Шойгу: В отговор на разширяването на НАТО ще бъдат създадени 12 военни части

Той обяви, че освобождаването на Луганск е към края си
20 май 2022 14:15, Нели Христова
100
Шойгу: В отговор на разширяването на НАТО ще бъдат създадени 12 военни части
Снимка: БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че Москва ще създаде нови военни бази в Западна Русия в отговор на разширяването на НАТО.

"До края на годината в Западния военен окръг ще бъдат създадени 12 военни части и дивизии", заяви Шойгу на заседание в телевизионно изказване.

Армията очаква да получи повече от 2000 единици военна техника и оръжия, добави Шойгу.

Военната кампания на Москва разтърси Швеция и Финландия, които след десетилетия на военно необвързване решиха да подадат кандидатури за членство в НАТО, въпреки предупрежденията на Кремъл.

"Групи на руските въоръжени сили заедно с части на народната милиция на Луганската и Донецката народна република продължават да разширяват контрола си върху териториите на Донбас. Освобождаването на Луганската народна република е към своя край", съобщи Шойгу.

Според него въоръжените сили на Украйна, опитвайки се да забавят настъплението на руските войски, не пускат местните жители да напуснат градовете и селата и ги използват като жив щит. "След като е победен на терена, киевският режим се стреми да постигне поне краткосрочни успехи в някои области, като ги представя за големи успехи", подчерта министърът.

От началото на инвазията над 1 милион и 377 хиляди души са евакуирани от опасните райони на ДНР и ЛНР, както и от Украйна в Руската федерация.

"Бих искал да отбележа, че руските въоръжени сили правят всичко възможно, за да предотвратят смъртта на цивилни граждани. За тази цел постоянно функционират хуманитарни коридори. От началото на специалната военна операция в Русия са евакуирани повече от 1 377 000 души от опасните райони на народните републики, както и от Украйна", заяви Шойгу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
10
 
! Отговори
смешници преди 1 година
Можете ли да ги забравите тези двама ***, злодеи, масови убийци и престъпници срещу човечеството! И как само плаша гаргите, нали? И двамата са тежко болни - единият от скоротечен рак, придружен с деменция и паркинсон, а другият с психически отклонения! Смешници!
41
5
 
15
 
! Отговори
Шайку преди 1 година
Дванадесет войника в ковчега на мъртвеца, йо-хо-хоооо.... и бутилка с ром !
40
9
 
19
 
! Отговори
Смешко бежко преди 1 година
Тоя пък. Войник не служил, 12 нови части ще прави. Но обърнете внимание - ще прави части. Фронт и армия са обединения; дивизия и корпус съединения, а части са от полк надолу - батальон, рота и т.н. Нека поясни, какви части - роти или батальони.
39
14
 
21
 
! Отговори
Империята на Zлото преди 1 година
Е заплаха за цялото човечество и трябва да бъде унищожена. А руснаците да се изолират и подложат на депутинизация. И едва когато се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора да бъдат допуснати до цивилизования свят.
38
10
 
18
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Ами рашъните явно се подготвят стратегически да освобождават по-късно и Финландия и Швеция от нацистите както го направиха и в Украйна.Пък и в двете държави ще има за нещо за обикновенния руски войник- миялни машини, лаптопи т н
37
23
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как само ще се зарадват украинските роми на 2000 бр. Вторични суровини!!! Особено Т-90 си тежи! Губите войната, не лъжи. До месец боевете ще са на руска територия.
36
24
 
27
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 година
Аз бих вярвал повече на Зеленски, отколкото на Путин...
35
10
 
26
 
! Отговори
Разум преди 1 година
До АнонименГоворите за разум..да не би Украйна да е нападнала Русия.. или мислите че Русия влиза с цветя в Украйна и хвърля цветни балони по градовете вместо ракети.. Каква дипломация очаквате от Украйна--чели ли ли сте какво им предлагат да подпишат Руснаците- оставете демилитаризаицията..искат Украйна да признае Донецката Република и Луганската както и Крим за руски. Кой ще е националния предател от Украйна ,който ще разпише това. Каква дипломация --това е наглост
34
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русия ФАЛИТ "москва" ПОТЪНА
33
10
 
27
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
Технологиите им са много изостанали от соца са кажи речи. Колкото и бази да слагат като нямат технологии все тая.
32
22
 
19
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 година
аз бих вярвал повече Путин, отколкото на Зеленски...
31
11
 
20
 
! Отговори
ХИт лер преди 1 година
До РаковскиОсвобождава ..тъ.па нар.. и той и Путин са убийци и изкукали старци
30
17
 
29
 
! Отговори
Раковски преди 1 година
Какво освобождава па тоя ,колкото 44та са ни освободили и нас нали. Комунисти мръснииии!
29
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За жалост няма политически интереси и желание за дипломация, а само мерене на кой му е по-голям и дрънкане на оръжие за сметка на цивилните жертви и разколачване на Украйна. Вина носят подстрекателите и слугинажа им в самата Украйна, въоръжаването със стари оръжия и подстрекателството към военни действия, не към дипломация водят до агония, смърт и нищета в Украйна и по света. За съжаление няма разум, политическа отговорност, кураж за дипломация. Всичко е един фарс, плащан от обикновените хора.
28
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давайте Пересвета, Солнцепека и не щадете Нато.
27
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вожда каза - пАри нема, действайте. И строителя измисли - ще направи 12 дивизии. Ама не каза нищо за изгубените целии армии в Украйна.
26
16
 
89
 
! Отговори
FCKPTN преди 1 година
Смърт на Путин и Шойгу!!!
25
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тихо, тихо само Одеса остана. Украйна остава без море, те и без това окупираха нашето, на всичкото отгоре и тормозят децата ни.
24
11
 
16
 
! Отговори
Олд преди 1 година
Според снимката любовниците пак се събраха,сърбежа е по силен от политиката,За базите -бази много ама войска нема или ако е има е калпава,даже наркоманите я бият като шкембе у дувар.
23
20
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро няма да може да се крие истината, че войната е загубена, а ресурси за охрана на границата няма да има.