Путин: Срещу Русия се води мащабна война в киберпространството

Атаките срещу страната се увеличили неколкократно
105
Путин: Срещу Русия се води мащабна война в киберпространството
Снимка: БГНЕС

Срещу Русия се води мащабна война в киберпространството и броят на кибератаките срещу страната се е увеличил неколкократно, заяви днес руският президент Владимир Путин на заседание на националния Съвет за сигурност, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

По думите му атаките, предимно дело на държавни структури, се нанасят от различни държави и са строго координирани. Той припомни, че във въоръжените сили на някои страни вече има специални кибервойски.

Същевременно Путин констатира, че киберагресията срещу Русия, както и санкционният натиск са се провалили като цяло.

На заседанието президентът призова за засилване на координацията на действията в помощ на руските производители в областта на информационните и комуникационните технологии и прикани членовете на националния Съвет за сигурност да помислят за създаването на единна държавна система за защита на информацията. Путин възложи на правителството максимално бързо да осигури внедряването на руски технологии в тази сфера, защото от 2025 г. ще бъде забранено използването на чуждестранни средства за защита на информацията.

Сред основните задачи пред държавата руският президент назова "кардиналното намаляване на рисковете, свързани с използването на чуждестранни програми, изчислителна техника и телекомуникационно оборудване", което е от голямо значение за националната сигурност и стабилността в обществото.

След заседанието на руския Съвет за сигурност неговият секретар Николай Патрушев съобщи, че е бил обсъден и приет проект на документ със заглавие "Основи на държавната политика за защитата на критичната информационна структура на страната".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: русияпутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Болшевик преди 1 година
Войната срещу Русия си я водиш сам, некадъре н, необразован, олигоф рен.
84
0
 
1
 
! Отговори
Болшая непобедимая преди 1 година
Путин трябва да остане на власт поне още две години.Той е най-ефикасното оръжие, което ще срине Русия.
83
2
 
2
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
Ха ХА ХА колега много си прав . Едно време в европарламента на мястото на всяка държава имаше някъв символ(паметник), а на мястото На БЪЛГАРИЯ нашите"СВОБОДНИ БРАТЯ" от ЕС бяха сложили тоалетна чиния! Това сме ние за тях, колкото и да си мислим, че сме свопбодни"европейци"!!! Никъде на тази красива планета няма свободен свят! Дано поне рашките да премахнат фашизма и нацизма!
82
8
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ти икономически опита да превземеш Свододният Свят...ЕС...ти организира и финансира преврата и убийствта в Конгреса на САЩ...през ДБ ...ги финансира...ти купуваше ФК с глада на руските народи...яхти...бизнеси...ти опита да "заслепиш" Свободният Свят с богатството и способностите си...докато народите ти тънат в нищета и мизерия...безправни...убиват за тоалетни чинии...в това ги превърна...новата руска корона е тоалетна чиния...позор!!!
81
7
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименкаква война бре ...в кой руски град има чужди армии убиващи мирни руснаци?рашистите нападате чушди земи и домове...рашистите убивате мирни...вие сте убийците в Украйна...няма е един...ама е време и украйнците да започнат да палят домовете ви...време е...вашата рашистка воина,рашистите заплашват Света ни с...ядрените си...нима Свободният няма повече и по модерни?раша ще отнеме не повече от 24 ч на Свободният Свят при Световна война!!!и хитлер бе убеден,че ще спечели!
80
7
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
хаха...ама ти от десетилетия имаш кибер армии хакващи институции в Свободният Свят!осетиха се и не са отвърнали дори още...бедна ти е фантазията..."технологична"пусия,човече...правим опити да спасим животите на невинни руснаци...не си заплаха...военнопрестъпник си...осветли поддръжниците си като ги мобилизира...нямаш представа каква услуга направи на Свободният Свят...не ни принуждавай да убиваме невинни руски деца...събиращи тоалетни чинии...24 ч.макс.ще ни отнемеш!!!
79
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя тази война си е откак съществува Русия, не е от вчера. Преди им пречеше Руската империя, после СССР, сега пък Русия, а в бъдеще все нещо свързано с Русия. Каквото и да е, щом е свързано с Русия все им пречи, просто така, по подразбиране. Поправете ме ако греша...
78
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои искат газ, но се мъчат със санкции. Или санкции, или газ, и двете не става.
77
3
 
6
 
! Отговори
Горкият преди 1 година
Направо да го съжалиш !
76
3
 
8
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Ти ко искаш бекаун - само ти да удряш, а другите да стоят и да гледат ли ?!
75
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Путин
74
8
 
12
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Ще ви върнем 1000г назад бе, убийци...
73
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този вече не прилича и на нормален човек, ако изобщо е той или не е негов двойник. Не знам от кога е тази снимка, но не изглежда този Путин, който сме свикнали да виждаме. Явно, вече знае какво направи и какво го очаква, и не само него, а целият руски, в голямата си част, беден, невинен, народ, който ще тегли, години наред, заради него. Украйна се оказа, голяма, за путиновата уста, лъжица, според народната поговорка. "Военната операция" ще се окаже тотален резил за прехвалената руска армия.
72
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е стилът на Путин, точно когато Русия води кибервойна и провежда кибератаки срещу свободния свят, Путин излиза в медиите и най-невъзмутимо лъже, като обвинява други в същото, което той прави.
71
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Eдинственият вариант всичко да си дойде на мястото е русия да бъде изгонена от Украйна ,ако трябва САЩ ще се намесят . Никой няма да седне да преговаря с москва до като не бъдат зачистени украинските територии .
70
5
 
6
 
! Отговори
Бг кокошарник преди 1 година
Според "Уикилийкс", ЦРУ е използвало или е имало намерение да използва IP адреси от целия свят за следене и шпионаж. В списъка има хиляди IP адреси от целия свят и сред тях 150 от България.В списъка фигурират IP адреси на най-големите интернет-доставчици в България, телекомуникационни компании, банки, университети.Една от фирмите, чието IP е в списъка, е "Лирекс" - компанията, която подаде заявление да достави машините за гласуване на предсрочните избори.
69
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
73 самият факт че се напъваш да го "проваляш" още от 2014г пък той си взе украйна показва че прпваленият си ти. Между другото има кримски мост и днр и лнр, това са фактите.
68
17
 
18
 
! Отговори
Хехе преди 1 година
Според Путин всичко,което се прави срещу Русия, се е провалило.Защо просто не си признае - АЗ СЕ ПРОВАЛИХ.Слаб и недостоен човек се оказа великия руски патриот..
67
4
 
3
 
! Отговори
Ура другари ! преди 1 година
Бил е приет документ със заглавие !
66
16
 
19
 
! Отговори
Траян преди 1 година
Долен тип. Той води воина срещу целия нормален свят, ботоксирал се е като долна чалга певица с много пари, а народа му е беден като северно корейците. Не случайно само той е приятел с Ким Чен. Срам.