Зеленски: Русия воюва с неопитни войници на срочна служба

Според него твърдения на окупаторите за "чудесно оръжие" свидетелстват за провал
19 май 2022 07:10, Петя Славова
322
Зеленски:  Русия воюва с неопитни войници на срочна служба
Снимка: БГНЕС

Пропагандните твърдения на Русия за използването на ново "чудесно оръжие" свидетелстват за пълния провал на нашествието ѝ в Украйна, заяви тази нощ украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение, цитирано от УНИАН.

Още по темата

"Един от представителите на руската държава съобщи, че окупаторите били започнали да използват в Украйна. Уж за икономия на ракети", каза той. По думите му внимание привлича фактът, че на руската армия се налага да икономисва ракети, след като е изстреляла по Украйна над две хиляди ракети, които явно са били "основната част от техния запас от ракети". Зеленски отбеляза, че с повечето от руските ракетни удари досега е била унищожавана гражданска инфраструктура "без какъвто и да било стратегически военен резултат".

Според украинския президент всички са видели как воюва Русия - с неопитни войници на срочна служба, с мародери, които "за пръв път виждат нормална битова техника", със стара съветска бронетехника без съвременна защита и забранени фосфорни бомби, които опожаряват училища и жилищни сгради.

Володимир Зеленски припомни, че в пропагандата на нацистка Германия е има термин "вундервафе", сиреч чудесно оръжие, предава БГНЕС.

И сега Русия, колкото по-ясно осъзнава, че няма шансове във войната, толкова повече говори за някакво ново оръжие, което да осигури прелом във войната. "Всичко това свидетелства за пълния провал на нашествието", заяви президентът на Украйна в редовното си видеообръщение към сънародниците.

Вчера руският вицепремиер Юрий Борисов, цитиран от ТАСС, съобщи, че в Украйна вече се използва най-новият лазерен комплекс "Задира", който е по-мощен от предшественика си "Пересвет". По думите му такъв комплекс може "свободно да сваля различни класове дронове", като спестява изразходването на скъпи ракети от типа "Панцир".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
5
 
8
 
! Отговори
Мдааа.. пример дадох преди 1 година
Азовци в Азовстал дадоха елитен пример как се прави... белото знаме и капитулация... Наркоманчето да ги последва и да спаси поне малка част от държавицата... абе каквото остане!
203
4
 
4
 
! Отговори
Напомняне преди 1 година
Да не забравяме, че нито авиация, нито ракети, бяха използвани до сега от руснаците. Както беше казал един генерал на краварите - ще унищожим Кинжал, ако го хванем. Смях, смях, смях.Освен да ядосат Вовата, нищо друго няма да стане.
202
4
 
5
 
! Отговори
без коментар преди 1 година
В ДНР съобщиха, че от завода "Азовстал" в Мариупол са излезли и са се предали вече над 1,8 хиляди украински военни. Освен това, по информация на същата ДНР, за денонощие Доброволно са сложили оръжие още 20 военнослужещи от 95-а десантно-щурмова бригада на ВСУ. В Русия задържаха заместник-командира на украинския батальон "Айдар" Денис Мурига.......
201
1
 
0
 
! Отговори
петела преди 1 година
Втората по сила армия показа небивала сила и мощ и май ще излезе първа. Стига да не закъса пак по логистични причини.
200
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците ще превземат и Москва, с оръжията дето им пращат.
199
4
 
11
 
! Отговори
eee преди 1 година
Зеля продаде собствения си народ.....срам и позор.Още ли има заблудени да му вярват?
198
9
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Фашиска Просия приключи, надявам се скоро да го разберете. Предстои намесата на НАТО и нататък...
197
1
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 1 година
...nai-hubavo shte stane kogato iztapanchat vsichki NATO-vski instuktori ,oficeri,generali i zapochnat da gi sadiat !!! Parvo ukraincite...posle rusnacite !!! Shte se moliat prisadata da e Sibir ...
196
1
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 1 година
...tozi ukrainski kloun ...go vijdam izbiagal ...sashto kato onzi gruzinskia ..deto go napraviha ukrainets !!!
195
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елитният,украински полк "Азов"вчера достигна околностите на Москва......с автобуси.
194
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До у-ш-а-н-к-и Здрасти, Ушев! Ушиш ли, ушиш ли?
193
12
 
5
 
! Отговори
у-ш-а-н-к-и преди 1 година
Тази война е пълен позор! Начело на русия са шайка супер корумпирани военнопрестъпниции . Заслужават точно това което им се случва-провал по всички флангове. Нека вожда им се спомине час по скоро, за да приключи тази срамна част от историята . Още по-жалко че в тоя сайт е пълно с ***, имащи се за българи.
192
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 182Нещо не си много в час. Азовци от НАТО са ги обучавали. И сега урките получават съвети и информация от натовски спътници. И знае ли се дроновете им от къде се управляват?
191
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, добро утро! Никакъв блицкриг! Никакъв Киев! Руснаците са пуснали момчетата от южните репъблики със стато оръжие. Няма нито рдин окомплектован батальон. Хамериканците ще останат отново с пръст в уста. Русия няма да изтощи нито военно, нито икономически. Най-много да паднат европейските марионетни правителства.
190
4
 
10
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
Зеленясалия да е благодарен, че още е жив, че не се знае до кога.
189
4
 
14
 
! Отговори
Когато... преди 1 година
... зелебобосът започне да приказва за убити руски военни, веднага става ясно, че украинците пак са инкасирали някаква човешка или териториална загуба / докато иначе побеждават/. Актуално - снощи се е предал поредният командир на Азов. Оня, същият, който се хвалеше, че или ще унищожат руснаците, или ще загинат теройски. Е, съвсем кротичко се е предал. Без видеоизявления. Засега.
188
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 193 Уточни къде точно я разказаха тази игра или как точно? Под Киев ли,в Харков ли? Ако смяташ,че са разказали в Мариупол,то направо си смешен както и "могучая и непобедимая" руска армия. Сринаха града в опит да изкарат от катакомбите около 2 хиляди азовци,правеха го в продължение на 3 месеца и накрая азовците сами се предадоха. Не смешници,а трагикомици!
187
18
 
7
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
Опитните войници на Путин, вече са у гробищата..... ИЛИ ИЗОБЩО НЕ ИСКАТ ДА ВОЮВАТ!!!..... КОЙ ФАНАТ ОТ ЗАЙЦИТЕ----ТОЯ ПРАЩАТ НА ВОЙНА!!!!
186
16
 
4
 
! Отговори
Само питаме: преди 1 година
Е...Колко самолети свали вече това руско лазерно оръжие.... ХАХАХААА.... щото нещо не го виждаме!!!??
185
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неопитните войничета ви разказаха играта, а ако бяха дошли опитните?