 
! Отговори
Крахът на Русия преди 1 година
Назрява ! Идват нови мощни оръжия отUnited States of America ! Невидими дронове !
105
8
 
11
 
! Отговори
п.п. преди 1 година
тоз льо-льо хептен се побърка - май и него трябва да го приберат при "евакуираните"