Шойгу: В отговор на разширяването на НАТО ще бъдат създадени 12 военни части

Той обяви, че освобождаването на Луганск е към края си
20 май 2022 14:15, Нели Христова
100
Шойгу: В отговор на разширяването на НАТО ще бъдат създадени 12 военни части
Снимка: БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че Москва ще създаде нови военни бази в Западна Русия в отговор на разширяването на НАТО.

"До края на годината в Западния военен окръг ще бъдат създадени 12 военни части и дивизии", заяви Шойгу на заседание в телевизионно изказване.

Армията очаква да получи повече от 2000 единици военна техника и оръжия, добави Шойгу.

Военната кампания на Москва разтърси Швеция и Финландия, които след десетилетия на военно необвързване решиха да подадат кандидатури за членство в НАТО, въпреки предупрежденията на Кремъл.

"Групи на руските въоръжени сили заедно с части на народната милиция на Луганската и Донецката народна република продължават да разширяват контрола си върху териториите на Донбас. Освобождаването на Луганската народна република е към своя край", съобщи Шойгу.

Според него въоръжените сили на Украйна, опитвайки се да забавят настъплението на руските войски, не пускат местните жители да напуснат градовете и селата и ги използват като жив щит. "След като е победен на терена, киевският режим се стреми да постигне поне краткосрочни успехи в някои области, като ги представя за големи успехи", подчерта министърът.

От началото на инвазията над 1 милион и 377 хиляди души са евакуирани от опасните райони на ДНР и ЛНР, както и от Украйна в Руската федерация.

"Бих искал да отбележа, че руските въоръжени сили правят всичко възможно, за да предотвратят смъртта на цивилни граждани. За тази цел постоянно функционират хуманитарни коридори. От началото на специалната военна операция в Русия са евакуирани повече от 1 377 000 души от опасните райони на народните републики, както и от Украйна", заяви Шойгу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
7
 
27
 
! Отговори
До адмирации преди 1 година
А защо няма Финландска съветска република още от 1940г.? Нали Русия победи Финландия в Зимната война? Защото победата струва на Русия толкова скъпо, че всъщност е поражение.Защо през 09.1944 г. СССР приема предложението за мир на Финландия? Защото в "голямото настъление към Хелсинки" са направо размазани.Ето защо и сега се съмнявам, че ще има финландска република в Русия.Техният президент през 1939г. казва-Гордеем се с висок стандарт на живот, не с ръждясали оръжия в складовете.Различна култура
61
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Швеция и Финландия са общо няма и 15 милиона, като 1/3 са имигранти от Сирия и Афганистан. Руснаците са 147 милиона, с една от най-големите армии и пълнят гащите от страх.
60
29
 
12
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Скоро ще има Финландска Республика и Швефска Республика в състав Русии!
59
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 59 - Вече е късно... :) и да се повиши още курсът, не вярвам да е над 2 пъти, както стана последните 2 месеца. Още март смятах да го направя, но предполагах, че в банките не продават рубли (не съм сигурен, но вероятно няма), а на черно не ми се занимава. Важното е друго, а именно да се замислите защо се получава така, но явно с теб съм ударил на камък. Няма за какво да се радвам. Нито съм руснак, нито имам рубли. Просто отбелязвам факти. Great reset се изпълнява по план и така... :)
58
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кактпо каза един ветеран от войната в Афганистан: Русия с нищо не си е променила тактиката. Руската войска не може да воюва, а разчита само на количествено преимущество. И през ВСВ така изтласкаха нацистите с цената на дестки милиони човешки жертви пушечно месо. Всичките си войни ги водят по същия начин. Като не могат да победят, започват да обстрелват цивилни обекти.
57
1
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Супеф е това. 12 дивизии само ще ядът и нищо няма да произвеждат. Това значи 12-15 000 души, мирновременен щат.
56
11
 
26
 
! Отговори
Разкрити преди 1 година
Видяхме ви и армията и техниката и простотията Никой вече не го е страх от вас Балонът се спука
55
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО още не са се разширили, обаче Рашистите бързат да строят военни бази. И след изричното успокоение от Финландия, че нямат намерение да разполлагат оръжия или военни бази на НАТО на тяхна територия. Турция и Унгария блокират новите членки, обаче русите берат страх и пак почват да заплашват.
54
5
 
16
 
! Отговори
... преди 1 година
епа тоз ако го слушаш то русия сама е спечелила втората световна война! Отделно, че ако го слушаш то русия печели и в украйна! Пък деиствителността друго показва! Та аз не знам тез като говорят дали си вярват дали гледат какво става на картата!? Или просто някой им пише речта и те четат каквото им адът да се прочете!?
53
1
 
12
 
! Отговори
До 59 преди 1 година
Ами тичай да си купиш рубли,умник! Звънни да питаш как са цените в рубли! Май минаха 200%.. Но ти не спирай да се радваш, че долара пада:-))
52
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И с какво ще ги въоръжат тези 12 военни части? С "Москвичи"?
51
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък мислех, че и Руската федерация ще се разширява? Ама накъде повече? Освен да се разшири като балон на панаир,докато се спука..
50
0
 
1
 
! Отговори
.. преди 1 година
До Гражданиней там вече ще се набълбукат :)
49
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващия път, когато рублата се обезцени, Русия трябва да помолят Запада да им въведе санкции, за да я стабилизират. На 09.03.2022 за един долар са били нужни 138,75 рубли, а днес 61,45. Също на 09.03.2022 са трябвали 148,38 рубли за евро, а днес 65. Ако някой започне да ми обяснява, че това бил фалшив курс, да се обърне към чичко гугъл. Това е курсът, който ми излиза най-отгоре. Ако не вярвате на курса, значи според вас гугъл разпространява фалшиви новини. Може да ги съдите... :)
48
10
 
4
 
! Отговори
Един преди 1 година
Ще се създаде Финландски и Шведски, Естонски, Латвийски и Литовкси военни окръзи със съответните подразделения разположе и там :))).
47
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно заради тия двамата загинаха хиляди руски момчета изпратени в Украйна на специална военна операция!
46
6
 
16
 
! Отговори
Копейкин преди 1 година
Браво рашисти! Само така! Не забравяйте да краде те каквото ви падне - нали затова сте там. Особено тоалетни чинии и правни бикини - все на някой ще станат
45
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва 20 % от руската промишленост работи с компоненти руско производство... След известно време останалите 80 %ще се амортизират и тогава ще стане интересно. Последствията от санкциите и войната рано или късно ще накарат руснаците да осъзнаят накъде ги води кремълския пcиxoпат и шайката му бандити. Фашистка Русия ще си плати всичко с лихвите.
44
6
 
16
 
! Отговори
Васко преди 1 година
И двамата ще останат в историята. Но имената им на стената на Кремъл няма да ги има. Един ден Руснаците ще се срамуват от тях!
43
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре вървят нещата в О!Крайна... приходите на Раша от гази петрол са с 37% нагоре в долари, откакто започнаха действията. Да се смееш ли, да плачеш ли? А на вас какви е с по-евтиния газ дето от 35 евра, падна на 80 евра? хахахаха.